Лъв е петият знак на зодиака. Управляван от Слънцето, Лъвът иска да бъде творчески активен и да изразява себе си, независимо дали чрез игриво взаимодействие с живота или съзидателност под всякаква форма, включително раждането на деца. Лъвът дори да не е много артистичен, се приема като такъв, защото иска да направи нещо със своите таланти, да се изяви и да сътвори нещо, с което да се прослави и да получи аплодисменти.

Следете актуалния Месечен хороскоп за Лъв

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Всеки от нас има сфера от живота си под знака Лъв. Там, където се намира Лъвът във всеки хороскоп (домове и планети в Лъв), се проявява чувството за величие, склонност към театралност и игривост.

Лъвът е знакът на суверенитета, умението да ръководиш и сам да проявяваш кураж. В съответните области под този знак проявяваме благородство на характера, отличаваме се като много независими и добри управленци.

В отрицателен аспект, това ще са сферите, в които сме егоцентрични, не демократични и не приемащи равенството.

Девет характеристики на хората от Зодия Лъв

Зодия Лъв | Leo

Хората от зодия Лъв обичат да са център на внимание и да позволяват на околните да се наслаждават на тяхното великолепие. Те обичат да бъдат Слънцето в собствената си вселена, около което всичко се върти. За тази цел естествено се нуждаят от публика, пред която да демонстрират своето величие. Според психоаналитика и астролога Лиз Грийн

„Най-голямото творение на човека със силен Лъв трябва да е самият той”.

Царете на зодиака

Лъвовете се чувстват важни, имат достолепен вид и репутация на самонадеяни индивидуалисти. Често Лъвовете спазват свой морален код и в повечето случаи са достойни хора. Проявяват щедрост, справедливост и благородство спрямо околните. Но също така могат просто да имат силно изострено чувство за собствена значимост.

Величие без покритие

Опасността за Лъвовете е, че те не винаги са в състояние да изпълнят собствените си и чуждите очаквания и величието им може да остане без покритие. Така те могат да наподобяват претенциозна фасада, зад която обаче няма нищо ценно и да се държат надуто, арогантно и лицемерно.

Да опитомят звяра

Както показва митът за Херакъл, лъвовете първо трябва да опитомят дивия звяр в себе си, преди да си припишат неговите качества. Само тогава те ще придобият достойнството и силата на царе.

Хората със силен Лъв трябва да се борят за авторитет през целия си живот. Колкото по-често успяват да го постигнат, толкова повече ще могат да поемат контрола върху собствения си свят и запазването на своята независимост.

Да направят света по-добро място

Лъвовете са идеалисти във възгледа ви за света и хората в него. Тяхната самоувереност е свързана с желание да променят света по някакъв начин – в по-благоприятния случай, да го направят по-добро място. Обикновено са мотивирани от симпатия към хората и често имат големи мечти и планове да направят околните щастливи.

От какво се засягат Лъвовете

Именно защото искат да бъдат приемани като добри началници, тези сърдечни хора най-силно се засягат, когато другите не забелязват техните благородни жестове и намерения. Най-грешното нещо, което можете да направите спрямо един Лъв, е да го обвините в лоши намерения. Друг начин да ги засегнете е чрез поведение, което ги кара да мислят, че не ги оценявате и уважавате.

Да помагат като форма на власт

Лъвовете обикновено са отворени за проблемите на онези, които са в по-неблагоприятно положение от тях и са готови да помогнат, когато могат. В основата на това е тяхната добросърдечност. Но често те не помагат като на равни, а по-скоро като доказателство за собствената си значимост и превъзходство на благородници.

Умение и да работят, и да си почиват

Като цяло Лъвовете са трудолюбиви – те са привлечени от добрите неща в живота и знаят, че трябва да се трудят, за да ги получат. Понякога е трудно да си ги представите като ловци, особено след като ги хванете в някое от вялите им настроения. Тези хора могат да спят, да мързелуват и да се наслаждават на живота за дълги периоди от време. Въпреки това, когато се заемат с работа, подхождат с интензивност и решителност. В този аспект не се различават от своя символ, лъва.

Постоянни и верни

Лъв е фиксиран знак, затова тези хора са постоянни, лоялни и като цяло традиционалисти. Те умеят да издържат на ситуации и проблеми с околните много дълго време, преди да се откажат.

Съзнателни и скромни

Повишената себичност на Лъва може да проработи и по неочаквани начини. Въпреки, че на пръв поглед изглеждат доста уверени, тези хора всъщност могат да бъдат едни от най-скромните. Те ще обвинят първо себе си, когато нещо не е наред. По този начин вместо да бъдат тщеславни, самовлюбени и парадиращи с репутацията си, те се проявяват като много съзнателни и дори скромни.

Мъжът Лъв – Яркият и достолепен крал на зодиака

Лъв и другите знаци

Хармонии: Лъвът, както и другите два огнени знака Овен и Стрелец, притежава страст и силна енергия за действие. Но докато Овенът е началната искра, от която започва нещо ново, Лъвът вече е буйният огън, който разпръсква своята светлина и топлина във всички посоки и процесите са в разгара си, а при Стрелеца кулминацията е отминала, но опитът се предава, за да вдъхновява другите.

Протовоположности: Лъв и противостоящият знак Водолей имат общ интерес към развитието на човешкия потенциал, но Лъвът се интересува от развитието на отделната личност, а Водолеят на общността като цяло, на човечеството. Това, което различава тези два знака, че Лъвът приема света за вселена, в която има един притегателен и управляващ център (принцип на монархията), а за Водолея всички са равни и решават за себе си (пълна демокрация).

Дисхармонии: От знаците, считани традиционно за нехармонични съчетания, Лъвовете могат да научат много ценни уроци: от Телец – способността да се справиш със света на конкретните и материални обекти, а от Скорпион – силата на трансформацията между крайни състояния и управлението в сянка.

Жената Лъв – Страстна и доминираща, готова на всичко

Още за знака Лъв

Асцендент Лъв (Leo) – Характеристики. Комбинации с 12те зодии

Меркурий в Лъв – Мащаб и блясък на мисълта

Венера в Лъв – Време за игра и творчество

Марс в Лъв – Страст и гордост, самоувереност и мащаб

Митология за Лъв: Херкулес и Немейския лъв

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните