Транзитният Меркурий ще бъде в Козирог между 8 декември 2022 и 12 февруари 2023. Периодът е по-дълъг от обичайното поради ретроградното движение на планетата между 28 декември 2022 и 17 януари 2023, когато той ще остане в Козирог.

Подобно на Слънцето, Меркурий преминава през всички знаци на зодиака всяка година и престоява във всеки от тях за период между 20 и 40 дни. Тази година това са два отдели периода – от 20 плюс 20 дни.

Меркурий в КозирогТранзитен Меркурий през Козирог: 8.12.22 – 12.02.2023

При Меркурий в Козирог нещата стават сериозни и принципни – нашето мислене в по-методично и последователно, преценката ни е трезва и практична. Под това влияние е по-лесно да се концентрираме върху конкретните планове и задачи. Общите разговори са насочени към реалността тук и сега и фокусирани върху намирането на практични решения

Колективните мисловни модели и стилове на общуване стават по-логични, подредени и организирани, по-способни сме да отсеем и подредим това, което е важно и съществено.

Реализмът добива водеща роля в общата картина. Думите добиват директен смисъл и прецизността става важна за всички. В този период всяка задача от практическото естество е изглежда решима, стига да ѝ се посвети достатъчно време и да се обмисли от всички страни.

Сега трябва да внимаваме да не станем твърде твърди и консервативни в мисленето си. Може без да искаме да се окажем студени или сурови с околните и да прекрачим тънката граница между реалистично отношение и мрачен песимизъм.

Сатурн управлява Козирог, което означава, че сега имаме известна склонност към депресия и черногледство. Най-добрият изход е чувството за хумор, с което можем да преодоляваме тази неблагоприятна тенденция.

Ретрограден Меркурий в Козирог

През януари 2022г. при ретроградното си движение Меркурий ще се върне обратно от Водолей в Козирог на 25 януари.

Това преставлява период, през който може да проявяваме малка толерантност към лековатите теми за разговор и да успяваме да изразим себе си едва след дълго обмисляне.

Всички планове е много вероятно да бъдат връщани за преразглеждане, нищо не се случва по график. От друга страна, сме в много добра позиция да направим нова оценка на професионалните си или житейски цели и възможности.

Също така е добър момент да реим какъв път да следваме след като преосмислим какво означават общественото признание, успехът в кариерата амбицията за нас. Направете план и за по-важните стъпки, необходими за подобряване на репутацията ви или професионалното развитие

Повече насоки за Ретрограден Меркурий тук: 

Да забавим ход с Ретрограден Меркурий между 10 май и 3 юни 2022

Меркурий в Козирог в Наталния хороскоп

Родените с това разположение се отличават с видима сериозност, практичност и рационалност на мисленето. Те ни най-малко не се впечатляват от предувеличени твърдения и самохвалството на останалите. Единственото, на което вярват, са научните факти и реалните постижения. Всичко останало за тях е просто много шум за нищо.

Природната недоверчивост и скептицизмът при тзи хора на моменти дори граничат с цинизъм. Умът им е изключително добре приспособен да разрешава въпросите, с които се сблъскват в материалния свят, като те постъпват решително и авторитетно..

Когато обаче става въпрос за по-абстрактни области от духовно естество, умът им отказва да ги възприеме. В това се състои и основното ограничение на Меркурий в Козирог, предопределено от това разположение – неговата сила свършва на границата на материалното и осезаемото.

Ако рожденият ви ден се пада по време на ретрограден Меркурий, вижте как това ще рефлектира над цялата ви следваща година:

Ретрограден Меркурий на Рождения ден

Мисленето и речта на хората с това разположение не притежава особена оригиналност, идеализъм, духовност или интуиция – това са качества, които те съзнателно би трябвало да развиват в себе си. Биха могли да ги възпитават в себе си чрез наблюдение на близките си, в които тези характеристики присъстват – например, при хора с ярки Водолейски качества.

За родените с Меркурий в Козирог е особено трудно да тълкуват пасажи от духовна литература и изобщо да говорят за религия и мистицизъм. Също така, те са последните, които биха си купили книга от езотерична книжарница. Това е така, защото възприемат всичко написано дословно и извличат малка полза от абстрактни и духовни книги, както и от фантастични сюжети. Може би подходящ тип духовна литература биха били книги с по-голяма практическа насоченост.

Тези хора са в състояние да се концентрират много успешно върху сложни за изучаване конкретни теми. Те няма да се откажат да препрочитат написаното, докато не го разберат напълно. Имат добра памет и помнят множество детайли и подробности, биха могли да бъдат добри историци и хроникьори.

Тайната сила на жената Козирог – търпение, последователна работа, чувство за хумор

В очите на останалите те често изглеждат отегчени, прекалено сериозни, песимистично настроени и унили. В действителност обаче не е точно така. Просто в ума им се въртят множество сложни и разнообразни проблеми и задачи и те се стараят да намерят точното решение на всяка от тях, затова създават външно впечатление на самовглъбеност и темерутщина.

Когато се веселят обаче, могат прекрасно да демонстрират неподозирано чувство за хумор. Макар и не особено словоохотливи и никога многословни, те могат да разказват кратки, но изключително смешни истории.

Хората с Меркурий в Козирог са особено добри стратези. Може да им отнема малко повече време от обикновеното, за да изградят дългосрочен план за действие, но когато са готови, те го следват до успешен завършек. Затова стават много добри бизнесмени, ръководители, организатори и администратори.

Периодично обичат да се изолират, за да могат на спокойствие да съберат мислите си. Ако нямат нещо важно за казване, просто мълчат. Никога не се занимават с безпредметни разговори, дори да се чувстват самотни. Те се отличават с голяма пестеливост на думите, но това, което си позволят да кажат, има тежест и дълбок смисъл.

Прочетете повече за други планети в знака Козирог:

Общо значение на Меркурий

Меркурий въплъщава принципите на възприемане и ориентация в света, на асимилация, обработване  и прилагане на информация. Той е управител на мисловните процеси, на проницателните ни способности  и интелекта. Позицията му по знак показва как и какво учим, какъв е характерът на речта и езика, както и начина, по който инициираме контакт и общуваме с другите.

Талантите на мъжа Козирог – успешен, стабилен, верен и чувствителен

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните