Все повече хора се обръщат към нас, за да им препоръчаме къде да посрещнат своя следващ рожден ден. Искат да изчислим как ще се промени тяхната следваща лична година за различните локации, които обмислят за празника си. Точният въпрос е:

Къде да посрещна рождения си ден, за да бъде щастлива годината ми?

Изглежда това е най-новият хит – и мит – сред хората: промяната на мястото, където посрещаш рождения ден, можело да промени съдбата ти за следващата година. Научаваме и за колеги-астролози, които дори предлагат платена услуга “Избор на място за Рождения ви ден”!

Причината за този мит: Соларният хороскоп

Защо ни се задава този въпрос и за какво изчисление става дума? Отговорът е в един от методите за прогноза в астрологията – Соларът.

Соларният хороскоп представлява прогнозен хороскоп за избрана лична година, от рожден ден до следващия. Той се съставя за момента, в който Слънцето се намира на точните градуси от вашата натална карта и се пада около рождения ви ден – плюс-минус един ден.

Хороскопът се нарича също “Слънчева революция” или “Слънчево възвръщане” (revolution в случая означава връщане).

ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Както всеки друг хороскоп, и Соланият зависи от точните ден, час и място. И докато датата и часът се определят от градусите на възвърналото се в натална позиция Слънце, то

мястото зависи от човека.

Оттук идва и малкият трик: когато променим локацията на Солара, се променя целия хороскоп за годината.

Дори в рамките на България, например в карти за Варна и София, може да има важни разлики в положението на планетите по дом, знаците на асцендента и другите домове. А при по-далечни пътувания в чужбина картите се променят драматично.

Изглежда много примамливо да си поръчаш щастие за цяла година. Привидно, можеш да избереш дали да ти върви повече във връзките или да заложиш на кариера, дали да коригираш здраве или да помислиш за пътешествия или обучение.

Вие купувате идеята, че имате пълен контрол над своята Съдба и изборът е 100% в ръцете ви.

Едно пътуване за рождения ден със сигурност ще ви донесе много различни емоции. Астрологията може да ви подскаже в кои градове и държави по света как ще се чувствате. Може дори да си внушите, че вече се чувствате по-добре, защото сте посрещнали рождения си ден във Виена вместо във Варна.

Но това, което е важно, е дали събитията през годината ще отговарят на вашата поръчка – която се предполага, че е различна от прогнозата по постоянното ви местоживеене.

Хороскопът Солар или прогноза за една рождена година

Астролозите на AstroScript използват постоянното местоживеене за Соларните хороскопи. Ще обясним защо:

Защо промяната на мястото не работи

Астрологичните карти съвсем не са толкова прости инструменти, които всеки може да си наглася според поръчката. Факторите за събития в тях са много на брой, сложни са и са взаимосвързани. Затова едно и също събитие се случва при напълно различни карти – например, бракът за двамата партньори е указан с различни аспекти в техните карти.

В същото време, никоя астрологична карта не е съвършена. Когато променим нещо за добро, рискуваме да развалим друго за лошо. И как да изберем? Ако имаме един благоприятен аспект в картата, дали искаме той да работи за здраве, за пари, за любов или за кариера? Ами ако през годината се разболеем, дали не сме го пропиляли, защото сме поискали далечно пътуване?

Събития не се прогнозират само по соларния хороскоп. Соларният хороскоп сам по себе си не може да промени съдбата ви за цяла една година. Имаме поне 3 други основни метода за прогноза:

  • Транзити към наталната карта
  • Прогресии (вторични) на наталната карта
  • Дирекции на наталната карта

които не се променят както Солара според мястото на посрещане на рождения ден. Като правило, най-важните събития за годината се показват във всички методи едновременно.

Дори да нагласите соларната карта за среща с Голямата си любов, ако другите методи не го показват, най-много да се влюбите мимолетно през годината.

Освен това, ако по тези методи нямате указано пътуване на рождения ден, дори да го планирате, то няма да се случи по някаква непредвидена причина.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

И последно: астрологията не е магия, а астрологът не трябва да си играе на Господ! Добре е да познаваме своя сценарий за живота, на това е посветен и нашия сайт. Но това трябва да води до просветление за нашата мисия и по-задълбочено разбиране на себе си, да насочва съзнателната работа по проблемните ни аспекти.

Но в никакъв случай не трябва да ползваме астрологията, за да се плашим от бъдещето и това, което е написала Съдбата ни за нас. Ще завършим с една стара притча за размисъл, преразказвана от много автори.

Илюстрация: William Holman Hunt (1827–1910) & Edward Robert Hughes (1851–1914), The Lady of Shalott (1905) – Показва жена, която се е оплела в нишката на съдбата ти. Картината е пълна със символизъм във всеки детайл.

Можем ли с промяна на мястото да избягаме от Съдбата си?

Един богат човек изпратил слугата си на пазар. Но на пазара слугата срещнал Смъртта, която го погледнала втренчено в очите. Човекът много се уплашил и хукнал да бяга.

Вкъщи разказал на господаря си за срещата си очи в очи със Смъртта и го помолил за кон и пари, за да избяга колкото се може по-далеч. До залез слънце човекът успял да стигне до града Демир.

Но господарят бил мъдър човек и когато слугата заминал, отишъл до пазара, за да потърси Смъртта. Щом я видял, попитал:
— Защо уплаши слугата ми?
— Уплашила ли съм го? — изненадала се Смъртта.
— Да — рекъл човекът. — Той ми каза, че си го изгледала заплашително.
— Не съм го изгледала заплашително. — отвърнала Смъртта. — Изгледах го изненадано.

Не очаквах да го видя тук днес, защото тази вечер трябва да го прибера от Демир!

***

Притчата е за Смъртта, но можем спокойно да приемем, че е валидна и за Съдбата на човека по принцип. При това – и лоша, и добра съдба! Когато бягаш от нещо, не знаеш дали не бягаш от късмета си.

Ти само ми кажи числата от тотото…

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните