Риби е дванадесетият знак на зодиака. Като последен знак, той е най-сложният и най-комплексният. При него енергията на водната стихия, която управлява емоциите, свързаността и съпреживяването, достига своята най-голяма дълбочина, граничеща с мистичност.

Следете актуалния Месечен хороскоп за Риби

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Рибите са знака на съчувствието, безкористната любов към всички и всичко, изстраданата мъдрост да приемаш. Негативният им смисъл се свързва със самосъжаление, чувството, че сме станали жертва на живота, свръх пасивност и загуба на връзка с реалността.

Характеристики на хората от Зодия Риби

Зодия Риби | Pisces

Хората, родени с акцент върху този знак, имат силно въображение, изключителна интуиция и способност емоционално да се свързват и вписват в средата си.

Духовност

Вярата и духовността играят важна роля в живота им. Те имат достъп до духовната страна на света, в която материалният принцип за причина и следствие вече не е валиден.

Съвест и състрадание

Те също така имат силно развита социална съвест: могат безкористно да помагат на другите в нужда и защото изпитват страданието на околните сякаш е тяхно, са способни да жертват своите нужди, за да им помагат.

Свръх-интуиция

Те са като сеизмографи, които чувстват случващото се наоколо. Поради силната си емпатия, за тях е най-трудно да поставят границите между себе си и околните.

Това става направо опасно, когато копнежът им да се свържат със сродна душа напълно заличава границите на тяхната личност и води до игнориране на нуждите на егото, превръщайки ги в роби на чужди интереси и желания.

Сантиментални и романтични

Другата опасност в любовните отношения на Рибите е, че те са изключително сантиментални и романтични. Много често поставят обекта на своите чувства на пиедестал и го боготворят. И когато разберат, че любимият им човек е от плът и кръв и притежава своите недостатъци, те са неспособни да му простят. Преживяват жесток срив на идеалите си и огромно житейско разочарование.

Мечтатели

Хората със силни Риби често са мечтатели. Те по-трудно приемат, че реалността понякога не съответстват на въображението им и често бягат и се затварят в своя идеализиран, фантастичен свят. Ако те желаят да извлекат максимална полза от този свой талант, те би трябвало да приложат на практика смелия полет на мечтите си – например, като се занимават с някаква форма на изкуство.

Опасност от зависимости

Рибите дават усещането за дълбока свързаност с всички хора и живота като цяло. Подобно на духовни водачи, те искат да намерят изкупление за себе си и за останалите и ако не успеят да се самоосъзнаят, има опасност да се поддадат на силно пристрастяване.

Дълбоки и загадъчни

Рибите са загадъчни, потайни и мистериозни. Към приятелите си те са силно привързани и лоялни, но невинаги са изцяло честни и открити. Прекалено много емоции, подводни вълнения и водовъртежи кипят в душата им, за да могат да бъдат ясно и свободно изразени с думи.

Отбрана, не атака

Рибите избягват откритите конфликти и директните противопоставяния. Ако обаче им се наложи да защитят приятел, изпаднал в беда, те го правят по категоричен, макар и по-мек и деликатен начин.

Двойнственият Мъж Риби – романтичен или наивен, мистичен или измамен?

Там, където са Рибите във всеки хороскоп

Всеки хороскоп има зона – поне един дом – който се намира в Риби. Това е сферата, където човек желае да се слее с по-голямото цяло, с божествената енергия, надхвърляща ограниченията на човешкото съществуване.

Риби е един от двойните знаци на Зодиака, затова тази зона често се отличава с двойнствено поведение, с постоянна дилема, със залитане в две крайности, със събития, които се повтарят. Тази зона се свърза и с повишена емоционалност – в един момент може да бъдете изключително щастливи, а в следващия – крайно разочаровани и объркани. Областите във вашия живот, които са под този знак, се отличават с преданост, чувство за нереалност и свръх чувствителност.

Риби и другите знаци

Партньори: Девите са естествените партньори на Рибите на принципа на привличане на противоположностите. И двата знака много добре се адаптират към заобикалящата ги среда, но докато Девата се приспособява по-реалистично и прагматично към обстоятелствата и настройва своите очаквания спрямо тях, то Рибите просто се сливат и идентифицират със средата си.

Хармонии: като воден знак, Рибите са близки до Рак и Скорпион. Но Ракът е наясно с дълбочината на чувствата си и те са много лични, Скорпионът умее да вниква в дълбините на колективните енергии, докато при Рибите напълно се сливат личните чувства със смисъла на цялото съществуване.

Дисхармонии: двата знака, които се считат за нехармонично отнесени към Рибите, са Близнаци и Стрелец, но те носят и основните уроци за тях. Близнаците учат на здравословно лекомислие и любопитство за фактите, а Стрелците определят целите и последователността в убежденията.

Жената Риби – мистична жрица и непоправима мечтателка

Мисията на Зодия Риби

Всеки знак на Зодиака символизира определена важна мисия в живота на човека. Заедно със зададената мисия, човек е надарен и с неповторим талант. Този талант помага да се изпълни зодиакалната мисия. Когато говорим за Рибите, те имат възможно най-възвишената мисия.

В Риби трябва да се събере цялото човешко страдание и да се върне обратно при Създателя.

Така всяка човешка сълза, проронена някога на Земята, ще стане негова собствена, божествена сълза и ще даде смисъл на вярата.

Следователно мисията на Рибите е да проявяват разбиране, състрадание, милост и съчувствие към опита на всички хора по света. Така те могат да дават сили на другите да осмислят и приемат болката си, за да продължат напред. За да могат да я изпълняват успешно, на Рибите също така е дадена способността да се разбира Бог.

Но тази мистичност не е лесно разбираема, затова Рибите се свързват и с качества като замъгленост, неяснота, зареяност в облаците, непрактичност и т.н.

Символът на Зодия Риби: двата пътя

Символът на този знак е изобразяван във вид на две риби, плуващи в противоположни посоки. Едната от тях плува надолу, по течението, другата нагоре, срещу течението, а те двете са свързани по средата с въже, което е хоризонтално разположено.

  • Рибата, която се е оставила по течението, се намира в състояние на регрес или бягство от действителността при още по-голямо затъване с материята.
  • Рибата, която плува срещу течението, се намира в състояние на прогрес, което изобразява духовен стремеж и освобождаване от ограниченията на материалното,

Но двете риби са свързани с въже, т.е. стремежите на духа са закрепени към земното преживяване. Този символ е призив да се намери златното сечение между изключително големия духовен потенциал и задължението той да се реализира в материален план.

Тази задача ще важи за всяка зона или планета в даден хороскоп, която се намира под знака Риби.

Този символ показва двойнствеността и дилемата на този знак и възможността да се тръгне по един от двата пътя на развитие. Единият представлява плуване по течението и възприемане на материалния план на живота като прекалено сложен и невъзможен за овладяване. Това е избора да се градят красиви въздушни кули, където да се бяга от трудностите на ежедневието.

Другият път е да се плува свободно, независимо от течението. Талантите, дадени на Риби за тази задача, са силната интуиция, въображението и романтичния идеал, които могат да превърнат примитивните условия във по-възвишено преживяване.

Риби в Ерата на Водолея

Последните две хилядолетия са преминали под знака Риби. През тези векове за оцеляването на хората е била водеща вярата – съзнателна или сляпа – но те са си помагали и чрез заблуди, илюзии и самозалъгване. През следващите 2000 години ще се намираме в ерата на Водолея.Това е време, управлявано от Уран, когато за всички хора по света става водеща обмяната на информация, интелектът и знанието и високите технологии.

Времето ще изисква ясен ум и безпристрастно вземане на решения. За етносите и личностите, в чиято карта се наблюдават силен Нептун и Риби, ще им става все по-трудно. Те ще трябва да се учат на повече реализъм, обективно отразяване на света и придържане към истината.

Прочетете още за знака Риби

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните