Стрелецът е деветият знак от зодиака и третият огнен знак. Огънят в астрологията се свързва с физическата сила, с енергията и импулса за действие. При Овен имаме силата на началната искра и умението да се инициира действие При Лъв огънят е най-силно горящ – там се появява като креативност и съзидание.

При Стрелец буйният огън е преминал и е останала жаравата – важно е въглените да се разпространят максимално, за да запалят следващите огньове. Затова Стрелецът е изключително зает да търси продължението на идеите.

Хороскопи по зодииСледете актуалния Месечен хороскоп за Стрелец

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Характеристики на хората от Зодия Стрелец

Мотото на Стрелеца е „Аз виждам. Аз зная. Аз разбирам.“ Там, където се намира Стрелецът във всеки хороскоп (домове и планети в Стрелец ), се проявява нашият оптимизъм, способността ни да гледаме на нещата целенасочено, да подхождаме философски и мащабно.

Хората с акцентиран знак Стрелец (зодия, асцендент или много планети в Стрелец) са великодушни, далновидни и широко скроени. Те винаги се опитват да разширят хоризонтите си, независимо дали чрез пътуване и опознаване на чужди култури или чрез потапяне в академични занимания и философия.

Както всеки друг зодиакален знак, и за Стрелците не можем да кажем нито само хубави, нито само негатични факти. Но можем да посочим темите, които са важни за тях и се проявяват в живота им под някаква водеща форма.

Оптимизъм

Техният вроден оптимизъм понякога може да ги накара да забравят, че животът има и някои по-неприятни аспекти и че след върховете следват спадове. Макар тази позитивна нагласа да действа заразно на околните, разочарованите и обезверени Стрелци често стават най-големите скептици или имат периоди на дълбоко отрицание, без конкретна видима причина. Вярата и опита са по-важни за тях от чистата фактология.

Философите на зодиака

Стрелците искат да си създадат своя собствена картина за света и трупат знания и опит с тази цел. Това е причината, поради която по-често се интересуват от религия и духовност.

Хората със силно изразен знак Стрелец се нуждаят от система от възгледи. Те самите добре убеждават и умеят да увличат другите на вълната на своя ентусиазъм. Но това понякога може да бъде с отрицателен знак, когато вярата им се превръща във фанатизъм, поемат на кръстоносен поход да прекръстят света или започнат да вярват, че единствено те са правите.

Принципът Разширение

Разширението е водеща тема за знака Стрелец във всеки един смисъл. На първо място, това е разширяването на съзнанието и мирогледа. Оттук произтичат и космополитният начин на живот, и философският уклон, и желанието им за пътешествия. Разширяването може да се забележи и във физически смисъл – хората със силен Стрелец не винаги са едри, но не остават незабелязани.

Широчина и изобилие, но липса на дълбочина

Проблемът на Стрелец се състои в липсата на интерес към задълбочаването. Едва докоснали се до даден субект, те виждат друг и веднага се насочват към него. Те имат много добър общ поглед върху света, но в знанията им липсват важни подробности и факти. С течение на времето трябва да се учат да остават на едно място и да се задълбочават в една тема – връза или занимание, за да получат търсеното познание и удовлетворение.

Добросърдечност и щедрост, но и грубоватост

Стрелците са добросърдечни, лоялни и честни. Те са пределно открити и у тях липсва интерес към подмолност и манипулативност. Тяхното поведение е праволинейно и лишено от сложни маневри.

Но им липсват такт и деликатност. Те не целят умишлено да наранят или обидят никого, но са толкова директни и пипат с широки пръсти, че не усещат как го правят. Устремени напред, не обръщат внимание кого настъпват.

Лицата на мъжа Стрелец – авантюрист, неукротим жребец, предприемач, мъдрец

Късмет и хазартен дух

За тяхно щастие, планетата управител на знака – Юпитер – управлява и късмета и като цяло им помага да се измъкват “с късмет”. Стрелците не попадат в по-щастливи ситуации от другите хора, не. Но комбинацията от позитивното им отношение към света, авантюризма да продължават напред и пренебрегването на дреболиите води до това, че те просто не осъзнават всички възможни опасности, на които се излагат чрез необмислените си действия.

Бързи приятелства

Хората със силен Стрелец са приятелски настроени и бързо завързват познанства. Но тук подвижността на знака води до предпочитание да започват още и още нови приятелства,отколкото да поддържат старите. Затова по-рядко имат дълготрайни, истински приятели, издържали проверката на времето.

Множество връзки

И в любовната сфера Стрелците често залагат на бройката, а не на качеството. Изобилието на Юпитер типично се проявява като голям избор на партньори, но и нестабилни връзки, изпълнение с копнеж за непознатото. Не са ревниви, защото имат усещане за голям избор, а и не обичат драмата. Интелектуалното общуване доста често има приоритет пред физическата близост.

Романтични са, но не в чувствения и естетичен смисъл. Имат нужда партньорът им да споделя тяхното любопитство за света, да бъде по-философски и интелектуално настроен. Като приключенци, те имат нужда от свобода, за да откриват света в подходящата компания. Домашният уют и задължения се приемат като клаустрофобични. Но затова Стрелците могат да създадат усещане за дом буквално навсякъде, където си разопаковат куфара.

Успешна кариера

По отношение на кариерата Стрелците също не обичат да се придържат към норми и очаквания. Предпочитат да експериментират и често скачат от една работа на друга. За тях е водещо работата им да следва определени цели, да могат да отбележат успехите си, за да не се отегчат. В професията си търсят възможности за личностно развитие и усъвършенстване.

Парите са възможности

Вече споменахме, че Юпитер им носи късмет, а това се отнася и за финансовата сфера. Затова, когато им трябват пари за нещо, те по някакъв начин си ги намират. Парите за Стрелеца са възможности да следват своите авантюри, а не крайна цел. Харчат по-скоро за пътувания, книги, образователни цели, отколкото за луксозни и ненужни предмети.

Добро здраве и физика

Знакът Стрелец управлява сухожилията, таза и бедрата, затова хората от тази зодия трябва да внимат за травми.Те рядко получават сериозна контузии, а когато това все пак се случи, възстановителните им сили са доста добри.

За да опазят здравето си, трябва да се пазят от всякаква форма на прекаляване – особено с храна и напитки. Неумението да се спре навреме е една от най-големите им слабости.

Жената Стрелец – космополитна дама, търсеща истината или непокорна амазонка

Стрелец и другите знаци

Противоположности: Стрелецът, подобно на противостоящия знак Близнаци, е гъвкав и подвижен, бързо се преориентира към нови цели, без да се инати много. И двата знака са интелектуални, но Стрелецът се води от амбиция да обобщи опита си като образува общовалидна цялостна система, а Близнаците – от любопитство и желание да събират възможно най-много факти. Традиционно, Стрелецът е учителят, а Близнакът – ученикът.

Хармонии:  Заедно с другите два огнени знака Овен и Лъв, на Стрелеца се дава възможността активно да промени хода на живота. Овенът дава импулса, Лъвът е в разгара на събитията, а Стрелецът обобщава и предава опита и идеята. Докато Овен обича предизвикателствата заради личното си развитие, а Лъв заради проявата на своята креативност, то Стрелец следва този път, за да разшири съзнанието си, да открие смисъла на живота и да разкаже за това на всички останали.

Дисхармонии: Стрелците имат да учат уроците от знаците, с които по-трудно се разбират: от Девата – анализ и внимание към подробностите и от Рибите –смирено приемане на божествения поток и смисъла на живота.

Прочетете повече за знака Стрелец

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните