Близнаци е третият знак на зодиака. Той символизира общуването и усвояването на многобройните впечатления, които животът ни предлага. Но тук възприятието е неемоционално и се филтрира през разума, а акцентът е върху придобиването на информация и приложни знания.

Следете актуалния Хороскоп за Близнаци-

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

 

Там, където се намират Близнаците във всеки хороскоп, се проявяват типичните за знака качества като подвижност, гъвкавост и адаптивност. Тази енергия символизира количество, не толкова качество, широта, но без дълбочина. И защото е двойствен знак, съответната сфера в живота ви може да се развива в две посоки.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ РОЖДЕН ХОРОСКОП С ГОДИШНА ПРОГНОЗА

Когато Слънцето е в Близнаци – от 21 май до 21 юни

Желанието за знания и интересът към многообразието на живота ни мотивират през този месец. Ставаме по-общителни, рационални и неутолимо любознателни под това влияние. Но в резултат на любопитството си и желанието да сме информирани за всички опции пред себе си, сме склонни да разпиляваме енергията си. Да, по-адаптивни сме и по-леко приемаме всичко, но с това намалява и надеждността ни.

Близнаците са символ на двойнствеността и посредничество. Периодът на Близнаци е белязан от по-интензивно съсредоточаване върху интелектуалните и комуникативните дейности, отколкото през останалата година. Подходящо е повече да общуваме с околните, да съберем необходимата ни информация и ако можем, да попътуваме за малко. Ако поставим сега акцент върху всичко, свързано с четене, писане, учене и обмен на информация, това ще ни послужи за себепознание и личностно развитие.

Енергията на Близнаци е разумна, оптимистична, наблюдателна и адаптивна. Отличава се с доза скептичност и готовност да се обмислят алтернативните начини на мислене и гледни точки. През този период ние сме готови да търгуваме, споделяме, обменяме, да предаваме новини, да учим и да преподаваме, напътстваме и възприемаме.

По време на цикъла на Слънце в Близнаци събираме информация и се възползваме от обективността на мисълта си. Може да се каже, че сме по-бързи, приветливи, лесно се ангажираме и адаптираме, повече наблюдаваме и слушаме.

Близнаци е знак както на интелекта, така и на хитростта. В негативен смисъл, можем да дадем ухо на клюките, да прекалим с говорене или да сме твърде рационални, когато съчувствието би било по-подходящо. Докато предаваме и обработваме информация, може да живеем предимно в главите си и да се изключим от всичко, което е в сърцата ни.

Зодия Близнаци в рождения хороскоп

Близнаци се управлява от най-бързата планета Меркурий – в древногръцката митология Хермес – който изпълнява функцията на посредник между Боговете и простосмъртните. Този бог винаги е изобразяван като младеж, което се свърза с младоликия облик на хората, родени под Близнаци..

НАТАЛЕН ХОРОСКОП ЗА ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ

Хората с акцент върху този знак в своите рождени карти (зодия, Асцендент, много планети в Близнаци) се интересуват от текущите събития и обичат да са в течение на последните новини. Техният истински талант се състои в способността им да получават информация и да я разпространяват. Затова те стават много добри ученици, а след това и учители, ако имат търпението да обработят цялата необходима информация в ума си.

Речта и езикът са много важни за тях и обичат както да четат и да образоват себе си, така и да споделят собствените си идеи с околните, говорейки или в писмена форма. Също, много обичат да са в движение и често пътуват, за да откриват стимули в околния свят.

Меркурий управлява също така търговията, затова тези хора се справят много добре в сделки, на борсата, в магазините, в продажбите и изобщо във всяка област, където се извършва обмен на пари и стоки.

Тези хора имат широк кръг от интереси, много са общителни и намират подход към най-различни хора. Но защото са постоянно заети да попиват нова информация, те нямат време задълбочено да я осмислят и разберат. Затова Често се оказва, че имат много широки общи познания и са начетени, но не са задълбочени и компетентни в нито една конкретна област.

Понякога има опасност да разпиляват енергията си в много посоки. Тъй като имат енциклопедични интереси, често придобиват само повърхностни познания за нещо и бързат да преминат към следващото. Това привидно лекомислие може да се приеме и като техния начин за справяне с по-тъмните страни и дълбочините на собствените им личности (както в мита за близнаците Полидевк и Кастор). От тези хора не бива да се очаква да проявят търпеливост и постоянство. Те обичат да прескачат непрекъснато от едно нещо на друго. Когато се захванат с някакъв проект и не успеят да го завършат за кратко време, най-вероятно е много да се откажат и да се захванат с нещо друго.

Близнаци е един от двойните знаци на Зодиака – изобразяван е чрез двама прегърнати близнака. Това означава, че тези хора могат да виждат и двете страни на всеки един въпрос или проблем. Дори когато двете страни са съвършено различни, тези хора някак успяват да интегрират в себе си и двете противоположности и дори успешно да ги защитават.

  • За съжаление, те често не могат да определят дори за себе си каква е истината – умело разглеждат логиката и на двете крайни позиции и ги намират за валидни! По тази причина тези хора трябва да полагат усилия да си изграждат свое собствено мнение по най-важните житейски въпроси, за да не се мятат цял живот в крайности.
  • Двойствеността на знака на психологическо ниво се свързва с противоречие със самия себе си – нещо, което е част от личността, бива отхвърлено, тъй като изглежда несъвместимо със собствената представа на човека за себе си.
  • Близнаците са наясно с всички видове противопоставяния, които съществуват в света: между хората, в природата или в най-различни неща, и имат талант за преодоляването им. Те са прекрасни посредници, защото са в състояние да разгледат всяка ситуацията от най-различни гледни точки. Успяват да се дистанцират емоционално от проблемите и подходът им е свръх рационален, поради което често ги обвиняват в липса на съчувствие или че не приемат реалността сериозно.

Родените под знака на Близнаци често имат нисък заряд на емоционална енергия. Като въздушен знак, който се изразява чрез мислене, логика и разсъждения, за тях е трудно да почувстват мотивацията в поведението на околните хора. Те с часове могат да се опитват да намерят рационално обяснение за своите чувства и логически да си доказват дали обичат даден човек или не. Проблемът се състои в това, че се опитват да рационално да опишат нещо, което не е в сферата на ума, а на сърцето.

Ниската емоционална енергия обаче се компенсира с високо ниво на нервна енергия, която трябва да бъде изразходвана правилно, без да се насочва навътре, за да не води до нервни кризи. Предизвикателството пред тези хора е да се учат да контролират мислите си и тяхната скорост. Да се мисли бързо е по принцип хубаво, но проблемът възниква тогава, когато се мисли прекалено интензивно и непрекъснато се обмисля и преосмисля едно и също нещо. Нервното напрежение води до безсъние, неспособност за релаксация, натрупване на вътрешно напрежение, раздразнителност и т.н. Затова за Близнаците е абсолютно необходимо да се научат редовно да релаксират.

Зодия Близнаци и другите знаци

Партньори: Както Близнаците, така и противоположният им знак Стрелец, са очаровани от знанията и се свързват с обучения и пътувания. Но Близнаците получават по-пълноценно разбиране за живота чрез натрупване на колкото се може повече конкретна информация и умения, докато целта на Стрелеца е да обобщи опита и да създаде един по-цялостен поглед върху живота.

Хармонии: Общото между трите въздушни знака Близнаци, Везни и Водолей е лекотата им при общуване. Разликите са, че Близнаците не подбират много и се стремят да натрупат колкото се може повече и по-разнообразни контакти, Везните търсят индивидуални партньори, които да ги балансират, а Водолеят се стреми към приятелства с колективи от хора, с които е на една вълна.

Дисхармонии: От знаците, считани традиционно за нехармонични за Близнаците, последните могат да научат много ценни уроци: от Девата – колко е важно да се погрижиш за детайлите и да си лоялен, а от Рибите – емоционална съпричастност.

Асцендент Близнаци (Asc Gemini) – Водещи качества. Комбинации с 12те зодии

Митология на Близнаци: Кастор и Полидевк

Dioskouroi
Рисунка върху амфора (детайл), Братята близнаци участват във Войната на Титаните, 400- 390 г.пр.н.е., Лувър, Париж

Митът за Зодия Близнаци е свързан с братята Кастор и Полидевк, на които е кръстено съзвездието. Те били синове на царицата на Спарта, Леда, и на върховния бог Зевс. Полидевк бил безсмъртен като баща си, а Кастор бил смъртен като Леда. Полидевк бил известен със своите спокойни и съзнателни действия, а Кастор бил с буен характер. Въпреки различията си, те били много близки и винаги заедно се включвали в приключения, например присъединяването им към аргонавтите (Митологията на Овен).

Когато дошло време да се женят, се наложило да се бият със свои братовчеди, които искали същите булки. Но Кастор бил улучен от стрела и загинал. Полидевк отмъстил за брат си, но останал неутешим след смъртта му. Тогава Зевс му позволил да прекарва половината от времето си в подземния свят, а другата половина – между боговете в небето и увековечил двамата братя в съзвездие.

Още за Близнаци в Астрологията

Мъжът Близнаци – чаровен и рационален или опасно двойнствен

Жената Близнаци е любознателна и чаровна, но с променлив характер

Венера в Близнаци – Разнообразието е солта на живота

Меркурий в Близнаци – Комуникативност, бързи и рационални решения

Марс в Близнаци – Повече говорене, по-малко реални действия

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните