Лъвът е петият знак на зодиака и в зодиакалната последователност представлява точката на кулминация, разкош, притегателният център, който излъчва топлина.

Следете актуалния Хороскоп за Лъв –

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

Управляван от Слънцето – изворът на енергия на нашата вселена – Лъвът символизира умението да се създава. Лъвът иска да бъде творчески активен и да изразява себе си, независимо дали чрез игриво взаимодействие с живота или съзидателност под всякаква форма, включително раждането на деца. Лъвът дори да не е много артистичен, се приема като такъв, защото иска да направи нещо със своите таланти, да се изяви и да сътвори нещо, с което да се прослави и да получи аплодисменти.

Когато Слънцето е в Лъв: от 23 юли до 22 август

Сега е и време да си припомните, че животът е една голяма игра, а вие сте пораснало, но все още палаво дете. Оставете на спонтанността да освежи дните ви след период на сериозност и ангажираност. Обтегнатите ви нерви имат нужда от повече смях и забавление, нужно е само да не се страхувате от последствията и да позволите нещата да се случват непринудено.

В Лъв Слънцето е гордо, общително и игриво. Слънце в Лъв е изключително индивидуално – през този период не се задоволяваме просто да бъдем един от екипа. Време е да блеснем, да добавим нотка цвят и драма към живота си и да се представим пред публиката си.

“Лято е и животът е лесен”, се пееше в познатата класика. Да, това е период на разцвет и разкош – време, когато искаме да се забавляваме и да изразим себе си. Сега сме по-щедри и мащабни в нашите жестове и отношение. В негативен смисъл, можем да бъдем извънредно егоцентрични и суетни.

Докато Слънцето е в Лъв, ние поемаме по открития път на публичността и много често сме мотивирани да спечелим уважението и обичта на повече хора. По-естествено изразяваме радост, шегуваме се и отдаваме от своята топлина и сърдечност. Доколкото е по силите и в характера ни, сега сме по-склонни да поемем водеща роля в живота си или да станем център на внимание и активност.

Зодия Лъв | Leo

Лъв в рождения хороскоп

Всеки от нас има сфера от живота си под знака Лъв. Там, където се намира Лъвът във всеки хороскоп (домове и планети в Лъв), се проявява чувството за величие, склонност към театралност и игривост.

Лъвът е знакът на суверенитета, умението да ръководиш и сам да проявяваш кураж. В съответните области под този знак проявяваме благородство на характера, отличаваме се като много независими и добри управленци.

В отрицателен аспект, това ще са сферите, в които сме егоцентрични, не демократични и не приемащи равенството.

Хората от зодия Лъв

Хората от зодия Лъв обичат да са център на внимание и да позволяват на околните да се наслаждават на тяхното великолепие. Те обичат да бъдат Слънцето в собствената си вселена, около което всичко се върти. За тази цел естествено се нуждаят от публика, пред която да демонстрират своето величие. Според психоаналитика и астролога Лиз Грийн

„Най-голямото творение на човека със силен Лъв трябва да е самият той”.

Царете на зодиака

Лъвовете се чувстват важни, имат достолепен вид и репутация на самонадеяни индивидуалисти. Често Лъвовете спазват свой морален код и в повечето случаи са достойни хора. Проявяват щедрост, справедливост и благородство спрямо околните. Но също така могат просто да имат силно изострено чувство за собствена значимост.

Величие без покритие

Опасността за Лъвовете е, че те не винаги са в състояние да изпълнят собствените си и чуждите очаквания и величието им може да остане без покритие. Така те могат да наподобяват претенциозна фасада, зад която обаче няма нищо ценно и да се държат надуто, арогантно и лицемерно.

Да опитомят звяра

Както показва митът за Херакъл, лъвовете първо трябва да опитомят дивия звяр в себе си, преди да си припишат неговите качества. Само тогава те ще придобият достойнството и силата на царе.

Хората със силен Лъв трябва да се борят за авторитет през целия си живот. Колкото по-често успяват да го постигнат, толкова повече ще могат да поемат контрола върху собствения си свят и запазването на своята независимост.

Да направят света по-добро място

Лъвовете са идеалисти във възгледа ви за света и хората в него. Тяхната самоувереност е свързана с желание да променят света по някакъв начин – в по-благоприятния случай, да го направят по-добро място. Обикновено са мотивирани от симпатия към хората и често имат големи мечти и планове да направят околните щастливи.

От какво се засягат Лъвовете

Именно защото искат да бъдат приемани като добри началници, тези сърдечни хора най-силно се засягат, когато другите не забелязват техните благородни жестове и намерения. Най-грешното нещо, което можете да направите спрямо един Лъв, е да го обвините в лоши намерения. Друг начин да ги засегнете е чрез поведение, което ги кара да мислят, че не ги оценявате и уважавате.

Да помагат като форма на власт

Лъвовете обикновено са отворени за проблемите на онези, които са в по-неблагоприятно положение от тях и са готови да помогнат, когато могат. В основата на това е тяхната добросърдечност. Но често те не помагат като на равни, а по-скоро като доказателство за собствената си значимост и превъзходство на благородници.

Умение и да работят, и да си почиват

Като цяло Лъвовете са трудолюбиви – те са привлечени от добрите неща в живота и знаят, че трябва да се трудят, за да ги получат. Понякога е трудно да си ги представите като ловци, особено след като ги хванете в някое от вялите им настроения. Тези хора могат да спят, да мързелуват и да се наслаждават на живота за дълги периоди от време. Въпреки това, когато се заемат с работа, подхождат с интензивност и решителност. В този аспект не се различават от своя символ, лъва.

Постоянни и верни

Лъв е фиксиран знак, затова тези хора са постоянни, лоялни и като цяло традиционалисти. Те умеят да издържат на ситуации и проблеми с околните много дълго време, преди да се откажат.

Съзнателни и скромни

Повишената себичност на Лъва може да проработи и по неочаквани начини. Въпреки, че на пръв поглед изглеждат доста уверени, тези хора всъщност могат да бъдат едни от най-скромните. Те ще обвинят първо себе си, когато нещо не е наред. По този начин вместо да бъдат тщеславни, самовлюбени и парадиращи с репутацията си, те се проявяват като много съзнателни и дори скромни.

Лъв и другите знаци

Хармонии: Лъвът, както и другите два огнени знака Овен и Стрелец, притежава страст и силна енергия за действие. Но докато Овенът е началната искра, от която започва нещо ново, Лъвът вече е буйният огън, който разпръсква своята светлина и топлина във всички посоки и процесите са в разгара си, а при Стрелеца кулминацията е отминала, но опитът се предава, за да вдъхновява другите.

Протовоположности: Лъв и противостоящият знак Водолей имат общ интерес към развитието на човешкия потенциал, но Лъвът се интересува от развитието на отделната личност, а Водолеят на общността като цяло, на човечеството. Това, което различава тези два знака, че Лъвът приема света за вселена, в която има един притегателен и управляващ център (принцип на монархията), а за Водолея всички са равни и решават за себе си (пълна демокрация).

Дисхармонии: От знаците, считани традиционно за нехармонични съчетания, Лъвовете могат да научат много ценни уроци: от Телец – способността да се справиш със света на конкретните и материални обекти, а от Скорпион – силата на трансформацията между крайни състояния и управлението в сянка.

Асцендент Лъв (Leo) – Характеристики. Комбинации с 12те зодии

Лъв: Митът за Херкулес и Немейския лъв

Немейският лъв в древногръцката митология е ужасяващо чудовище, което опустошавало околностите на град Немея, и се свързва с първия от 12те подвига на Херкулес, син на Зевс. Лъвът бил удивително едър и имал твърда като стомана кожа, неуязвима за оръжия. За да го убие, Херкулес използвал първо хитрост, като изолирал животното в пещерата му, а след това и физическата си сила, за да го убие с голи ръце.

След победата си Херкулес метнал кожата на убития лъв върху себе си и всявайки ужас с вида си, отишъл в Немея, където положил началото на Немейските игри. А Зевс отбелязал първия подвиг на своя син, като създал на небето съзвездието Лъв, в което най-ярката звезда е Регул (от латински rex – цар).

Leo Nemeian
Херкулес и Немейския лъв, 490 г. пр.н.е., Университетски музей в Пенсилвания

В символичен и психологически план, митът за Зодия Лъв се свързва с няколко основни теми:

  • Да имаш „лъвско сърце”, за да се изправиш пред предизвикателствата
  • Да убиеш звяра – като реална външна опасност за оцеляването си
  • Да използваш в борбата едновременно хитрост и физическа сила
  • Да опитомиш сам себе си като надвиеш животинските си инстинкти, за да използваш градивно силата им
  • Човекът да победи царя на животните, за да получи силата му и да царува над природата
  • Да отпразнуваш победата си по царски

Всички тези теми могат да се приемат като актуални за месеца на Лъва и да се наложи да работите по някоя от тях.

Още за знака Лъв

Асцендент Лъв (Leo) – Характеристики. Комбинации с 12те зодии

Мъжът Лъв – Яркият и достолепен крал на зодиака

Жената Лъв – Страстна и доминираща, готова на всичко

Меркурий в Лъв – Мащаб и блясък на мисълта

Венера в Лъв – Главозамайващ театър или просто цирк

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните