В съвременната западна астрология Водолей е единадесетият знак на зодиака. Родените под знака на Водолей са дружелюбни, отговорни, оригинални, самостоятелнии независими.

Планетите-правители на Водолея са две: традиционният управител Сатурн му дава сериозен характер, но асоциирането с по-новия управител Уран носи доминиращата му репутация за ексцентричност, футуристичен и научен възглед за живота и новаторско мислене. Затова и често природата на този въздушен знак е технократска и се свързва с революционното и различно мислене под управителя Уран.

Слънцето преминава през Водолея всяка година между 20 януари и 19 февруари, а хората, родени през периода, са от Зодия Водолей.

Следете актуалния Месечен хороскоп за Водолей

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

 

14 Характеристики на хората от Зодия Водолей

Хората със силен акцент върху Водолей в рождените си карти споделят следните ключови характеристики:

Зодия Водолей | Aquarius

1. Интерес към бъдещето

Те често могат да предвиждат тенденции, които ще се проявят в живота ни след много години. Тяхното поведение често остава неразбрано от останалите, изглежда странно или ненормално. И ако понякога те са просто ексцентрици, то много често поведението им е резултат от способността им да се настройват на определени вълни, които идват от бъдещето.

2. Силни в колектив

Водолеите добре умеят да създават колективи и да се вписват добре в тях. Така те имат къде да проявяват своята оригиналност и рядко имат търкания с другите. Не обичат манипулациите, задкулисните игри и клюките. Стараят се да избягват конфликтните ситуации и директната конфронтация, но винаги са готови да защитят позицията си или да се изправят срещу несправедливостите.

3. Много приятели и съмишленици

Въпреки, че водолеите имат силно развито чувство за собствената си индивидуалност и уникалност, те се нуждаят от колектив съмишленици, за да реализират своите идеи. Без тази перспектива за общност, те изглеждат просто ексцентрични или нестандартни. Най-често имат тълпи от познати, но едва 2-3ма по-близки приятели.

4. Борци за толерантност и социална справедливост

Водолеите имат способността да виждат „голямата картина“ за обществото като цяло. За тях приятелството и принадлежността към дадена група или общество често са по-важни от интимните им взаимоотношения. Ръководят се от желанието всички хора по света да живеят в съгласие, братство и равенство. Оттук произтича и добронамереността, с която общуват с всички останали.

5. Неуморни оптимисти

Водолеите обичайно са оптимистично настроени и Рядко губят надежда. Това тяхно качество им помага да вървят напред дори когато преминават през трудности в живота.

6 Радвоени между старото и новото

Тъй като се управляват от планетата на шрояната Уран и на традициите Сатурн, при Водолеите възникват вътрешни конфликти. Те винаги са готови да предложат нови идеи, но понякога се противопоставят на промените просто защото искат да бъдат различни от останалите. Не обичат рутинната работа, но могат да са упорити, ако това се изисква от тях. Често не спазват установените крайни срокове – не очаквайте от тях да бъдат точни и да се появят навреме за определените срещи.

Мъжът Водолей ще ви бъде верен, когато е свободен

7. Войни на промяната

За да могат да изпълняват успешно мисията си да носят промяна, на тези хора е дадена способността да прозират бъдещите тенденции и да вижда нещата от различен ъгъл. Те често са идеалисти и се интересуват от благото на мнозинството. Представят си по-справедливо общество без съществуващите йерархии, в което всеки може да следва собствените си интереси, стига те да не нарушават правата на другите – личната свобода и независимост са най-високо ценени.

8. Трудно променят себе си

Водолей е един от фиксираните знаци, затова и хората с изразен Водолей трудно подлежат на промяна. Обикновено в младостта си тези хора са изразени бунтари и новатори и изглеждат твърде напредничави за времето си. С времето обаче, може да останат фиксирани в своите младежки идеи и начин на живот. Затова Водолеите трябва периодично да сверяват часовника си с времето.

9. Нужни са им приоритети

Като въздушен знак, те не притежават много физическа енергия. Затова често не довършват започнатите от тях “гениални” проекти. Нужно е да имат реалистично отношение към броя на задачите, които могат да изпълняват, да слат приритети, за да съхраняват енергията си за важните проекти и да ги доведат до край.

10. Оригинални и иновативни

Водолеите се отличават със забележителна оригиналност. Затова едновременно настояват за равнопоставеност и зачитат правото на всеки член на групата да бъде уникален и да проявява своята индивидуалност.

Жената Водолей – Не затваряйте стихията в бутилка

11. Свещена независимост

Мисията на Водолея е да работи за бъдещето и благото на цялото общество – а не на един партньор. Затова му е необходимо да бъде независим и самостоятелен и изпитва големи трудности да се задоми. Оттук произтича и характерният им тип “водолейско” поведение – те са приятелски настроени и открити, но винаги се държат на дистанция, когато става въпрос за чувства или интимни взаимоотношения.

12. Интелектуалци и в любовта

Водолей е въздушен знак и затова в интимните си отношения поставя голямо ударение върху общуването с партньора. В личните си отношения тези хора не понасят да има драма и да бъдат обсебвани; никога не постъпват така и с партньорите си. Търсят връзка, основана на взаимно доверие и приятелски отношения, където и на двамата партньори е предоставена голяма свобода.

13. Прикрити романтици

Поради силната си вяра в доброто бъдеще, в тяхното поведение присъства романтичен елемент. Те могат да изпитват горещи чувства, но обикновено не ги показват, особено пред много хора. Затова изглеждат студени и дистанцирани.

14. Отворени връзки или късно обвързване

За Водолеите бракът е институция, която подлага личната им свобода на голямо изпитание. Тъй като са свободолюбиви и самостоятелни, те се женят или късно, или въобще не се женят. Отворените връзки могат да бъдат добър вариант за тях за известно време. Но веднъж решили да се обвържат, те остават верни на своите партньори и имат дълготрайни и стабилни връзки.

Водолей и другите знаци

Както Водолеят, така и неговият противоположен знак Лъв, имат социална ориентация, но докато Лъвът копнее да се открои в тълпата, дори да я ръководи и да получи похвалата и; Водолеят желае да се отдели от нея, да се различава, а когато е застрашено водолейското его или се почувства неразбран, той просто се маха от стресовата ситуация.

Ловкостта на ума е обща черта на Водолея и другите интелектуални знаци Близнаци и Везни, но има съществени разлики: Близнаците умеят да асимилират много различни идеи и да виждат нещата от гледната точка на друг човек; Везните се стремят да намерят общ знаменател между различните гледни точки и да влязат в диалог, докато Водолеят има способността да обобщи и да разгледа нещата от напълно нов и нетрадиционен ъгъл, често е като озарен от космическа идея.

От двата знака, с които водолеите традиционно не се разбират, могат да научат най-трудните си уроци: усилието на ангажимента и постоянството (от Телеца) и умението да се влиза в дълбочина (от Скорпиона).

Още за знака Водолей

Асцендент Водолей (Aquarius) – Качества. Комбинации с 12те зодии

Меркурий във Водолей – Оригиналната мисъл между гениалността и неразбирането

Венера във Водолей – независима, интелектуална, изключителна

Марс във Водолей – свободна инциатива и изразяване на волята

Митология за Водолей: легендата за Ганимед

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните