Никога не подценявайте мъжа Козирог. Той може да изглежда смирен и тих, докато спокойно вечеря в ъгъла. Но зад послушното му изражение неговият мозък работи на високи обороти. Трудно можете да го победите, той има репутация на най-преуспяващият работохолик на зодиака.

 

Следете актуалния Хороскоп за Козирог

 

и Mесечния хорoскоп в аванс за Козирог

 

ТИ СИ КОЗИРОГ? ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Амбициозен, решителен и практичен – тези черти обобщават личността на Козирога. Щастлив е да следва утъпкана пътека, да катери стръмни хълмове и да издържа на непоносими бури, стига да знае, че триумфът го очаква на върха на планината. Той иска да покори върха, за да си получи наградата. Търсените от него ползи от успеха са слава, престиж, пари. Чрез своето постоянство и търпение постига целите си.

Козирогът се управлява от Сатурн и затова той може да с държи авторитарно като патриций. Мъжът Козирог може да стъпче някого по пътя към успеха, но бъдете сигурни, че в това няма нищолично. Предпочита да играе на сигурно, отколкото да загуби с рисков залог. Обичайно приема зряло и сериозно поведение, което върви ръка за ръка с целеустремеността му.

Козирогът е изключително земен знак – предпочита най-грубата реалност пред лудите идеи и невъзможните мечти. Той е традиционалист и може да бъде доста сдържан при нови познанства. Но ако опитате да го вържете на едно място, той ще намери начин да избяга в желаната от него посока.

Няма да го хванете да танцува по барове или да организира импровизирано пътуване по света. Той по-скоро ще бъде изпълнителният директор на мултинационалната развлекателна компания, която притежава бара, и ще има планиран до минутата маршрут за околосветско пътуване, организирано една година предварително.

мъж Козирог

Девет истини за мъжа Козирог в любовта

Както при повечето други неща в живота си, мъжът Козирог се отнася много сериозно към любовта.

  • Той не е флиртаджия, нито играч. Вярва в истинската любов и ще я чака търпеливо, а когато я намери, ще работи усилено, за да я запази.
  • Има високи стандарти и ще ви се възхищава отдалеч преди да направи своя ход. Неговият избор е категоричен – или ще направи решителна стъпка към обвързване завинаги, или ще се отдръпне към по-добри територии.
  • В същността си той е романтичен, което крие дълбоко под солидна защита. Обаче никога не би позволил чувствата му да повлияят драматично на някое негово решение, когато става дума за любов и взаимоотношения.
  • Козирогът търси стабилност. Всичко, което иска от живота, е дългосрочна връзка и постоянен партньор, към който да се ангажира емоционално.
  • Той ще бъде повече от щастлив да се грижи за вас, стига да делите по равно работата и разходите си. Ще бъде източник на подкрепа и сила за партньора си, а ролята на защитник му се удава доста лесно.
  • Едва ли ще бъде непостоянен или ще изневерява, тъй като е преценил внимателно всичките си възможности и е взел правилното решение – така че просто няма причина да се отклонява от думата си.
  • Мъжът Козирог може да ви изненада в спалнята, като се превърне от питомна коза в див сатир. В правенето на любов той ще приложи същото внимание към детайлите, което демонстрира в заседателната зала, и може да бъде изненадващо страстен, когато се отърве от задръжките си.
  • Той не си губи времето с празни приказки и игри на ума. Не е почитател на ролевите игри или фантазиите.

Козирогът е любовник от типа „направи едно нещо, но го направи добре“, което създава изключително удовлетворяващо преживяване за партньора му,

стига да не очаквате от него свещи, драматичност и богати ритуали.

  • Мъжът Козирог е посветен винаги да задоволява своята половинка, която успее да проникне зад защитата му и да го приласкае да се отдаде на някаква фантазия.

Тайната сила на жената Козирог – търпение, последователна работа, чувство за хумор

 

Да разбираме мъжа Козирог

Практичен и сдържан, мъжът Козирог е трудолюбив, земен човек, чиято прозорливост го кара да мисли в дългосрочен план. За съжаление, дисциплинираното му поведение може да забави зараждаща се връзка – но веднъж обвързан, той се доказва като добра партия

Логиката управлява мислите и действията на този мъж, Но той има и забавна страна, когато се отпусне в компанията на приятели и семейство. Той умее да бъде много забавен – често по саркастичен начин – има интересен поглед върху света.

Търпението е силната страна на мъжа Козирог – той ще чака толкова дълго, колкото е необходимо, за да получи това, което иска. Той е лоялен, мислещ и по същество добросърдечен човек.

Зодия Козирог | Capricorn 22.12. – 19.01. в Натална карта.

Връзки и приятелства на мъжа Козирог

Приятели и близки разбират липсата на външни емоции у мъжа Козирог, Но за всички останали той изглежда дистанциран и недостъпен. Но точно заради това мъжете Козирог често се свързват с доста общителни хора, които правят първия ход и водят комуникацията.

Козирозите влизат се свързват с нови партньори, защото приемат хората присърце и на всяка нова връзка гледат като емоционална инвестиция. Те са внимателни и предпазливи с чувствата си, така че начално партньорите им могат да си помислят, че не дават всичко от себе си.

Някои Козирози се държат толкова елитарно, могат да бъдат крайно придирчиви кого харесват и кого не, затова понякога са приемани като надути сноби.Препоръчително е да осъзнаят това и да положат усилия да не гледат на другите по някаква въображаема скала, да им дават шанс като не мислят в черно и бяло.

Мъжът Козирог цени надеждните си близки взаимоотношения и осигурява логично решение на всеки проблем, в който е помолен за помощ. Този мъж никога няма да подведе приятелите си и ще остане рамо до рамо с партньора си през целия им живот.

Любовта и мъжът Козирог

Доста мъже Козирог прекарват толкова много време, посветени на кариерата си, че изглежда сякаш поставят любовта на второ място. Бъдещият партньор на този мъж ще трябва да преодолее защитната му система и да докаже, че е надежден, преди Козирогът да отвори вратата към своя свят.

Въпреки сдържания си характер, мъжът Козирог далеч не е инертен любовник и ще се отдаде на дълбока интимност с правилния човек. В изкуството на любовта той е търпелив и разбира начините да задоволи партньора си, така че да се събудите усмихнати след една нощ с него.

Мъжете Козирог не са големи почитатели на публичните прояви на привързаност и предпочитат да пазят личния си живот далеч от хорските очи. Ако сте негов партньор трябва да не клюкарствате за него и способностите му, да не се разправяте публично или по друг начин да демонстрирате отношенията ви. Важно е всеки партньор на мъж Козирог да осъзнае, че макар той да е дълбоко емоционален мъж, не обича да говори дълго за чувствата си.

Като цяло, говоренето за чувства не е достатъчно за мъжа Козирог. Ако не сте доказали любовта си с действия в реалния свят, тогава сърцето му не може да бъде ангажирано. Той се нуждае от връзка, която работи тук и сега, и не се увлича по фантазии и обещания..

Асцендент Козирог (Capricorn) – Характеристики. Комбинации с 12те зодии

Мъжът Козирог и кариерата

Амбицията е важна черта на характера на мъжа Козирог и той обожава да постига успехи във всичко, което прави. Студенината и дистанцията към колегите е неволен страничен продукт от фокуса му върху работата му, а не е проява на враждебност.

Усърден работяга по природа, мъжът Козирог ще се справи добре като инвестиционен съветник, финансов анализатор, строител, брокер на имоти, учител или треньор.

Той не е склонен към изблици на емоции, затова с каменното си лице на играч на покер може да води супер успешни преговори. Тази способност да овладява израза на чувствата си и да ги подчинява на находчивия си ум е причината да има много комици Козирог.

Мъжът Козирог и парите

Той управлява финансовото си портфолио с разумни и реалистични инвестиции. Планира прецизно бъдещето и очаква годините в пенсия като време, когато ще може да се отпусне и да се забавлява, без да е необходимо да се тревожи за пари. Като цяло, той е по-загрижен за бъдещата си финансова сигурност от повечето други знаци.

Поради своето песимистично отношение и консервативна нагласа, мъжът Козирог е изключително предпазлив към всеки, който му обещава бързо забогатяване. Враждебен е към спекулациите и няма да отвори чековата си книжка за високо рискови възможности. Когато преговаряте с този човек, той ще бъде труден за разгадаване истинското му отношението ще остане зад дисциплинираната фасада.

Марс в Козирог в Наталната карта

Съвместимост с другите зодии

Козирогът се счита за най-съвместим с другите земни знаци Дева и Телец, както и с водните Риби и Рак. Особено комбинацията с Рак се счита за архетипна при сключването на брак – Ракът е “майката” под влиянието на Луната, а Козирогът – “бащата”, под Сатурн. Въпреки това, синастрията или партньорската съвместимост е много по-сложна и многопластова, отколкото само съчетаването на зодиите.

Открийте потенциала на своята връзка с астро Хороскопа за Партньорска съвместимост / Синастрия

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните