Хората с Асцендент Козирог излъчват компетентност. Обикновено подхождат много съзнателно към външния си вид, като маниерите им имат голямо значение за тях. Те искат да изглеждат успешни, в контрол на ситуациите, и обикновено успяват!

Следете актуалния Хороскоп за Козирог –

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

ПОРЪЧАЙ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРOСКОП ЗА КОЗИРОГ

Ако успехът изглежда лесен за тези хора, това реално съвсем не е така. Самите те правят постиженията си естествени с търпеливия си, трудолюбив и всеотдаен характер. Повечето хора с изгряващ знак Козирог знаят как да се справят с несериозността и липсата на дисциплина, а при някои е видимо силното им себеотрицание и дори стоицизъм. Но дори да могат да се подлагат на ограничения и лишения, те няма да се поколебаят да похарчат пари за скъпи дрехи, ако това е символ на висок статут.

Искате да разберете кой е Вашият Асцендент и неговото значение? Генерирайте своят безплатен натален хороскоп сега.

При Асцендент Козирог имаме противостоящ знак Рак, и динамиката между двата знака определя отношението на човека относно близките връзки и партньорства. Тази двойка знаци се свързва с майката и бащата, затова и за тези хора темата за семейството е водеща.

Често качествата при този асцендент са наложени от семейните условия и събития. Обикновено родителите избират няколко водещи думи, с които да наричат своето дете и дори определят ролята му в семейството и обществото. Ние приемаме тези етикети като нормални за себе си и ги носим по един или друг начин до края на живота си. В случая с Асцендент Козирог това са децата, на които се внушава да бъдат отговорни, да се държат като възрастни. Понякога самите хора от съвсем малки усещат необходимостта да бъдат сериозни, подредени и надеждни членове на семейството. Те възприемат или сами развиват силен усет за традициите, за семейната общност и своите задължения в нея.

Разберете какво означава Асцендент или Изгряващ знак в рождения хороскоп и как се различава от зодията.

С Рак на десцендента, те често се тревожат за сигурността – своята собствена и на близките си. Външно може да изглеждат непоклатими, усърдни и солидни хора, но това, което другите не виждат под този хладен, дори безучастен външен вид, е вътрешната им несигурност и борба. Те често се питат: „Правя ли достатъчно?“, „Заслужавам ли всичко това?“, „Как мога да направя нещата по-добри? ”, привързани са към спомените си и се тревожат много за бъдещето.

Повечето хора с асцендент Козирог са успешни. Може да им се е наложило да пораснат по-рано от другите деца, но те бавно и сигурно овладяват живота си. Сатурн управлява този Асцендент и това обикновено означава приятен обрат – като деца са по-сериозни и носят повече отговорности, но докато порастват, се научават да разпускат и остаряват красиво, “като катедрали”.

Научете повече как се прави изчисляване на асцендент в астрологията.

ПОРЪЧАЙ  РОЖДЕН И ГОДИШЕН ХОРOСКОП ЗА КОЗИРОГ

Към хората с Асцендент Козирог

Зодия Козирог | CapricornВнимателен, предпазлив и сдържан, вие сте човек, който подхожда реалистично към живота и не е склонен глупаво да рискува или да се увлича от прекалено оптимистичните идеи на мечтателите. Всъщност, вие дори сте предубеден към идеалистичните неща.

Зрялост и сигурност

От ранна възраст се отличавате с мъдростта на опитния, на моменти дори се превръщате в циник. Може би светът не ви изглежда безопасно място и сте склонни да подхождате към живота подсигурено, по консервативен начин. Обикновено преценявате всичко, рядко сте спонтанни, с открит и плавен маниер.

Работлив стратег

Вие сте прагматичен и проницателен, отличен стратег, който внимателно планира ходовете си за постигане на максимална ефективност и напредък. Готови сте да работите дълго и упорито за това, което искате и често избирате да правите нещата по по-трудния начин.

Грижовен и отговорен

Не очаквате другите да се грижат за вас и понякога отказвате външна помощ или просто не я търсите. Често сте много амбициозни, но без да го показвате, в подхода ви няма нищо пищно или показно. Вие сте отговорен, добросъвестен и много загрижен както за задълженията си към другите, така и за това как се класирате в обществото, какъв е вашия „ранг“.

Сдръжаност и сила

Според другите, вие изглеждате зрял, сериозен, умислен и емоционално недостъпен. Не харесвате сантименталности и не бихте си позволили да показвате открито чувствата си, особено по-деликатните. Предпочитате да изглеждате уравновесен и сдържан, да не показвате слабост, уязвимост, да не сваляте защитната си броня.

Годините не ви плащат

Уважавате традициите и изпитаните с времето начини да се правят нещата. Знаете, че има смисъл в изучаването на историята, в общуването с по-възрастни и по-опитни хора. Често избирате за свой водач в живота някой мъдър наставник или собствения си баща, а от своя страна събирате изстраданата си мъдрост, която искате да предадете на по-младите хора.

Роден да управлява

Във вашата личност има отчетлив строг, авторитарен аспект, не понасяте безмислените глупости. Очаквате много от себе си и може би не си позволявате голям толеранс за експерименти и допускане на грешки.

Разумна пестеливост

По отношение на парите и ресурсите си сте склонни да бъдете пестеливи и предпочитате да спестявате вместо да харчите и да се наслаждавате на охолство. Вкусът ви е семпъл – купувате неща с качество и трайна стойност, които са добра инвестиция, а не временно удоволствие. Във вас живее и аскет – притежавате добра самодисциплина и самоконтрол и можете да се справите много добре с лишенията.

Въпреки че може да притежавате и други, по-забавни и бохемски черти, лицето, което показвате на света, е скромно и доста консервативно.

Асцендент Козирог в комбинация с 12те Зодии

Всеки човек се ражда с различна комбинация от Асцендент (изгряващ знак) и слънчев знак (зодия). Ето какви качества дават комбинациите на Асцендент Козирог с всяка от зодиите:

Асцендент Козирог със Зодия Овен

Оптимистични и дейни. Предпочитат да действат отколкото да водят всякакви разговори.отнасят се към живота и околните с голяма сериозност. Жените са лидери и водят в семейството. Мъжете са началници и водачи на кръга си от приятели. В неголеми колективи са отлични организатори, задават позитивен импулс на колегите си.

Асцендент Козирог със Зодия Телец

Активни, работливи. Имат сериозно отношение към живота, но са склонни да драматизират в отношенията. С парите си са много внимателни и точни, но могат внезапно да похарчат голяма сума, ако нещо много им хареса. Обичат децата и специално се грижат за тяхното възпитание и образование.

Асцендент Козирог със Зодия Близнаци

Мъжете са сериозни, но общителни, а жените са мили и усмихнати, но вътрешно са сдържани. Контактни в работата. Могат да бъдат добри ръководители на екип или просто творчески изявени работници. В дома си са много търпеливи, разумни и грижовни.

Асцендент Козирог със Зодия Рак

Добри, сърдечни партньори в брака, приятелството и работата. Имат неголям кръг от приятели, но са верни. В работата ги ценят заради отговорното им отношение. В близките си връзки са много чувствителни и лесно се засягат. Ако усетят напрежение, се отдръпват встрани и затварят.

Асцендент Козирог със Зодия Лъв

Активни и дейни натури, но са и особено честолюбиви, с изострено чувство за собствено достойнство. Стремят се да заемат водеща позиция в работата. От време на време са много взискателни към колеги и подчинени, което създава напрежение и понякога конфликт. Жените командват в семейството, но се нуждаят силно от подкрепата на партньора си.

Асцендент Козирог със Зодия Дева

Много внимателни в общуването, често недоверчиви и мнителни, обичат да спорят. Устойчиви в своите възгледи – почти невъзможно е да ги убедиш в нещо различно. Но зад външния скептизицъм и насмешливо отношение се крие вътрешен идеализъм и романтичност. Обичат пътувания и приключения.

Асцендент Козирог със Зодия Везни

Много заети хора – в работата или в свое увлечение. Приятни и спокойни в общуването. В службата си са добри организатори и посредници, умеят да се разбират с всички. За мъжете семейството е важно, но на първо място е кариерата или хобито. За жените най-важен е бракът/ връзката им, посвещават се да създадат красота и ред в дома. Но ако не са обвързани и имат интересна работа, усилията им се реализират там.

Асцендент Козирог със Зодия Скорпион

Горди и директни, не понасят натиска и ограниченията. Стараят се да намерят интересно занимание, в което да се потопят и да избягат от близък контакт с околния свят. За жените това бягство може да стане семейството им. И мъжете, и жените много емоционално и дълбоко се привързват към онези, които обичат.

Асцендент Козирог със Зодия Стрелец

Хора с изострено чувство за собствено достойнство и големи амбиции. Но не винаги им се отдава да реализират своите претенции, защото когато срещнат съпротивление, се отдръпват и затварят в себе си. Въпреки външния им приятен маниер на общуване, са по-интровертни. Изключително избирателни са при подбора на приятели, предявяват високи изисквания и към партньорите, поради което често остават сами.

Асцендент Козирог със Зодия Козирог

Сериозни и на вид, и по характер, от ранна детска възраст проявяват самостоятелност и отговорност. Предпочитат да вървят по свой отделен път в живота, но са готов да окажат помощ. След 40та си година започват да се поотпускат и освобождават, да са по-естествени в поведението си. В близките отношения се отличават с прямота и откровеност, може да се налагат, но умерено. Искат да бъдат първа цигулка както във връзките, така и сред колегите си.

Асцендент Козирог със Зодия Водолей

Дружелюбни са и общуват с широк кръг от хора, но най-вече са заети със своите лични дела – семейни, служебни, здравни. На работа ги ценят високо, защото съчетават отговорност и сериозно отношение с творчески и сруктуриран подход. Добре си пазят свободата и независимостта на избора, поради което предпочитат да имат свой бизнес. В дома си са солидна опира за своите близки.

Асцендент Козирог със Зодия Риби

Сдържани в поведението си, но и много обаятелни. Стараят се да направят добро впечатление. Имат широк кръг от познати, но най-добре се чувстват в малки компании с близките си или в уединение. С лекота се обучават, но са много зависими от характера на този, който го учи. Често поемат върху себе си по-големи отговорности, отколкото могат да изпълнят.

Прочетете повече за знака Козирог

Зодия Козирог (22.12. – 19.01.)

Талантите на мъжа Козирог – успешен, стабилен, верен и чувствителен

Тайната сила на жената Козирог – търпение, последователна работа, чувство за хумор

Венера в Козирог – Стабилност, резервираност, традиции

Меркурий в Козирог – Конструктивна мисъл, силна памет и слаба фантазия

Марс в Козирог – Мощна, но контролирана и целенасчена енергия

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните