Астрологията в същността си е индивидуална и изключително конкретна дисциплина. Тя може да даде отговор на почти всеки въпрос, да опише всеки човек и да проследи събитията от живота му. Астрологията работи със звездни карти, които се съставят за човека, за събитие, за всеки един момент от съществуването ни, минал, настоящ или бъдещ.

Искате да поръчате личен хороскоп, но не знаете кой е най-подходящ за вас? Прочетете Астро Хороскопи – Кой хороскоп да избера?

Построяване на астрологична карта

Това е карта с изгледа на небето и звездните тела, видяна от дадена точка на земята. Картите се съставят по така наречения геоцентричен модел или спрямо точка на земята, около която се “въртят” всички планети, светила, астероиди. За разлика от астрономията, където слънчевата система се изобразява по хелиоцентричен модел, в който Слънцето е в центъра на системата от планети. Тази разлика се дължи на една много проста причина:

Астрологията се занимава с хора и обекти на земята, затова ги поставя в центъра,

а не защото отрича астрономията и научния факт, че Земята се върти около Слънцето.

astronomy-astrologyАстролозите се интересуват от синхрона между звездните тела от гледната точка на даден човек или явление на земята, който е поставен в центъра. Астрологията е духовна дисциплина, която търси невидимите нишки на синхроничност на живота на земята с космоса, а не научна дейност за безучастно наблюдение на звездните тела.

По тази причина трябва да определим и всеки човек или събитие, които изследваме. Това става с три параметъра:

  1. дата на събитието
  2. географска локация на земята
  3. точен час.

Например, при раждането на всеки човек се създава неговата натална карта, по която се следи характера и развитието на живота му, при срещата на двама души имаме карта на срещата, при основаване на държава – карта на държавата, и т.н.

Значение на трите изисквания за индивидуален хороскоп – дата, място, час

Астрологическите карти винаги се изчисляват за точни дата, час и място. Защо това е така? Как всеки от тези три компонента допринася за по-точното съставяне на хороскопа? Каква е тежестта на всяко от тези изисквания за точността на картата?

Значение на Датата за хороскопа

Това изглежда очевидно – точната дата е първото условие, за да се построи един хороскоп. За повечето събития и хора датата е известна и не представлява проблем да се посочи. Но всеки ден, на всяка дата, буквално всяка минута, се раждат милиони хора и се случват безброй събития по целия свят. Затова трябва да конкретизираме с локация и час.

Значение на Локацията за хороскопа

Както казахм, астрологията наблюдава небето от конкретна точка на земята, а то изглежда различно, когато се преместваме. Най-очевидният пример е смяната на деня с нощта, което по същество е наблюдение на Слънцето и Луната – има значение къде се намираме, за да се определи кога изгряват светилата.

Защо астрологията използва Геоцентричния модел

Друг добър пример са лунните и слънчевите затъмнения – те могат да се наблюдават само в определени земни пояси, никога от цялата земя.

Все пак, в астрологията се използват и карти без връзка с географско място. Наричат се космограми и проследяват само движението на небесните тела и тяхното взаимодействие (аспектите помежду им), без да се отнасят към конкретни земни хора, държави.

На този принцип се правят месечните прогнози, с които и ние ви запознаваме. Затова те са общи или мунданни (глобални) прогнози, а не лични.

Тези прогнози задават характера на времето и общите рамки и влияние,

в които могат да се случват различни събития. Те са като прогноза за времето – знаем, че ще вали или ще бъде слънчево – но без локацията няма как да посочим къде ще се случва това.

Но дори да знаем локацията, пак не можем да съставим точна карта – защото за дадено място и конкретен ден имаме карта за всяка една минута! Индивидуален хороскоп само по дата и локация е невъзможен.

Значение на точния час на събитието

Часът е най-важен! Когато комбинираме дата, точната локация с часа на раждане (на събитието), вече можем да построим индивидуалния хороскоп с всичките му атрибути.

Повечето хора се интересуват от часа си на раждане, за да се изчисли асцендента им или изгряващия знак, Но асцендентът е просто първият дом на хороскопа, който се свърза с външния вид и проявата на характера на човека.

С други думи, при известен час най-важната добавка е домовата система – или това са всичките 12 сфери на действие на планетите, символично отразяващи сферите на нашия живот.

Принципът Синхроничност или характерът на момента

Хороскопи с точни час и място на раждане

Независимо дали се прави хороскоп на човек, държава, събитие или връзка, много неточно е да се работи само със слънчевите знаци (зодиите). Те са само “върха на айсберга”, придобили популярност поради лесното си определяне по календара.

Рождените час и място са това, което прави Вашия хороскоп истински индивидуален и го отличават от хилядите хора, родени на Вашия рожден ден. Дори една петминутна корекция на часа може да промени сериозно астрологическата Ви карта! С други думи, във Ваш интерес е да бъдете прецизни с часа, когато си поръчвате хороскоп.

Хороскопи без час на раждане

Възможно е да се състави хороскоп без час и място, само според датата на раждане (на събитието). Но той няма да е личен, защото на тази дата са се родили милиони хора по света.

Чрез такъв хороскоп се описват някои основни черти на характера ви и частично да се анализират партньорските ви отношения. Но е невъзможно да се правят точни и пълни прогнози и да се съставят карти на връзки.

Ако няма никакъв начин да научите своя точен час на раждане, а все пак искате да имате свои хороскопи, в този сайт ще получите онази част от тях, която не се влияе от часа. Това означава намаляване на обема информация за Вас, но дори без точен час, ще се уверите, че хороскопите на AstroScript са далеч по-подробни и прецизни в сравнение с популярните описания на зодиите.

Личен хороскоп – кое е важното?

Как да научите своя час на раждане?

Разбира се, най-лесно е да питате родители или роднини.

Но освен това, малко хора знаят, че в регистрите на общините в актовете за раждане се пазят и часовете на раждане. Можете да отидете в службата на ЕСГРАОН в родния си град и да искате копие от Удостоверението си за раждане, в което да бъде вписан и часа.

Винаги обръщайте внимание дали е взето предвид лятното часово време, защотот това променя хороскопа с цял един час..

Как да разбера часа на раждане на партньора си?

Рождените дни и места лесно се научават, но за точен хороскоп на партьоство е нужен и точния час на раждане. Ако искате да опознаете човека до себе си по-добре, сте изправени пред предизвикателството как да разберете точния му час на раждане без да предизвикате подозрения

Предлагаме ви да измислете свой оригинален трик, без да споменавате астрологията

Може да провокирате разговор кой кога е роден в съвсем друг контекст, например, във връзка с това дали е нощна птица и обича партитата (защото е роден късно вечер / през нощта) или обича повече утрото и не би пропуснал изгрева (защото майка му го е раждала цяла нощ, но е проплакал чак в 8 сутринта).

Може да попитате направо за точен час, но по друга причина: например, за да устроите специален „уау“ момент за своя приятел на партито му за рожден ден или просто да го поздравите в точната минута, както често правят майките и близките приятели.

А може да приложете политика на истината и да споделите намеренията си за общ хороскоп. Така едновременно ще разберете дали хороскопът е добра идея за този човек, какъв опит има с астрологията и дали си знае часа на раждане.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните