Асцендентът изразява нашето “физическо его” – как се изразяваме чрез езика на тялото си и личните си маниери. Той също така показва как се справяме с ежедневните изисквания на живота, какви са първите ни реакции и как инициираме отношенията си.

Съвсем естествено, когато в Синастрия Асцендентът от картата на един човек се свърже с планетите (или Асцендента) на друг, реакцията е незабавна и често очевидна. Въпреки че най-често става дума за привличане на физическо ниво, свързването има връзка и с цялостната личност или как се представя човек пред околните.

ПОРЪЧАЙ ХОРОСКОП ЗА ПАРТНЬОРСКА СЪВМЕСТИМОСТ

Аспекти на Асцендентите в Синастрията

В синастрията – или метода на сравняване на партньорските карти една спрямо друга – се разглеждат аспектите между планетите и върховете на домовете на двете карти.

Като правило, засягането на оста Асцендент – Десцендент в синастрията е една от най-съществените фактори за бъдещето на отношенията.

Предлагаме ви кратко тълкуване на различните видове аспекти към Асцендента:

Когато имаме аспект на Съвпад на Асцендента от едната карта с планета от другата, говорим за мощно взаимодействие. В зависимост от засегнатите планети може да има силно усещане за сходство и близост, на активен обмен на енергии от най-висока степен.

При Опозицията на планета на единия партньор с Асцендента на другия, се проявява полярност, но и голяма силата на привличане между противоположности. Във връзката има динамика, защото се търси постоянно баланс. Това може да доведе до усещане за взаимно допълване, но и до чувство на конкуренция и несигурност, когато работят по-лошите планети.

Асцендентите при СинастрияВ отношенията може да се прояви тенденция като в играта пинг-понг“ – когато единият човек изразява енергията на своя Асцендент, а другият контрира с планета, която е неговата страна на „уравнението“. Съществува ефект на постоянно противодействие. Но когато Асцендентът е в опозиция със Слънце, Луна ил Венера на партнора, то усещането е, че сте си намерили идеалната половинка.

Секстилите и Тригоните, които са хармонични аспекти, предполагат лекота и взаимна подкрепа при смесването на енергиите на Асцендента с планета на партньора. Проявява се като топло и приятно разбиране и поток. Но тези аспекти не пораждат непременно силно привличане (както е възможно при съвпада и опозицията). Те са подкрепящи и второстепенни за връзката. Тригоните обикновено показват съществени възможности за общи действия, докато секстилите са точки на съвместимост и таланти, които двойката забелязва и цени.

Квадратурите към Ацендента от панртьорска планета сочат към важни теми, потенциални конфликти и предизвикателства, които се нуждаят от работа, за да ги интегрирате в полза на връзката. Въпреки че, резултатът може да е липса на разбиране и разочарование, те също могат да създадат точното количество напрежение, което да предизвика вълнение във връзката.

Квадратурите дават огън на отношенията и трябва да се играе внимателно с него. Хората, които са ориентирани към личностния си растеж, ще открият, че тези “конфликтни” енергии могат да ги подтикнат към нови нива на взаимно разбиране.

Асцендент или Изгряващ знак. Разлика със Зодиакален знак

Реакция според Качеството на Асцендента

Необходимо е внимателно да се разгледа всеки един аспект към Асцендента от картата на партньора. Но е важно да се отчете и качеството на самия Асцендент, защото то определя как ще реагира човека и как ще се разрешат създадените по Опозиция и квадратура проблем.

Например, при квадратури между Асцендент в променливи знаци (Близнаци, Дева, Стрелец и Риби) във връзката се създават проблеми, които се изразяват в безпокойство, суетене, заяждабе и придирчивост. Проблемите не са толкова големи и се свеждат до досада и раздразнение, които провокират истинския конфликт, но и най-бързо разминават.

Когато имаме квадратура или опозиция от тежка планета към Асцендент в кардинален знак (Овен, Рак, Везни и Козирог), конфликтите са по-бурни, директни и явни – при тях често изникват и най-големи караници.

Провокирането на Асцендент във фиксиран знак (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей) води до най-сериозно и дълго противопоставяне. Когато е засегнат партньор с такъв асцендент, то той ще прояви много упорство и проблемът във връзката ще бъде траен, ще остави следи и за двамата.

Не знаете своя Асцендент? Използвайте нашия Генератор на безплатен рожден хороскоп и ще го научите!

Най-благоприятни синастрични аспекти на Асцендента

Това са някои избрани аспекти, свързани специално с оста Асцендент – Десцендент (1ви-7ми дом), които ще подпомогнат романтичните отношения.

  • Когато е благоприятно аспектиран Десцендента – или 7ми дом на партньорствата – се провокира усещането за взаимно допълване между противоположности.
  • Когато имаме хубави аспекти от светилата и Венера към Асцендента, то човек има усещане за сходство, близост, еднаквост с партньора си, сродна душа.

Най-голяма тежест имат:
– Слънце съвпад с Десцендента
– Слънце в 7ми дом на партньора
– Луна съвпад с Десцендента
– Северен възел съвпад с Асцендента

Изчисляване на Асцендент в наталната карта

Също много благоприятни аспекти:
– Слънце съвпад с Асцендента
– Слънце в 1ви дом на партньора
– Луна съвпад с Асцендента
– Луна в 7ми дом на партньора
– Луна в 1ви дом на партньора
– Венера съвпад с Асцендента
– Венера съвпад с Десцендента
– Венера в 7ми дом на партньора
– Южен възел съвпад с Асцендента
– Асцендентът попада в 7ми дом на партньора (огледални домове)

Разбира се, това не са единствените благоприятни аспекти в дадена синастрия

При поръчката на Хороскоп Сiнастрия ще научите всички взаимни аспекти, както и други фактори за всеки партньор – знак на Асцендента и Десцендента, знаците на .Луна, Венера и Марс, подходът към влизането във връзки,

Твоето Слънце в домовете на партньора в Синастрията

 

И още: Твоята Луна в домовете на партньора в Синастрията

Внимание! Синастрията е статичен метод за съвместимостта между двама души. Тя посочва възможни събития, но не ги обещава, нито може да се планира кога ще се случат.

Можете да се окаже, че имате прекрасна синастрия между вашата карта и картата на всеки човек, дори никога да не сте го срещали. Това може да обясни защо го харесвате от разстояние, но няма гаранции, че някога ще имате връзка с него.

Синастрията е ценно оръжие, когато искате да разберете себе си, партньора си и защо сте събрани заедно. И най-вече, когато имате желание съзнателно да работите за своята връзка, а не да чакате нещо да ви се случи.

Когато желаете да разберете какво ще се случи в близко бъдеще с Вас, Ваш партньор или отношенията Ви с него, най-коректно е да се направи Пълен прогнозен хороскоп за всеки от двама ви.

Прочетет повече за метода Синастрия:

Синастрия или Астрология на патньорствата

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните