Темите на Венера са любовта, романтиката, красотата и хармонията в живота ни. Разбира се и нашите ценности и финанси. Разположението и по знак определя какви лични качества ще се проявяват в тези сфери на човешкия опит.

От друга страна, Сатурн, управителят на Козирога, се определя като “малефик” или зловредна планета. Но съчетанието му с Венера се приема като благоприятно – изглежда той е подвластен на нейното очарование и женски хитрини.

От тази комбинация може да предположим, че Венера в Козирог няма да е толкова неприятна комбинация, въпреки, че на много места се определя като негативна.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Венера в Козирог в Наталната карта

Венера в Козирог

Венера и Козирог се определят като противоречива комбинация, но откъде идва противоречието? Цялата същност на Венера е любов, хармония и емоционалност, докато Козирог е земен знак – мрачен, хладен, много практичен.

Ако имате Венера в Козирог в своята карта, то вероятно не сте известен с ярка изява на чувствата си. Това, разбира се, не означава, че не ги изпитвате!. Дори е по-скоро обратното – дълбоката ви емоционалност е скрита зад здрава фасада. Вие желаете да получавате и да давате любов, но може би не умеете да го правите..

За вас е по-трудно да се обясните в любов, да кажете “Обичам те”. Но компенсирате това с действия като е залавяте за нещо, което умеете много добре – да работите! Според вас, ако свършите добра работа, тогава ще ви забележат и ще ви харесват повече, ще имате признанието и одобрението на всички, което е вид любов.

Но тази амбиция не може да замести емоционалността, а напротив- успехът ви отчуждава и дистанцира от околните, приети сте сериозно, но това не е любов. Изходът не е да се доказвате с още успехи, а да се учите как да изразявате чувствата си.

Вие се нуждаете от стабилна и дълготрайна връзка. Вероятно не бързате отрано да встъпвате в сериозни отношения. Бракът идва доста по-късно от връстниците ви или след множество разочарования изобщо не успявате да се ожените.

Във връзките си търсите не толкова сексуалното привличане, колкото човек, с когото да постигате заедно поставените житейски цели. Любовта е силно свързана със статуса в обществото, затова рядко ви интересуват мимолетни флиртове, търсите постоянство и стабилност, официално обвързване.

Ето още няколко типични проявления на Венера в Козирог:

  • Брак по сметка с цел материално осигуряване
  • Връзка с началник за бърз напредък в службата или по-висок социален статус
  • Отношения с по-възрастен или по-млад партньор (разлика над 7 години)
  • Рядко се стига до развод, защото уважавате брака като договор
  • Любов към традициите и спазване на реда в семейството
  • Способност стоически да понасяте дори по-тежка връзка без да искате да се разделите

Парите при Венера в Козирог

По отношение на парите, позицията е повече благоприятна. Ще харчите по изключително предпазлив начин, ще сте спестовни и далновидни. Преобладава рационалният подход и няма много място за импулсивност.

Като цяло сте добри управленци. Обичайно е да се трудите бавно и упорито, докато банковата ви сметка постепенно нараства с течение на годините. През втората и особено през третата фаза на живота си ще се радвате на много добро материално положение.

Прочетете повече за знака Козирог

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните