Меркурий е управител на мисловните процеси, той въплъщава принципите на възприемане на света, на обработване  и прилагане на информация. Символизира проницателните ни способности  и интелекта. Позицията му по знак показва как и какво учи всеки човек, какъв е характерът на речта и езика му, както и начина, по който започва общуването си с другите.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Меркурий в Козирог в Наталния хороскоп

Меркурий в Козирог

Тези хора се отличаваат с конструктивна мисъл, силна памет и слаба фантазия

Родените с това разположение притежават видима сериозност, практичност и рационалност на мисленето. Те ни най-малко не се впечатляват от предувеличени твърдения и самохвалството на останалите. Единственото, на което вярват, са научните факти и реалните постижения. Всичко останало за тях е просто много шум за нищо.

Природната недоверчивост и скептицизмът при тзи хора на моменти дори граничат с цинизъм. Умът им е изключително добре приспособен да разрешава въпросите, с които се сблъскват в материалния свят, като те постъпват решително и авторитетно..

Когато обаче става въпрос за по-абстрактни области от духовно естество, умът им отказва да ги възприеме. В това се състои и основното ограничение на Меркурий в Козирог, предопределено от това разположение – неговата сила свършва на границата на материалното и осезаемото.

Мисленето и речта на хората с това разположение не притежава особена оригиналност, идеализъм, духовност или интуиция – това са качества, които те съзнателно би трябвало да развиват в себе си. Биха могли да ги възпитават в себе си чрез наблюдение на близките си, в които тези характеристики присъстват – например, при хора с ярки Водолейски качества.

За родените с Меркурий в Козирог е особено трудно да тълкуват пасажи от духовна литература и изобщо да говорят за религия и мистицизъм. Също така, те са последните, които биха си купили книга от езотерична книжарница. Това е така, защото възприемат всичко написано дословно и извличат малка полза от абстрактни и духовни книги, както и от фантастични сюжети. Може би подходящ тип духовна литература биха били книги с по-голяма практическа насоченост.

Тези хора са в състояние да се концентрират много успешно върху сложни за изучаване конкретни теми. Те няма да се откажат да препрочитат написаното, докато не го разберат напълно. Имат добра памет и помнят множество детайли и подробности, биха могли да бъдат добри историци и хроникьори.

В очите на останалите те често изглеждат отегчени, прекалено сериозни, песимистично настроени и унили. В действителност обаче не е точно така. Просто в ума им се въртят множество сложни и разнообразни проблеми и задачи и те се стараят да намерят точното решение на всяка от тях, затова създават външно впечатление на самовглъбеност и темерутщина.

Когато се веселят обаче, могат прекрасно да демонстрират неподозирано чувство за хумор. Макар и не особено словоохотливи и никога многословни, те могат да разказват кратки, но изключително смешни истории.

Хората с Меркурий в Козирог са особено добри стратези. Може да им отнема малко повече време от обикновеното, за да изградят дългосрочен план за действие, но когато са готови, те го следват до успешен завършек. Затова стават много добри бизнесмени, ръководители, организатори и администратори.

Периодично обичат да се изолират, за да могат на спокойствие да съберат мислите си. Ако нямат нещо важно за казване, просто мълчат. Никога не се занимават с безпредметни разговори, дори да се чувстват самотни. Те се отличават с голяма пестеливост на думите, но това, което си позволят да кажат, има тежест и дълбок смисъл.

Прочетете повече за знака Козирог

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните