Темите на Венера са любовта, романтиката, красотата и хармонията в живота ни. Разбира се и нашите ценности и финанси. Разположението и по знак определя какви лични качества ще се проявяват в тези сфери на човешкия опит.

От друга страна, Сатурн, управителят на Козирога, се определя като “малефик” или зловредна планета. Но съчетанието му с Венера се приема като благоприятно – изглежда той е подвластен на нейното очарование и женски хитрини. От тази комбинация може да предположим, че Венера в Козирог няма да е толкова неприятна комбинация, въпреки, че на много места се определя като негативна.

Проверете дали Вашата Венера се намира в Козирог като генериате своята натална карта или поръчайте пълен Натален хороскоп „Кой съм аз“.

Транзитна Венера в Козирог– 10 декември 2022 – 3 януари 2023

Венера в Козирог Под това влияние, ние ценим повече бавните и стабилни отношения, които имат дългосрочни перспективи. Надеждността на любимите хора е най-привлекателната им черта. Това е време, при което дълготрайните усилия да се гради с любов и всеотдайност, следва да бъдат възнаградени.

Финанси и бизнес отношения

Венера отговаря за финансите и ценностите ни. Ето какво може да се очаква при събитията в тази област през периода в Козирог:

 • Добре е да се ​​заемем сериозно с финансите си, ако сме били небрежни.
 • Задълбочаването на отношенията с бизнес партньори и колеги ще бъде по-лесно от обикновено под това влияние.
 • Нашите организационни таланти се засилват, както и способността ни да създаваме връзки с влиятелни хора, които подкрепят нашите амбиции, се увеличава.
 • Подходящо е да се ориентираме към дългосрочни инвестиции и да осигурим въпросите за финансовото си бъдеще (например, свързани с пенсиите).
 • Този цикъл благоприятства разбирателството с държавни служители и началници.
 • Подходящ е за осъществяването на по-консервативни бизнес цели и връщане към позабравени начинания от миналото.

Романтика и лични връзки

Това е традиционно най-важната сфера на действие на Венера. Под знака Козирог ние ценим трайните връзки, вярността и стабилността в любовта. Непоколебими сме да търсим истинската любов, стремим се към малко по-старомодни връзки и традиционни отношения. Ето някои основни характеристики:

Стабилност
Под това влияние устойчивостта на любовта е най-важна за нас, сигурността и стабилността в нашите взаимоотношения са от първостепенно значение.

Сериозност
Има формалност при Козирога, която може да направи емоционалното изразяване да изглежда неловко и принудено. Приемаме сериозно демонстрирането на чувствата си и отделяме време, за да се опознаем с партньорите си.

Резервираност
Можем да бъдем доста предпазливи и резервирани в изразяването на чувствата си или разкриването на нашите взаимоотношения пред околните. Склонни сме към скептични както към собствените си чувства, така и към изразяването на обич от другите. Като цяло поддържаме дистанция във взаимоотношенията.

Възможни раздели
Охлаждането на чувствата може да донесе и раздяла. Обикновено тя е следствие от отрезвяване на един от партньорите относно заблуди или илюзии или разочарование от сблъсъка с реалността.

Реализъм
Този цикъл обаче ни предлага възможността да разгледаме някои от практическите въпроси на нашите отношения и да работим върху това, че нашите партньорства работят в реалния свят. Доза реализъм в личния ни живот може да ни помогне да се чувстваме по-заземени и сигурни в дългосрочен план.

Връщане към стари увлечения и връзки
Това се очаква да бъде най-типичното проявление през този цикъл – особено през периода на ретроградната Венера. Старите връзки ще бъдат възобновени преразгледани и ако се достигне разбирателство, подновени с много по-голяма сила и сериозност.

Обвързване
Възможно е изпитаните и трайни отношения да се формализират с брак или годеж, защото Козирога обича точно тази тема – да намеси реда и традицията в любовта.

Прагматичност
“Оженете се за пари и след това се научете да се обичате” – това ви казва сърцето ви сега, когато в живота ви започва нов цикъл. Звучи ви цинично? Може би е така, но когато връзката е нова, под Козирог ще се прояви копнежа ни за сигурност и стабилност.

Връзки с голяма разлика в годините
Това също е типична проява на Козирога – необходимостта единият от партньорите да е по-зрял и опитен. Ако сега влезете в нова връзка, не се изненадвайте да проработи разликата във възрастта. Това ще отработи хладността на знака и може да се изненадате от страстни и много динамични отношения.

Всичко изброено тук са възможности и варианти на влиянието. Само то вас зависи какви компромиси може да направите, за да намерите своето щастие в любовта.

Богинята на любовта Венера в Хороскопа Синастрия

Венера в Козирог в Рождения хороскоп

Венера и Козирог се определят като противоречива комбинация, но откъде идва противоречието? Цялата същност на Венера е любов, хармония и емоционалност, докато Козирог е земен знак – мрачен, хладен, много практичен.

Ако имате Венера в Козирог в своята карта, то вероятно не сте известен с ярка изява на чувствата си. Това, разбира се, не означава, че не ги изпитвате!. Дори е по-скоро обратното – дълбоката ви емоционалност е скрита зад здрава фасада. Вие желаете да получавате и да давате любов, но може би не умеете да го правите..

За вас е по-трудно да се обясните в любов, да кажете “Обичам те”. Но компенсирате това с действия като е залавяте за нещо, което умеете много добре – да работите! Според вас, ако свършите добра работа, тогава ще ви забележат и ще ви харесват повече, ще имате признанието и одобрението на всички, което е вид любов.

Но тази амбиция не може да замести емоционалността, а напротив- успехът ви отчуждава и дистанцира от околните, приети сте сериозно, но това не е любов. Изходът не е да се доказвате с още успехи, а да се учите как да изразявате чувствата си.

Вие се нуждаете от стабилна и дълготрайна връзка. Вероятно не бързате отрано да встъпвате в сериозни отношения. Бракът идва доста по-късно от връстниците ви или след множество разочарования изобщо не успявате да се ожените.

Във връзките си търсите не толкова сексуалното привличане, колкото човек, с когото да постигате заедно поставените житейски цели. Любовта е силно свързана със статуса в обществото, затова рядко ви интересуват мимолетни флиртове, търсите постоянство и стабилност, официално обвързване.

Ето още няколко типични проявления на Венера в Козирог:

 • Брак по сметка с цел материално осигуряване
 • Връзка с началник за бърз напредък в службата или по-висок социален статус
 • Отношения с по-възрастен или по-млад партньор (разлика над 7 години)
 • Рядко се стига до развод, защото уважавате брака като договор
 • Любов към традициите и спазване на реда в семейството
 • Способност стоически да понасяте дори по-тежка връзка без да искате да се разделите

Парите при Венера в Козирог

По отношение на парите, позицията е повече благоприятна. Ще харчите по изключително предпазлив начин, ще сте спестовни и далновидни. Преобладава рационалният подход и няма много място за импулсивност.

Като цяло сте добри управленци. Обичайно е да се трудите бавно и упорито, докато банковата ви сметка постепенно нараства с течение на годините. През втората и особено през третата фаза на живота си ще се радвате на много добро материално положение.

Прочетете повече за знака Козирог:

 

Зодия Козирог | Capricorn 22.12. – 19.01. в Натална карта. Слънце в Козирог

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните