Синастрията е основен метод в астрологията за описване на връзки. При него двете натални карти на партньорите се сравняват и налагат една върху друга спрямо знаците на зодиака. Разположенията на светилата Слънце и Луна и на планетите от картата на единия партньор спрямо домовете в картата на втория, показват различните роли, които първият ще играе в живота на другия. Разбира се, позицията на Слънцето е най-важна.

Къде попада Вашето Слънце спрямо наталната карта на Вашия партньор?

Когато поставите вашето Слънце – според знака и градусите, в които се намира – върху картата на своя партньор, можете да получите отлична представа за това как влияете на този човек. Домът, в който попада вашето Слънце, показва върху кои области от неговия живот ще оказвате особено силно, ярко и благоприятно влияние.

ПОРЪЧАЙТЕ ХОРОСКОП СИНАСТРИЯ ЗА СВОЯТА ВРЪЗКА

Слънце в синастрия пример
Пример за синастрия: Слънцето на партньора (външен кръг) се намира на два градуса в Близнаци и попада в 10ти дом на жената (вътрешен кръг)

Вашето Слънце попада в 1-ви дом на вашия партньор

Това е една от най-силните позиции за привличане между двама души – на принципа на подобието. Няма как да не се забележите един друг – тази комбинация обичайно генерира взаимно харесване. По-конкретно, вашият партньор се радва на вашето одобрение, подкрепа и привързаност към него. Вие му предлагате приятно усещане, че може да бъде открит и свободен във ваше присъствие.

Във взаимоотношенията ви се налага усещане за другарство и принципно съгласие. Но също така вие пробуждате разнородни проблеми в партньора си и неговата/ нейната поведение и идентичност са на преден план в тази връзка. Давате си един на друг подкрепа на егото. Вие зареждате с енергия и стимулирате партньора си, като го правите по-осъзнат. На свой ред партньорските реакции към вас ви карат да се чувствате по-ценни, признати, жизнени и важни.

Вашето Слънце попада във 2-ри дом на вашия партньор

Тази позиция няма да ви донесе усещане за сродност и близост. Тъй като втори дом е материален и свързан с фразата „Аз искам“, имате общо усещане, че съществува нещо конкретно и ценно, което можете да спечелите чрез взаимоотношенията си.

В негативен аспект може да се чувствате като обект на пртежание или средство за постигане на конкретна цел, а не като равноправен партньор. Желанието да притежаваш другия е проблемна тема между вас и трябва да се избягва, тъй като се преживява от другия като усещане за задушаване. В интимна връзка е вероятно да има значителна страст и желание, но, отново, избягвайте да се отнасяте един към друг собственически.

Вашето Слънце попада в 3-ти дом на вашия партньор

Това разположение е особено полезно, когато сте в близък контакт всеки ден. Взаимно се чувствате комфортно с начините, по които другият се справя с ежедневието. Ако общуването ви върви безпроблемно, партньорството ви като цяло ще бъде лесно. Вашият партньор ви възприема като стимул, особено на интелектуално ниво.

Но при емоционална връзка, това разположение е показател за донякъде повърхностно отношение. Ако искате да бъдете приемани по-сериозно като партньор, проверете къде попадат другите планети, особено вашата Луна в картата на партньора. Трети дом е подвижен или падащ, затова по-трудно може да въздействате върху емоциите на партньора си.

Богинята на любовта Венера в Хороскопа Синастрия

Вашето Слънце попада в 4-ти дом на вашия партньор

Тази позиция обичайно показва силна връзка. Вероятно изпитвате чувство за споделена идентичност, което е основополагащо между вас и вашия партньор. Имате силно желание да го/ я защитавате и подкрепяте. Споделяте усещането, че винаги ще бъдете в един и същ отбор. Можете да влияете дълбоко на партньора си, а той/ тя вероятно е по-чувствителен към вашите действия.

Вашият партньор чувства връзката ви много дълбоко. Дори може да я преживява като зависимост от вас в емоционален план. Заедно имате много лична връзка, която не винаги е рационална. Несъзнателно може да стимулирате вътрешното дете на своя партньор и той/ тя може не винаги да реагира по разумен начин.

Вашето Слънце попада в 5-ти дом на вашия партньор

Това обикновено се смята за отлична позиция за романтична връзка, любов и флирт. Вие провокирате креативността и желанието за забавление на партньора си.

При такива двойки обичайно има силен интерес да създават деца заедно. Но ако са налични неблагоприятни аспекти към вашето Слънцето от планети на партньора, (темата за ) децата могат да станат източник на конфликт или партньорът ви може да се чувства задушаван от вашата непреодолима нужда вие да бъдете единственият, който ги обича или им доставя удоволствие.

Позицията може да води до ревност и желание за притежание на другия, което обикновено работи и в двете посоки – но по-вероятно е вие да изразявате подобни емоции повече от партньора си. Друга негативна проява е ако партньорът ви гледа на вас като на компания само за забавление или като стимул за неговото/ нейното его.

Успехът на тази връзка ще зависи до голяма степен от това как вие ще реагирате на подобни възможности. Като цяло, това е креативна и динамична комбинация, с много романтично привличане и обещание за наистина приятно прекарване на свободното време заедно.

Вашето Слънце попада в 6-ти дом на вашия партньор

Това наслагване е интересно и многостранно. По някаква причина ежедневните дела на вашия партньор стават и ваш ангажимент. Може би по някакъв начин помагате да се организира живота на партньора ви или обратното. Искате да знаете и най-дребните неща, които съставляват деня на другия. Понякога това е съзнателен избор и дори изпитвате удоволствие от това. Друг път е трудно да се обясни защо сте толкова въвлечени в ежедневието на партньора си.

В негативен смисъл, тази връзка може да бъде неуравновесена и неравностойна. Опасността от тази позиция е, че вие можете да проявите властност или желание да контролирате, а партньорът ви може да се почувства зависим от вас. Избягвайте да диктувате всеки негов/ неин ход, дори ако ви изглежда, че той/ тя го иска. Шести дом е домът на службата и е подвижен (инертен), затова дисбалансът в ролите може да стане източник на негодувание.

В най-добрия случай, можете да показвате привързаността си към партньора си, като правите малки неща за него или му давате разумни съвети. В най-лошия случай ще се превърнете в краен критик и на най-дребните неща, които той/ тя прави. Как ще се прояви тази позиция може да се види по аспектите, които вашето Слънце прави към планетите на партньора в хороскопа Синастрия. Трудните аспекти сочат за неуравновесена връзка, която се превръща в бреме и слугинаж. При хармоничните ще имате връзка, в която единият има практична и полезна роля за другия.

И още: Твоята Луна в домовете на партньора в Синастрията

ПЪЛЕН АНАЛИЗ НА ВАШАТА ВРЪЗКА С ХОРОСКОП СИНАСТРИЯ

Слънце в синастрията

Вашето Слънце попада в 7-ми дом на вашия партньор

Тази комбинация действа като магнит между противоположности. Счита се за един от най-мощните показатели в синастрията за естествено партньорство между двама души. Седми дом на партньора е сферата на неговите връзки, затова попадането на Вашето Слънце там означава, че ток/ тя гледа на вас като на своята идеална половинка. Затова няма да е склонен да ви „споделя“ с други и ще предпочита някакъв вид обвързване и ексклузивност.

Трябва да се обърне внимание обаче, че свързването ви може да е толкова силно, че границата между вашите отделни личности да се изгуби. Къде свършват желанията и представите на вашия партньор и започва вашата истинска индивидуалност – може да се окаже доста неясно. Затова връзката ви, започнала като мощен и естествен съюз, може да предизвика негодувание и съревнование.

Но въпреки, че вашият партньор ви вижда като идеалната половинка, вие може да не отвърнете на тези чувства по същия начин. По някакъв начин ще помагате на партньора си да опознава себе си чрез вашата връзката. Това е така, защото той/ тя вижда във вас черти, към които несъзнателно е привлечен и те въздействат на вътрешното му чувство за баланс.

“Компромис” е ключовата дума на тази позиция, тъй като и двамата можете да поддържате баланс и хармония в отношенията си. Внимавайте при евентуална вражда този стремеж към баланс да не се изроди в отношение “око за око, зъб за зъб“.

Вашето Слънце попада в 8-ми дом на вашия партньор

Позицията говори, че изпитвате дълбоко очарование от своя партньор. Чувствате се необяснимо привлечени от него/ нея или просто поведението му ви ангажира или се чувствате неспокойни в негово/ нейно присъствие. Накратко казано – и за двама ви тази връзка е всичко друго, но не и повърхностна. Трябва да сте подготвени за дълбоки отношения и понякога обезпокоително взаимодействие.

Привличането, което изпитва към вас вашият партньор, е още по-очевидно. Вие му влияете по много дълбоки, дори първични начини. В резултат на това, вашият партньор е особено чувствителен към действията ви.

Този човек гледа на отношенията ви като на дълбока и интимна връзка. Но вие може да не се чувствате по същия начин – ще трябва да разгледате другите фактори в синастрията ви, за да определите.

Вашето Слънце попада в 9-ти дом на вашия партньор

Вашият партньор ви вижда като човек, с когото може да търси съгласие и утвърждение на собствените си житейска философия. Това е показател за донякъде интелектуално партньорство, изградено върху споделени визии и идеали. Вие въздействате на партньора си преди всичко чрез трансформиране на неговата/ нейнита система от вярвания.

Чрез тази връзка можете да отворите един изцяло нов мироглед за партньора си, като го вдъхновявате и мотивирате дасе обучава, да вижда света по различен начин, да поема рискове, да се наслаждава на различни култури и да бъде малко по-приключенски настроен.

Умеете да подхранвате увереността на партньора си да гледа отвъд познатото ежедневие, да мечтае и да постига повече. Вие разширявате неговите / нейните хоризонти – интелектуални или физически или и двете – стимулирате по-авантюристичния дух.

Значение на Асцендентите при Синастрия

Вашето Слънце попада в 10-ти дом на вашия партньор

Вие проявявате голям интерес към публичните постижения на вашия партньор – независимо дали това е неговата/ нейната кариера или статута в обществото. Понякога позицията показва, че вашият партньор ви възприема като свой авторитет или пример за подражание и естествено е склонен да ви следва, да се подчинява на вашите насоки.

Между вас може да възникне известно напрежение просто защото в тази връзка няма усещане за равнопоставеност. Дори може да се почувствате не като партньор, а като средство за постигане на амбиции и цели. Затова начинът, по който се справяте със зависимостта на партньора си от вас, може да укрепи или да разруши връзката ви.

Вашето Слънце попада в 11 дом на вашия партньор

Партньорът ви получава силното усещане, че вие ​​сте близък приятел, с когото той/ тя може да споделя общи мечти и цели. Вие сте съмишленик и другар на партньора си и можете напълно да разберете и оцените забавленията му, да прекарате с удоволствие свободното време заедно.

Тази позиция подкрепя нещо много важно във връзкат – способността за толерантност и безусловно приемане. Никой от вас не съди другия. Проблемите могат да възникнат обаче, ако търсите по-лична и интимна връзка, а той/ тя може да не ви възприема като нещо повече от добър приятел.

Вашето Слънце попада в 12-ти дом на вашия партньор

Тази комбинация може да бъде доста объркваща. Може да възникне общо чувство на недоверие, което произтича от неразбирателство или комуникационни грешки.

В някои случаи може да сте толкова очаровани от партньора си, сякаш той/ тя идва от друг, нереален свят. Или да не успеете да проумеете какво представлява той/ тя като човек. При всички положения, избягвайте да търсите ирационални обяснения и причини да не си вярвате.

Вашите действия ще имат дълбоко въздействие върху партньора ви, тъй като предизвиквате подсъзнателни емоции в него/ нея. Възможно е той/ тя да усеща, че трябва да се откаже от нещо заради вас или да прави жертви.

Чувствата в тази връзка може да са несподелени, да предизвикват страдание за партньора ви или да е необходимо да остане тайна и скрита. Отношенията ви могат да останат платонични или предимно духовни, за психологиеска подкрепа.

Марс в Синастрията – Мъжката енергия във връзката

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните