Това са някои от най-често задаваните въпроси от клиентите на AstroScript при поръчка на лични писмени хороскопи от сайта. Тези въпроси ще ви помогнат да се ориентирате в съдържанието и смисъла на нашите хороскопи.

Поръчвам хороскоп за първи път. Откъде да започна?

За всеки житейски въпрос съществува точен хороскоп, който да ви помогне да го разрешите.  За да се ориентирате какви лични хороскопи предлага нашият сайт, вижте сравнението на тази страница Астро Хороскопи – Кой хороскоп да избера?.

Препоръчително е да познавате своя Рожден хороскоп. Рождената ви карта е основата на всички останали хороскопи. Рожденият хороскоп ще ви служи за цял живот и можете ежедневно да го преоткривате и надгражате – на пазара има най-много литература с интерпретации на рождени хороскопи и когато познавате компонентите на своя “натал”, ще можете допълнително да четете за тях.

Уникалността на всеки човек, която в биологията се нарича ДНК, в астрологията се описва чрез рождена астрологическа карта. Тя е изготвена за точните дата, място и час на раждане на човека.  За картата всяка минута е важна – промяната на часа на раждане с 5 минути само, може значително да промени картата и съответно, характера и съдбата на човека.

 

Кой ваш хороскоп най-много се доближава до консултация с астролог на живо?

Комбинацията от Рожден хороскоп и Едногодишна прогноза задоволява любопитството към темата за характера и прогноза за следващите 12 месеца и е най-добрата първа стъпка в професионалната астрология. Така сме кръстили и най-популярния си комбинирания хороскоп – “Най-добрият старт”.

Друг вариант е да поръчате Рожден хороскоп отделно и кобинирания прогнозен хороскоп-пакет “Всичко за годината”

 

Интересувам се от бъдещето си. Кой хороскоп ще ми помогне?

Предлагаме два прогнозни хороскопа, които общо използват три различни прогнозни метода. Общото е, че и двата се използват за прогноза и са за период от 12 месец/ 1 година. Но са базирани на напълно различни прогнозни методологии:

  • Прогнозният хороскоп “Накъде отивам?” може да се поръча по всяко време, защото покрива 12 месеца от датата на поръчка или друга избрана начална дата. Тук се вземат картите на Транзитите (това, което се случва в момента на небето) и на Прогресиите (прогресирането на рождената ви карта през времето на принципа ден-година). Транзитните и прогресивни карти се съотнасят към рождената ви карта, за да се проследи динамиката на времето спрямо вашата лична житейска програма.
  • Соларният хороскоп е добре да се поръчва около рождения ден, плюс-минус 2-3 месеца, защото важи от него до следващия. При Соларният се работи с картата от най-близкия ви рожден ден. Тя се съставя за момента, в който Слънцето се върне на точните градуси както в момента на рждането ви. Приема се и се тълкува като карта за съответнта ви година.

Най-важното е, че двата хороскопа са съвсем различни и се допълват и в интерпретациите няма как да има дублиране, защото подходите са напълно различни. Можете да ги поръчате самостоятелно или в пакет “Всичко за годината” с отстъпка.

 

Романтичната ми връзка е най-важна в момента. Как астрологията може да ми помогне?

AstroScript предлага класическия партньорски хороскоп по метода Синастрия, които разглежда личните  отношения като взаимодействие между двама отделни индивида. Този хороскоп фокусира върху психологията на отношенията и ролите, които партньорите играят в животите си. Той е статичен и важи за цял живот и не включва прогноза в конкретни срокове.

 

Може ли да се прогнозира какво ще се случи с моята връзка

За да се добави прогноза към Партньорската астрология, която описва статично отношенията ви, можете да поръчате Годишна прогноза отделно за себе си за своя партньор и да проследите дали има синхрон между събитията в неговия живот и вашия. Това е така, защото дори когато двама човека се привличат, заедно са и много си допадат като характери и ценности, техните житейски програми  и цели могат драстично да се разминават и да е невъзможно да намерят общ път.

Как да поръчам и заплатя хороскоп

 

Въпроси за астрологията

Ето отговори на някои от най-важите въпроси, свързани с астрологията:

Какво е астрологията?

Астрологията е най-старата езотерична наука, с която са се занимавали още древните народи. Тя се базира на идеята, че човекът е духовно същество с космически произход и човешкият живот представляват съвкупност от теми и енергии, които са в синхрон с космическите тела. Основният принцип на астрологията е „Каквото горе, такова и долу” и се работи с връзката между съдбата на хората и движението на Слънцето, Луната и планетите в слънчевата система през зодиакалните съзвездия.

 

Как може да ми помогне астрологията?

Както ви помага огледалото. Астрологията дава обективно отражение на характера на човека, описва темите и възможните събития в живота му, житейските му задачи. Но за разлика от огледалото, което дава само настоящото състояние, астрологията работи напред и назад във времето. Така тя се използва както за прогнози, така и за изясняване на минали събития.

 

Защо астрологията е езотерика?

Астрологията в наши дни не е толкова тайно знание – изучава се в десетки университети по света, практикува се от хиляди астролози. Ежедневно по света се провеждат стотици семинари, консултации, издават се книги по астрология. Приемането и като класическа наука обаче е свързано с преодоляване на много културни, научни и най-вече, религиозни традиции и норми.

Ако дойде ден, в който науката докаже и приеме, че човек е съвкупност от енергия и енергийно е свързан и синхроничен с целия космос, то астрологията ще се окаже не просто наука, но и водеща спрямо традиционните дисциплини.

 

Имаме ли избор или всичко е предначертано?

Древните митове разказват, че някога хората са знаели своята съдба още с раждането си. Но знанието не е донесло свобода, напротив – животът се превърнал в пасивно чакане да се изпълни „божествения план” и обезсмислило човешките усилия! Затова и било отнето на хората.

Съвременната астрология изследва основно космическите енергиите и влиянията, които се преплитат в живота на човека. Астрологичната консултация е насочена към осъзнаване и овладяване на тези енергии. В този смисъл, човек има избор и носи отговорност за съдбата си. Ключово значение за изборите имат човешкият морал и нивото на съзнание, с което живеем.

Поръчайте най-пълната годишна прогноза, която включва три прогнозни метода чрез Всичко за следващите 12 месеца: Годишна прогноза и Соларен хороскоп

 

Как да извлека най-голяма полза от хороскопите?

Много хора се обръщат към астролозите когато имат конкретен проблем. Точно както болните търсят лекарска помощ по спешност. Но астрологията работи най-добре като холистичната медицина: тя може да даде конкретен отговор при възникналия проблем, но най-добре е да се търсят причините за него, като се изследва цялостно темата в живота на човека. Най-добре астрологията може да ви послужи, като ви помогне на първо място да опознаете себе си и моделите, по които работи вашият живот.

 

Има ли опасности при вярването в астрологията?

Астрологията не причинява събития, а ги отразява.

Ако има опасност, то тя се нарича сугестиране (самовнушение, самопрограмиране): това е да стоиш и да чакаш нещо предвещано да ти се случи, да блокираш действията си или да прибързваш, да отлагаш, да се страхуваш или да изпадаш в еуфория.

По тази причина и много внимателно трябва да се работи с прогнозната астрология. Ако искате да узнаете какво ви очаква в бъдеще, трябва да можете и да работите с информацията, която ви се дава.

Най-важното е да не забравяте, че вашата воля и право избор са по-силни от всяка прогноза. Научете се да работите заедно с космическите енергии, а не срещу тях.

 

Какво да правя, ако не разбирам всичко в своя хороскоп?

Хороскопите на AstroScript са в писмен вид и можете по всяко време да ги препрочитате. Нормално е да не разберете всичко веднага. Вие сте сложна, многопластова и вероятно противоречива личност и хороскопът ви описва комплексно, съчетавайки много детайли.

Често се случва хората да разберат хороскопите си едва след като са настъпили прогнозирани събития. Но това е подходящ момент да осмислите и осъзнаете как работят съответните енергии при вас и каква е връзката между вашия характер и съдбата ви.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните