Везни е седмият знак на зодиака и единственият, който представлява предмет, а не човек или животно. Древните гърци не са разглеждали съзвездието отделно, а като щипците на Скорпиона, други народи са виждали в него пълните с плод плата на Девата.

Следете актуалния Месечния хороскоп за Везни –

ПЪЛЕН ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП ЗА ВЕЗНИ

Там, където се намира Везната във всеки хороскоп (домове и планети във Везни), се проявяват енергии като хармония, справедливост, дипломация, социална отвореност, спокойствие и очарование. Или респективно в негативен аспект (когато тези енергии са смутени): липса на баланс, нетактичност, постоянно люшкане между възможности, неспособност да се направи добър избор, повърхностно отношение, свръх субективност или крайна избирателност.

Под Везни са събития като брак и официално обвързване, професии като дипломати, модератори, пиари, мениджъри човешки ресурси, културолози и театрали, сценичните изкуства като цяло.

Характеристики на хората от Зодия Везни

Зодия Везни | Libra

Везните са въздушен знак, затова хората, родени под този знак, обичат интелектуалния подход и събирането на информация с цел да постигнат свое балансирано становище за всяка ситуация.

Но търсенето на справедливост може да се превърне в най-голямата тежест за тях, защото те по природа са субективни (управлявани от капризната Венера). Винаги има значение какво им харесва и стремежът им да са безпристрастни води до нерешителност.

Защото за да отсъдиш в полза на някого, означава решението ти да навреди на някой друг, а това нарушава идеалите на Везните за дипломация, такт и хармония. При по-трудни обстоятелства това може да доведе до явна несправедливост, породена от субективизъм и жажда да се харесат или до блокиране на действието, за да не наранят чувствата на някого.

За Везните се казва, че не могат да живеят без любов. Но това не е безусловната, безгранична любов към всичко и всички. Просто любовта е вид одобрение и свързване с другия, което представлява централната тема за този знак.

Някои от хората с тази зодия се обвързват трайно и за цял живот, като във връзката си влагат много от себе си. Други напротив – те постоянно са в търсене на партньор и могат да имат по няколко връзки едновременно, с различен статут. Везните умеят да флиртуват и задържат вниманието, не са толкова сексуални.

Връзките с партньора и темата как ги приемат другите заемат централно място в живота на Везните. Самите те се самоопределят чрез близките си взаимоотношения и социалното взаимодействие е от жизненоважно значение за тяхното чувство за благосъстояние. Често те се чувстват непълноценни без компания и фразата “търся своята по-добра половинка” е особено подходящ начин да се опише отношението им към партньорствата.

Стремежът към красота и хармония е видна дори във външния вид на Везните – те имат усет за естетичното във всички аспекти на живота и се отнасят с особен приоритет към собствения си вид.

Мъжът Везни – галантен партньор с вкус към красивото

Обичайно Везните са физически привлекателни хора. Те умеят да омайват, да правят комплименти, отличават се с тактичност и дипломатичност. По този начин получават от другите точно това, което желаят и задоволяват интересите си.

Не бива да ги определяме като користни – напротив! Повечето от тях вярват, че вършат всичко в името на мира, любовта и красотата – за другите, а не за самите себе си.

Външната красота трябва да изразява вътрешната, но при този знак тя може да се превърне в самоцел. Копнежът им за красота поставя изкуствата на особена почит в живота на Везните, дори това да е „изкуство заради самото изкуство“.

Везни е двоен знак – там, където се появява в хороскопа, имаме винаги възможност за крайности. В характера на хората от зодия Везни тази двойственост често се бърка с уравновесеност. Но това не е така – те са хора, които търсят уравновесеност, не я притежават непременно, разпознават темата за баланса и тя е важна за тях.

Те искат да намерят златната среда, но много често се оказва, че се люшкат от едно към друго. Това си личи например в честата промяна на настроенията им. Всяко събитие може непредсказуемо да наклони везните, а настроенията им да се редуват от гняв до доволство.

Жената Везни – харизматична партньорка, посветена на естетиката

Везни и другите знаци

Хармонии

Везните, както и другите два въздушни знака Близнаци и Водолей, са ориентирани към света на идеите, разума, интелектуалния прогрес. Но

  • Близнаците  влагат усилия в началното събиране на разнородна информация просто от любопитство и защото искат да знаят всичко, Везните са много по-избирателни в подбора на факти и се стремят да постигнат обективност, справедливост и неутралитет,  а
  • Водолеите желаят чрез знанието да достигнат висши хуманитарни идеали и рационалното да бъде полезно в обществен план.

В своя подход към света Близнаците се ръководят от малките и практични идеи (Меркурий), Водолеите – от мащабните и прогресивни каузи (Уран),  а Везните – от това, което се харесва и създава усещане за справедливост (Венера).

Опозицията Везни – Овен

Везни и противостоящият знак Овен са насочени към човека срещу себе си и другите като цяло, но Овните изпитват нужда да се състезават, да се доказват, подхождат повече като към съперник и конкурент, а Везните се опитват да постигнат сътрудничество, равнопоставено партньорство, настроени са към другите миролюбиво и тактично.

Традиционно се смята, че основна функция на Овните е изграждането на егото, на нова индивидуалност, което негативно се инетрептира като егоизъм. Защото целта на Везни е абсолютно същата – но тяхната индивидуалност се отразява чрез поведението на партньора.Везните фактически изразяват същата егоцентрична енергия като на Овен, но отразена като в огледало.

Също така, Овните са напълно директни и откровени, докато Везните спокойно могат да спестят част от истината, ако това ще запази комфорта им или ще пощади събеседника.

Дисхармонии

От знаците, считани традиционно за нехармонични съчетания, Везни могат да научат много ценни уроци: от Рак – способността да съчувстваш и да приемаш по-емоционално раздаването на правосъдие, а от Козирога – способността да отстояваш себе си и позициите си, да бъдеш непоколебим и твърд в направения избор.

Още за знака Везни

Асцендент Везни (Libra) – Качества. Комбинация с 12те зодии

Мъжът Везни – галантен партньор с вкус към красивото

Жената Везни – харизматична партньорка, посветена на естетиката

Венера във Везни – Красота, справедливост, мир и любов

Меркурий във Везни в Наталната карта

Марс във Везни – Войнът се превръща в дипломат

Митология за Везни: Ерос и Психея

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните