Скорпион е осмият знак на зодиака. Мотото на Скорпиона е “Аз желая”. Това е знакът на най-голямата дълбочина и крайностите във всичко: чувства, преживявания, възгледи, ценности. Принципът на знака е „Всичко или нищо“ – тук няма и намек за търсене на златната среда, за компромиси и преговори. Въпреки, че Скорпион не е двоен знак, той се отличава с две крайни проявления – най-извисеното и най-пагубното.

Следете актуалния Месечен хороскоп за Скорпион

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Там, където се намира Скорпионът във всеки хороскоп – домове и планети в Скорпион – се проявяват интензивност, драматизъм и желание да стигнем до дъното на нещата. За повърхностното и лековатото няма място, посредствеността просто не се приема.

Характеристики на хората от зодия Скорпион

Зодия Скорпион | Scorpio

Както при всеки друг зодиакален знак, всички ние имаме Скорпион във своята рождена карта – респективно, в някоя сфера от своя характер и живот. Но при хората от зодия Скорпион тези качества са най-изрзени, например, те са най-склонни към крайности в поведението си.

Тази публикация е част от нашия Рожден / Натален Хороскоп “Кой съм аз?”

Нека очертаем най-важните житейски теми за Скорпионите, з да опишем техните характеристики:

Вътрешна мощ, воля и силна интуиция

Енергията на Скорпиона е провокативна и мощна, много страстна, волева и интензивна, но рядко е видима и експресивна, действа по подмолен и неусетен, омагьосващ начин. Когато е използвана позитивно и осъзнато, тя става изключително лечебна и трансформираща.

Стихията на Скорпиона не е просто вода – това е вулканичната лава, която извира от недрата на земята. Подобно на нея, хората със силен Скорпион, които са достигнали до същността на нещата и са опознали себе си най-вече, притежава най-голямата вътрешна мощ. В какво направление я използват, вече е друг въпрос и зависи от степента на духовното им развитие.

Тези хора притежават изключително силна воля, закалена от условието всичко или нищо. Когато това се комбинира с аналитичен ум, усет за колективната енергия и отлични способности да планират и реализират замислените си планове, тези силни личности са способни практически на всичко!

Стихията вода тук помага за изключително силната им интуиция. Тя обаче не се проявява като грижа или състрадание към околните, както е при Рак и Риби, а се използва за политически ходове като се отгатват предварително мислите и плановете на останалите.

За тях откритото споделяне на личен проблем и търсенето на помощ е признак на слабост, а те в никакъв случай не биха позволили да бъдат възприети като слабаци и никога няма да влязат в ролята на жертва. За помощ няма да молят, но ще изманипулират когото трябва и ще я получат.

Всичко за мъжа Скорпион и как да изградим връзката си с него

Власт и влияние

Централна „скорпионска“ тема е властта. Типично за тях е да вярват, че манипулацията е начинът да имаш власт над другите, но това често води до попадането им в зависимост и оплитане в собствената им мрежа.

Те имат нужда да разполагат с много пари. За разлика от Телците, това не е задължително да са техни пари – достатъчно е да са в техните ръце. Парите за Скорпиона са равносилни на власт и влияние, признак за реализацията им.

Памет, отмъстителност и коварство

Типичните негативни проявления са ревност, завист, отмъстителност, манипулативност, склонност към саморазрушение и люшкане в крайности. Скорпионите живеят страстно и вълнуващо, но се изисква високо ниво на зрялост, за да не унищожават нещата, които най-силно обичат, да не стават жертва на страстите си и да не се самоизяждат.

Когато работи на нисшето си ниво, Скорпионът е злопаметен и коварен. Той почти никога не забравя причиненото му зло и дълго може да изчаква подходящият момент, за да забоде жилото си в сърцето на противника. Точно за такива хора е и изразът “Отмъщението се сервира студено”.

Задълбоченост, потайност и самоизяждане

Скорпионите се интересуват от всичко, което е тайно, забранено, дълбоко и свързано с влияние.

Скорпионите обичат да задълбават – те изследват както себе си, така и скритите механизми, които водят останалите хора. Същевременно те са изключително потайни относно собствената си ангажираност и емоционална мотивация.

Тази вглъбеност често води до потъване и затваряне в даден проблем, без да забелязват, че се въртят в омагьосан кръг. Дотолкова са самодостатъчни и незаинтересовани от околния свят, че не им трябват съдници – те са способни сами да измъчват себе си с неподозирана жестокост, когато са обсебени.

Сексуалност

Всеки знак на Зодиака управлява определена част от човешкото тяло. При Скорпион това са половите органи, което обяснява акцента върху темата за сексуалността при тези хора. Но е погрешно представителите на зодията да се оприличават като най-сексуални в целия зодиак, защото те са способни на крайности – както на сексуална маниакалност, така и на пълно и продължително въздържание и асексуалност.

Птицата Феникс или Катарзисът като крайна цел

Едно от най-интензивните и силни човешки опитности – преживяването до катарзис – също е под знака Скорпион. Това е състоянието, при което човек дълбоко греши, но след това осъзнава и поправя грешката си, с цената на големи лични страдания. По този начин нисшата природа е принудена да отстъпи пред силата на осъзнаването, изкуплението, прошката. Именно това са висшите цели, които родените под знака на Скорпион трябва да търсят, за да настъпи мир в душите им и да се преборят със своите вътрешни демони.

Поръчайте Рожден хороскоп заедно с Едногодишна прогноза с хороскопа ни “Най-добрият старт”

Осем факта за Жената Скорпион – мистична, сексапилна и много силна

Скорпион и другите знаци

Хармонии: Скорпионът, както и другите два водни знака Рак и Риби, е преди всичко силно интуитивен и способен да усеща другите.  Но Ракът подхожда с грижа и се мотивира от емоциите си, Рибите могат да се настройват според общочовешките енергии и да съчувстват на напълно чужди хора, докато за Скорпиона са важни слабостите на околните, за да може да ги контролира – както да ги излекува, така и да ги засегне.

Противоположности: Скорпионът  и противостоящият знак Телец са много страстни, насочени към ресурсите знаци, но Телецът търси да изпита страстта в консуматорския, телесен и чувствен смисъл, а Скорпионът  се интересува от драматичните, скрити и дълбоки връзки. Под Скорпион  са големите финанси, свързани с много хора и влияние,  а под Телец – личните ценности и ресурси.

Дисхармонии: От знаците, считани традиционно за нехармонични съчетания, Скорпионите могат да научат много ценни уроци: от Лъв – способността да изразяват публично скритата си енергия и желанията на егото,  а от Водолей – да използват силата си за обществено полезни, прогресивни дела и каузи.

 

трите степени на скорпиона
Трите степени на Скорпиона включват Орела и Феникса

Орел или Скорпион

Знакът символично се свързва с две животни – Скорпиона, който е склонен към саморазруха и коварство, защото остава в енергията на нисшата си природа, и Орела, който представлява мощта на овладяната първичност и извисяването над земното и животинското.

Основната мисия на Скорпион може да се обобщи така: в този знак се извършва същинската борба между висшата и нисшата човешка природа.

Друго популярно разделение е на бели и черни скорпиони, което се свързва както с външния вид на хората, така и с техния морален избор. И понеже и маговете също са под този знак, често казваме, че има бели и черни магии и магове.

Независимо дали сме задвижвани от първичните си инстинкти или приемаме форма на Феникс, за да се издигнем от пепелта, в сферите под Скорпион в хороскопа ни сме способни да преживеем пълна регенерация и във всеки момент да започнем всичко от нула.

Най-мощните духовни практики, събитията и заниманията между живота и смъртта, са под този знак. Обединява ги идеята, че най-важното нещо, над което наистина имаме влияние, е нашето съзнание и то надделява над материята. Ние сме негов пълноправен господар и ако се научим да го владеем и направляваме, ще владеем и направляваме всичко в живота си.

Още за знака Скорпион

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните