Овен е първият знак на зодиака. Там, където е Овенът във всеки хороскоп, е мястото за тестване на нещо за първи път, за прилагане на физическа сила и поставяне на ново начало. Там се проявяват качества като енергичност, спонтанност и директност.

Следете актуалния Месечен хороскоп за Овен

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

 

Десет Характеристики на хората от Зодия Овен

Представителите на зодия Овен са хора на действието: тяхното мото е „Действай сега“. Те са независими и имат силни лидерски качества. Могат да задвижват нещата, като поемат инициативата и се наслаждават на конкуренцията с другите, доказвайки своите способности.

Водачът на зодиака

Като първи знак на Зодиака, за Овена е естествено да бъде егоцентричен, събран в себе си, с концентрирана енергия за смело действие. Наличието на това качество е абсолютно необходимо за неговото оцеляване и изпълнение на мисията. Те първи се впускат в битка, за да завоюват това, което желаят.

Динамични и конкурентноспособни

Най-често овните откриват на какво са способни в конкурентни ситуации, защото в тях те могат да тестват и да затвърдят силата на характера си и бойния си дух. Отличават се с пробивност, настъпателност, динамизъм и повишена физическа енергия.

Директни, не обичат лъжите

Хората от зодия Овен са открити в поведението си – ясно заявяват какво искат и как смятат да го постигнат. При тях няма заобикалки, леки намеци и дипломатично планирани психологически подходи. Тяхната природа е пряма и открита. Обективни са и казват отчетливо това, което мислят. Но ако нещо във вашето поведение не им харесва, много скоро ще разберете.

Намират най-прекия път

Овните какво искат, желаят да го постигнат на мига и ако някой се изпречи на пътя им, няма да го пощадят! Те не обичат да се отклоняват от целите си и умеят да намират най-прекия път към тях. Любовта им към приключенията, готовността да поемат рискове и смелостта им са много полезни.

Самоуверени оптимисти

Техните естествени оптимизъм и самоувереност им помагат да преодоляват повечето препятствия, пред които са изправени, а безразсъдството, което най-често ги вкарва в трудни ситуации, обикновено и ги изкарва от тях.

Бързи и спонтанни

Техният напор е искрата и необходимата задвижваща сила. Спонтанността на овните улеснява справянето им с нови предизвикателства, които могат да възникнат във всеки един момент.

Смели пионери и инициатори

На тези хора не им липсва кураж и смелост. Завладяването на девствени територии е важен лайтмотив в живота им: привлича ги пионерската работа при стартирането на всеки нов проект, след което се обръщат към следващия.

Експедитивни, но нетърпеливи

Могат внезапно да загубят интерес след началния етап на всяка работа, когато са я видели как потръгва. Овните се нуждаят от преследване на цели като отдушник за огнената си енергия и ако такива няма, тази енергия бързо се изпарява. Те не са известни като постоянни или дълго упорити в нещо. Тяхната експедитивност в негативен смисъл ги прави твърде нетърпеливи, напрегнати и избухливи.

Егоцентрични

Като негативна страна на хората от зодия Овен се отбелязва желанието им да се самоизтъкват, абсолютната им директност и липса на такт и видимият егоцентризъм.

Непостоянна енергия

Енергията на планетата-управител Марс често се проявява непостоянно, с бързи искри, които могат да запалят пожар, но не и да поддържат стабилен огън. В характера на човека това се проявява като внезапно избликнал гняв, припряност, нетърпение, раздразнителност, придирчивост и прибързаност, понякога може да прерасне в сляпа ярост и агресия. В ситуации, в които бързото решение е невъзможно, тези хора могат да се проявят като лидери-спасители, но и рискови играчи.

Овен и другите знаци

Партньори: Темата на взаимоотношенията е обща за Овена и за неговата противоположност Везни. Но за Овните връзките са място за себеутвърждаване, докато за Везните хармонията е по-важна. От друга страна, Овните са по-страстни партньори, а Везните по-интелектуални.

Хармонии: Оптимизъм и ентусиазъм са качествата, които Овенът споделя с другите огнени знаци Лъв и Стрелец. Но има нюанси: Овенът символизира първоначалната подпалваща искра, Лъвът – буйният, дълготраен и стоплящ огън, а Стрелецът – жарта, въглените и факлите.

Дисхармонии: От знаците, считани традиционно за нехармонични за Овните, последните могат да научат и много важни уроци: от Рак – ценността на емоционалната дълбочина и привързване, а от Козирога – постоянство и търпение.

Още за знака Овен

Митoлогия за Овен: Златното руно

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните