Хороскоп Скорпион

Месечен хороскоп Скорпион – Януари 2023

За вас януари ще бъде натоварен в комуникациите, обучението и общуването, скъпи Скорпиони. Време е да разнообразите интересите си като последвате любопитството си – Венера е във Водолей почти целия месец. Освен потапянето в ежедневните дела, през този месец за вас може да се появят много и разнообразни неща за вършене.

Пълнолунието на 6-ти ще събуди желание за по-големи дела и откъсване от рутината на живота ви, ще ви провокира да търсите отдушници. Вероятно ще получите нова насоки за текущите си интереси, проекти и контакти. Може да преоткриете стари познанства или да осъзнаете, че нещо, което сте преследвали, вече не ви интересува. Новите идеи и хрумвания сега могат да доведат до дългосрочно начинание.

Нещата, които наистина искате да направите, може да останат на пауза – защото Марс е ретрограден до 12-ти и Меркурий също е ретрограден – но до 18-ти, което усложнява нещата за всички ни. Закъсненията и недоразуменията стават по-масови и забележими.

Докато Марс беше ретрограден през последните два месеца, може да сте изпитали разочарования или да сте се заравяли в дълбоко стаявани въпроси. В идеалния случай сте намерили по-добри начини за управление на живота си на емоционално ниво. Ретроградните периоди са възможност да хвърлите втори поглед върху нещата, което може да разкрие скрити възможности. След 12-ти вече сте по-наясно какво искате и не се чувствате толкова измъчени от (или обвързани с) миналото си!

От 18-ти нататък и Меркурий тръгва директно – ще имате повече яснота с вашите проекти и общуването с околните. Чакана новина също може да ускори промените. Преди това е добре да преразгледате забавените си начинания..

С ретроградността на планетите по някакъв начин космосът ви моли да забавите темпото, да ограничите скорошните крайности и да се върнете в правия път. Ретроградните периоди помагат да видите областите, които са ви спъвали, фалшивите пътища и начинанията, които не са ви на сърце. Независимо дали става дума за поемане на твърде много отговорности или за избягването им, забавянията помагат да получите по-добра представа за следващите си стъпки.

Слънцето навлиза във Водолей на 20-ти, а това при вас е сферата на дома и семейство. Заедно с Новолунието на 22-ри обещава ново начало в личния ви живот! Страхотно време за стабилизиране, възстановяване и намиране на вашия житейски център. Правенето на подобрения и промени в дома може да бъде удовлетворяващо.

Близките отношения получават добър енергиен тласък. Справяте се с проблеми, свързани с емоционални привързаности, зависимости, сексуалност или финансова подкрепа. Сега получавате отговори на въпроси или дори пробиви във важни ситуации, които осигуряват стабилно движение напред. Ще чувствате повишена нужда да сте със семейството си или в познати ситуации.

Работата в дома или около него може да бъде особено продуктивна през последната седмица на месеца. Нещата протичат естествено и минималната намеса улеснява действията и вземането на ефективни решения. Сега ще бъдете по-наясно с нуждата си относно вашата сигурност и съвсем естествено ще направите стъпки да си осигурите спокойствието. Може би още по-забележителна е вашата мотивация да работите последователно по конкретен проект или лична връзка след седмици на несигурност.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП ЗА 12 МЕСЕЦА

Още за знака Скорпион: