Много хора са запознати с характеристиките на зодиите и съвместимостта между зодиите е популярна тема за разговор. Можем да чуем, например: „Лъвът разбира ли се със Скорпиона?“ или “Телците са ми голяма слабост.” Но въпреки, че тези сравнения имат някаква стойност, те са много общи. При оценката на съвместимостта – или синастрията – между двама души участват много други фактори.

ПОРЪЧАЙТЕ ХОРОСКОП СИНАСТРИЯ ЗА СВОЯТА ВРЪЗКА

Какво е синастрия?

Синастрията (от лат. syn– заедно, съвместно, astra – звезда) представлява астрологичен анализ на отношенията между двама души. Синастрията дава отговори как и защо се свързваме помежду си.

Методът се базира на сравняване на личните натални карти на партньорите. Търсят се допирните точки и начините на взаимодействие: аспектите между планетите, в кой дом попадат планетите от хороскопа на партньора, как се комбинират моделите на двата хороскопа и т.н.

Всеки човек се ражда със своя лична натална карта, построена за точното място и момента, в които е поел първия си дъх. Тази рождена карта символизира характера му чрез енергиите на планетите и зодиакалните знаци, както и потенциала му да създава връзки. Всеки от нас има всички 10 планети и светила в нашите карти, но техните позиции по знак, къща и аспект са индивидуални за всеки. Така, както всеки човек е уникален, уникална е и всяка връзка, която той/тя създава.

Когато общуваме с друг човек, нашите индивидуални енергии формират неповторими взаимоотношения с неговите. Резултатът от това взаимодействието е толкова сложен, колкото са сложни и двете личности.

Хороскоп Партньорска съвместимост / Синастрия

Астрология на партьорствата

Методът Синастрия се използва за анализ на много видове взаимоотношениябизнес партньори, родители и деца, приятелства – както и връзки не само между хора, например между политик и държава, домашен любимец и стопанина му и т.н. Също, могат да се разглеждат отношенията между повече от двама човека.

Но най-популярно е приложението и за романтични взаимоотношения, интимни и брачни връзки, като се изследва степента на партньорска съвместимост в двойката.

Значимите връзки са преживявания и уроци, които засягат именно чувствителните ни теми, скритите или латентни вътрешни конфликти и по този начин ни помагат да се развиваме и реализираме.

Подобни процеси стават по-лесни за разбиране, когато партньорите са информирани за потенциала и предизвикателствата в отношенията си, знаят защо са се срещнали, отворени са за промени и по-малко склонни да използват връзката за своите егоцентрични желания.

За прогнозни цели се използват Транзити към двете карти в синастрия. Особено показателно е изследването на Прогресивните карти на партньорите – как се отнасят една към друга и/или средните точки между тях.

Потенциал за връзки и партньорства в наталната карта

Интерпретация на Синастрия

На практика, всички елементи от наталния хороскоп могат да се използват в сравнението му с партньорска карта. Особено важно е да се разгледа рождения хороскоп на всеки отделен партньор преди да се интерпретира синастрията помежду им.  Много често чрез връзките се активират най-трудните аспекти в личния хороскоп. Затова появата на важен партньор може да носи както екзалтация, така и екзистенциална криза.

Тълкуването при Синастрия продължава с разглеждането на:

 • Двойката знаци на Асцендента и Десцендента – това е оста от домовете, по която се разиват най-важните и връзки
 • Знак и положение на Венера – тя е планетата на любовта и е управител на темата “връзки”. От нейния потенциал в наталната карта )знак, дом, аспекти) се определя какво може да постигне човека в тази област. Сравняването на двете Венери в двете карти при синастрия от друга страна, ще посочи дали между тези хора има любов и харесване.

Богинята на любовта Венера в Хороскопа Синастрия

 • Знак и положение на Марс – той отговаря за мъжката енергия. Показва потенциала за физическа близост. Особено е важно отношението Венера- Марс между двете карти. Отново трябва да се разглежда първо във секи партнор, а после и аспектите на Марс от едната карта към другата.

Марс в Синастрията – Мъжката енергия във връзката

 • Слънцето и Луната – те са архетипите на майката и бащата в астрологията. Докато при силно акцентирани Венера и Марс може да имаме страстна любовна връзка, двете светила са повече свързани с живота заедно, с адаптирането един към друг, борбите на егото, съжителството като семейство.

Твоето Слънце в домовете на партньора в Синастрията

Твоята Луна в домовете на партньора в Синастрията

 

 

Аспекти в Синастрията

Аспектите между двете карти са най-важния начин да се анализира връзката в синастрията. Търсят се аспекти както между планетите, така и между върховете на домовете, особено ъгловите (1 – 4 – 7 -10).

Колкото повече аспекти има между двете карти, толкова по-голям е обменът на енергия в двойката, начините на свързване и темите за взаимодействие. Връзката е сложна, разностранна, с голям потенциал да се преживеят много емоции и събития заедно.

Съответно, малкият брой аспекти говори или за маловажност на връзката, или за една-две конкретни причини да се срещнат партньорите, които по-бързо се реализират в събития.

Нехармоничните аспекти могат да възпрепятстват взаимоотношенията и да създадат напрежение, но те също така крият потенциала за личностно развитие на двамата партньори. Те представляват точки на конфликт или чувствителни теми, които принуждават хората да развиват съзнателност за научаването на личните си житейски уроци и да инвестират усилия за поддържането на връзката.

Хармоничните аспекти от своя страна показват къде за партньорите е по-лесно да общуват, в какво се подкрепят, как взаимно се вдъхновяват. Преобладаването на хармония обаче може да направи връзката инертна и летаргична.

 • Съвпадът се счита за най-силен. Той показва точка на мощно взаимодействие и постоянен енергиен обмен. В зависимост от засегнатите планети, може да имаме силно усещане за сходство, близост, сливане, но и надмощие, блокиране, конкуренция между партньорите.
 • Опозицията (180 градуса) представлява полярност, но и силно привличане. Това може да доведе както до усещане за взаимно допълване и балансиране, така и до чувство за конкуренция и несигурност. Според някои астролози, това е най-важният вид аспект в една връзка – аналогично на знака Везни, символ на партньорството.
  Опозицията може да се преживява като люлка или игра на „пинг-понг“ – когато единият човек изразява енергията на своята планета, другият отговаря със своята страна на „уравнението“. Допълване или противодействащ ефект, усещането за буквално противопоставяне или взаимно подсилване – опозициите са особено интересни при синастрията и е въпрос на осъзнаване как да се преживяват.
 • Квадратурите (90 градуса) често сочат към конфликтни точки, които се нуждаят от работа, за да бъдат интегрирани лесно във връзката без да я рушат. Макар, че често водят до липса на разбиране, постоянно напрежение и разочарование, те също могат да създадат точното количество привличане и провокация, които носят вълнение във връзката. Двойките, ориентирани към растеж, ще открият, че точно тези „несъответстващи” енергии могат да ги подтикнат към нови висоти на взаимно разбиране.
 • Секстилите (60 градуса) и тригоните (120 градуса), обикновено считани за безпроблемни аспекти, предполагат лекота при смесването на енергиите на двете планети или точки. Често има топло и приятно разбиране и благотворен енергиен поток.
  Тези аспекти не пораждат непременно привличане (каквото има при съвпада и опозицията), но те много подкрепят връзката. Тригоните обикновено показват таланти, които се съчетават добре, докато секстилите обикновено са точки на съвместимост, които двойката забелязва и оценява.

“Всяка истинска любов и приятелство са разказ за неочаквано преобразяване”

Елиф Шафак

ПОРЪЧАЙ ХОРОСКОП ЗА ПАРТНЬОРСКА СЪВМЕСТИМОСТ

Знакът на Асцендента на всеки то партньорите е особено важен. Много често се случва да избираме партньор със същата зодия като асцендента ни (на принципа на подобието) или с точно противостоящата зодия (при привличане на противоположности).  Например, при асцендент Везни естествени партньори са зодия Овен, както и зодия Везни.

Значение на Асцендентите при Синастрия

Аспектите между Сатурн на единия партньор и личните планети (Меркурий, Венера и Марс) на другия могат да бъдат трудни. Но те също така придават на връзката повече структурираност, стабилност и сигурност, което ги прави ценни за всякакви дългосрочни отношения.

Аспектите между светилата (Слънце, Луна) и личните планети (Меркурий, Венера и Марс) на единия партньор и външните планети (Уран, Нептун и Плутон) на другия, символизират непреодолимо привличане и силно свързване, което двамата не могат да обяснят. Такива аспекти са показател за дълбоките и духовни измерения на взаимоотношенията, които най-интензивно стимулират личностния растеж на всеки партньор. Когато и двамата партньори са готови да работят върху връзката си, аспектите от външните планети могат да ги насочат към начините за развитие.

Вижте какво представлява Хороскопът Синастрия, който ние предлагаме:

Примерен Хороскоп за Партньорска съвместимост / Синастрия

За синастрията е важен точният час на раждане на партньорите.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните