Близнаци е третият знак на зодиака. Там, където се намират Близнаците във всеки хороскоп, се проявяват типичните за знака качества като подвижност, гъвкавост и адаптивност. Тази енергия символизира количество, не толкова качество, широта, но без дълбочина. И защото е двойствен знак, съответната сфера в живота ви може да се развива в две посоки.

Следете актуалния Месечен хороскоп за Близнаци

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ РОЖДЕН ХОРОСКОП С ГОДИШНА ПРОГНОЗА

Характеристики на хората от Зодия Близнаци

Близнаци се управлява от най-бързата планета Меркурий – в древногръцката митология Хермес – който изпълнява функцията на посредник между Боговете и простосмъртните. Този бог винаги е изобразяван като младеж, което се свърза с младоликия облик на хората, родени под Близнаци..

Хората с акцент върху този знак в своите рождени карти (зодия, Асцендент, много планети в Близнаци) се интересуват от текущите събития и обичат да са в течение на последните новини. Техният истински талант се състои в способността им да получават информация и да я разпространяват. Затова те стават много добри ученици, а след това и учители, ако имат търпението да обработят цялата необходима информация в ума си.

Речта и езикът са много важни за тях и обичат както да четат и да образоват себе си, така и да споделят собствените си идеи с околните, говорейки или в писмена форма. Също, много обичат да са в движение и често пътуват, за да откриват стимули в околния свят.

Меркурий управлява също така търговията, затова тези хора се справят много добре в сделки, на борсата, в магазините, в продажбите и изобщо във всяка област, където се извършва обмен на пари и стоки.

Тези хора имат широк кръг от интереси, много са общителни и намират подход към най-различни хора. Но защото са постоянно заети да попиват нова информация, те нямат време задълбочено да я осмислят и разберат. Затова Често се оказва, че имат много широки общи познания и са начетени, но не са задълбочени и компетентни в нито една конкретна област.

Понякога има опасност да разпиляват енергията си в много посоки. Тъй като имат енциклопедични интереси, често придобиват само повърхностни познания за нещо и бързат да преминат към следващото. Това привидно лекомислие може да се приеме и като техния начин за справяне с по-тъмните страни и дълбочините на собствените им личности (както в мита за близнаците Полидевк и Кастор). От тези хора не бива да се очаква да проявят търпеливост и постоянство. Те обичат да прескачат непрекъснато от едно нещо на друго. Когато се захванат с някакъв проект и не успеят да го завършат за кратко време, най-вероятно е много да се откажат и да се захванат с нещо друго.

Близнаци е един от двойните знаци на Зодиака – изобразяван е чрез двама прегърнати близнака. Това означава, че тези хора могат да виждат и двете страни на всеки един въпрос или проблем. Дори когато двете страни са съвършено различни, тези хора някак успяват да интегрират в себе си и двете противоположности и дори успешно да ги защитават.

  • За съжаление, те често не могат да определят дори за себе си каква е истината – умело разглеждат логиката и на двете крайни позиции и ги намират за валидни! По тази причина тези хора трябва да полагат усилия да си изграждат свое собствено мнение по най-важните житейски въпроси, за да не се мятат цял живот в крайности.
  • Двойствеността на знака на психологическо ниво се свързва с противоречие със самия себе си – нещо, което е част от личността, бива отхвърлено, тъй като изглежда несъвместимо със собствената представа на човека за себе си.
  • Близнаците са наясно с всички видове противопоставяния, които съществуват в света: между хората, в природата или в най-различни неща, и имат талант за преодоляването им. Те са прекрасни посредници, защото са в състояние да разгледат всяка ситуацията от най-различни гледни точки. Успяват да се дистанцират емоционално от проблемите и подходът им е свръх рационален, поради което често ги обвиняват в липса на съчувствие или че не приемат реалността сериозно.

Родените под знака на Близнаци често имат нисък заряд на емоционална енергия. Като въздушен знак, който се изразява чрез мислене, логика и разсъждения, за тях е трудно да почувстват мотивацията в поведението на околните хора. Те с часове могат да се опитват да намерят рационално обяснение за своите чувства и логически да си доказват дали обичат даден човек или не. Проблемът се състои в това, че се опитват да рационално да опишат нещо, което не е в сферата на ума, а на сърцето.

Ниската емоционална енергия обаче се компенсира с високо ниво на нервна енергия, която трябва да бъде изразходвана правилно, без да се насочва навътре, за да не води до нервни кризи. Предизвикателството пред тези хора е да се учат да контролират мислите си и тяхната скорост. Да се мисли бързо е по принцип хубаво, но проблемът възниква тогава, когато се мисли прекалено интензивно и непрекъснато се обмисля и преосмисля едно и също нещо. Нервното напрежение води до безсъние, неспособност за релаксация, натрупване на вътрешно напрежение, раздразнителност и т.н. Затова за Близнаците е абсолютно необходимо да се научат редовно да релаксират.

Зодия Близнаци и другите знаци

Партньори: Както Близнаците, така и противоположният им знак Стрелец, са очаровани от знанията и се свързват с обучения и пътувания. Но Близнаците получават по-пълноценно разбиране за живота чрез натрупване на колкото се може повече конкретна информация и умения, докато целта на Стрелеца е да обобщи опита и да създаде един по-цялостен поглед върху живота.

Хармонии: Общото между трите въздушни знака Близнаци, Везни и Водолей е лекотата им при общуване. Разликите са, че Близнаците не подбират много и се стремят да натрупат колкото се може повече и по-разнообразни контакти, Везните търсят индивидуални партньори, които да ги балансират, а Водолеят се стреми към приятелства с колективи от хора, с които е на една вълна.

Дисхармонии: От знаците, считани традиционно за нехармонични за Близнаците, последните могат да научат много ценни уроци: от Девата – колко е важно да се погрижиш за детайлите и да си лоялен, а от Рибите – емоционална съпричастност.

Още за знака Близнаци

Асцендент Близнаци (Asc Gemini) – Водещи качества. Комбинации с 12те зодии

Мъжът Близнаци – чаровен и рационален или опасно двойнствен

Жената Близнаци е любознателна и чаровна, но с променлив характер

Венера в Близнаци – Разнообразието е солта на живота

Меркурий в Близнаци – Комуникативност, бързи и рационални решения

Марс в Близнаци – Повече говорене, по-малко реални действия

Митология за Близнаци: Кастор и Полидевк

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните