Хората с Асцендент Дева често са малко подценявани в изявите си като личности и дори на външен вид, въпреки че това зависи от силата на Меркурий в картата. Като цяло, те излъчват интелигентна, но и резервирана аура. Това са малко по-срамежливи хора, които се нуждаят от време, за да анализират нещата около себе си, преди да се отпуснат и да се настроят както за ситуациите, така и за околните хора. Това забавено включване може да бъде възприето като дистанцирано, дори хладно и критично отношение.

Следете актуалния Хороскоп за Дева –

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

ПОРЪЧАЙ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП ЗА ДЕВА

Една от техните най-отличителни черти е съзнателността за собственото им тяло. Хората с изгряващ знак Дева са чувствителни към всеки физически дискомфорт или други сигнали, които тялото им дава. Много от тях са особено заинтересовани и загрижени за здравето си, често практикуват упражнения за осъзнаване на връзката ум-тяло (като йога). Те се отнасят особено взискателно към храната. Дори когато имат добър апетит, проявяват безпогрешна придирчивост към всичко, което внасят в телата си.

Девите по асцендент са склонни да се тревожат много, особено когато са изправени пред нови ситуации. Те забелязват и най-малките детайли, които другите пренебрегват.

Със знак Риби на десцендента (противостоящ на Девата), много хора с тази позиция привличат (или са привлечени към) хора, които се нуждаят от помощ или не са наясно със себе си. В резултат на това, близките им отношенията могат да бъдат объркани и неравностойни. Въпреки, че като цяло изглеждат доста обрани, балансирани и професионални, интимните отношения на асцендент Дева често са сложни просто защото не винаги виждат ясно своите партньори и връзки.

Може да се каже, че емоционалното общуване е най-слабата им страна. По-скоро ще дадат всичко от себе си на любимия човек, но ще разчитат на неговата досетливост, вместо сами да изразят чувствата си открито. Но когато се доверят и пробудят за интимни отношения, те могат да бъдат не само лоялни, но и много страстни. Като приятели са безценни, защото са остроумни, готови да се отзоват веднага, добре организирани, праволинейни и упорити.

Към хората с Асцендент Дева

Дева VirgoСкромен, ненатрапчив, често тих или срамежлив, вие сте човек, който предпочита да остава на заден план или да служи като помощник, в поддържаща роля, а не водеща. Вие сте доста скромни в собствената си оценка за себе си и имате отношение на перфекционист, с тенденция да бъдете прекалено самокритични.

Ключова роля: да служиш

Вие реализирате своята необходимост от близки връзки чрез служене, подкрепа и подпомагане на партньорите. Виждате своето място в света по скромен, ненатрапчив и не блестящ начин като вършите работата, за да бъде свършена. а не заради лично признание или слава.

Вашето просто желание е да бъдете полезни и в услуга на околните. Лесно приемате да се включите в постоянна практика, която подобрява уменията ви. Способността ви да се променяте и да се приспособите според светлината, която достига до вас, ви позволява да изпълнявате житейската си роля. Когато излезете извън баланс, вие критикувате рязко, тревожите се за всичко, ставате маниакални относно здравето или тялото си и сте склонни да раздувате проблемите.

Скромни и самокритични

Без значение колко добре правите нещо, винаги виждате недостатъците в него и как може да се подобри. Понякога дори се отказвате да опитате, защото смятате, че не можете да отговорите на собствените си високи стандарти. Изразено наблюдателни сте и природно интелигентни, имате голямо желание за учене и за самоусъвършенстване. Но не сте особено амбициозни и често се задоволявате с доста посредствена, небляскава позиция в живота.

Критични перфекционисти

Вашият подход към всичко е белязан с усет за майсторство и прецизност, грижа и внимание към детайла до пълен перфекционизъм. Имате око за детайлите и се разстройвате, когато нещо не е направено както трябва. Доста сте наблюдателни и подробни и имате изявена чувствителност към всяко нещо във вашата среда. С лекота можете да се заплеснете по малките неща, които другите не забелязват, да се насладите на тънкостите и фините моменти. Трудно е да ви се угоди и отношенията ви с другите може да пострадат поради тази критичност.

Взискателни във всичко

Другите ви виждат като самодостатъчен и саможив човек. Вие също имате изтънчена чувствителност и сте много проницателни и внимателни в избора си на храна, дрехи, приятели, произведения на изкуството и т.н. Редът във вашата среда е много важен за вас.

Прекалено предпазливи

Влизате в ситуациите предпазливо и не без реалистична оценка на всички включени рискове и потенциални възможности. Ако липсва сигурност, е малко вероятно да се гмурнете в него. Но затова пък рядко се препъвате и падате, а всичко, което правите, го правите много добре.

Липса на спонтанност и доверие

Склонни сте да подценявате собствените си способности да се справяте. Затова и нямате доверие в естествения ход на живота, което възпрепятства вашата спонтанност. В резултат, притеснението става ваш постоянен спътник.

Показвайте повече съчувствие

Имате силно чувство за коректност. Учтивостта, добрите обноски и правилното поведение са важни за вас. Веднага се забелязва вашето хладно, обективно и неемоционално отношение. Въпреки, че наистина сте грижовни и всеотдайни, ако не показвате съчувствие и топлина, околните може да не разберат колко сте полезен. Може да изглеждате по-делови и логични, а също и по-консервативни, отколкото всъщност сте по душа. Вие сте човек, към когото другите ще се обърнат за технически съвет или безпристрастно мнение, но по-рядко за емоционална подкрепа.

ПОРЪЧАЙ РОЖДЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА ДЕВА

Още за знака Дева:

Жената Дева – очарователна в търсене на съвършенството

Мъжът Дева завладява с прецизност и желание да бъде съвършен

Асцендент Дева в комбинация с 12те Зодии

Всеки човек се ражда с различна комбинация от Асцендент (изгряващ знак) и слънчев знак (зодия). Ето какви качества дават комбинациите на Асцендент Дева с всяка от зодиите:

Асцендент Дева със Зодия Овен

Във външното си поведение и особено при взаимодействие с партньори са сдържани и предпазливи. Но по природа са доста дейни, активни, често обичат да поемат рискове. Но не го правят сами, а разчитат на близките си.

Асцендент Дева със Зодия Телец

Изразено упорити, настоятелни, майстори са в своята професия. Заети са преди всичко със своите увлечения, семейство и служба, а с хората се държат малко на разстояние, хладно. Много твърдо стоят на позициите си и е почти невъзможно да ги убедиш да променят възгледите си и взетите решения.

Асцендент Дева със Зодия Близнаци

Сериозни и старателни работници, стремят се да свършат работата си по най-добрия възможен начин. Притежават педантичен ум и бързо се преориентират в ситуациите. Притежават ценни качества на комуникатор и служител, които използват да постигнат добро положение в обществото.

Асцендент Дева със Зодия Рак

Изразено мечтателни по природа – за тях често казват, че не са от този свят. Не обичат да се опълчват на всякакви препятствия – в сложни житейски ситуации предпочитат да се оттеглят на спокойствие.

Асцендент Дева със Зодия Лъв

Мили, дружелюбни, деликатни, приятно е да се общува с тях. Домакини, загрижени за своите дела и потънали в мислите си. Но когато в близка компания им позвоят да се изявят, се разкриват и представят ярко и забележително.

Асцендент Дева със Зодия Дева

Съчетават в себе си сериозност и внм=имателен подход с оптимистично отношение към живота. Дейни, работливи и много акуратни в работата. Сдържани в поведението си и предпазливи, но същевременно обичат прямостта и откровението.

Асцендент Дева със Зодия Везни

Много старателни, практични, разумни и работливи. Привързани са към дома и семейството си. Към живота се отнасят сериозно, винаги са заети с нещо конкретно. Рядко си позволяват да си губят времето в бездействие (освен в младостта си).

Асцендент Дева със Зодия Скорпион

Съчетават външно обаяние с крайна сериозност и дълбочина на характера. Жените са дружелюбни, мили, подвижни, мъжете – изглеждат по-солидно и респектиращо. Обичат да се учат. Не са много общителни, потънали са в своята работа и семейните задължения. Често поддържат трайни връзки с приятели от детството си.

Асцендент Дева със Зодия Стрелец

Отличават се с чувствителна сдържаност в поведението си, а жените са и срамежливи. Упорити, целеутремени, с високо ниво на претенции, а имат и творчески заряд. Когато са потънали в своята работа, не са много общителни. В отношенията си със своите колеги и подчинени показват загриженост и отговорност. .

Асцендент Дева със Зодия Козирог

Много сериозно се отнасят към живота. Полагат големи усилия всичко да бъде както трябва, внимават да се спазват правилата. Много пестеливи. Често в дълбината на душата си се чувстват самотни въпреки, че може да са обградени с доста хора.

Асцендент Дева със Зодия Водолей

Активни и дейни, стремят се към успех в своята област и нерядко го постигат. В работата на тях може да се разчита. Ще предпочетат свободна практика / професия, но условията трябва да са изгодни и добре премислени.

Асцендент Дева със Зодия Риби

Много силно се нуждаят от партньор, като първоначално изискват от него надеждност и опора. След това разбират, че освен сигурността, им трябва и дълбока емоционална близост. Могат да я постигнат след като преодолеят присъщата си недоверчивост и свръх критичност. Жените са мили и обаятелни в общуването, но се усеща и строгост в поведението им. Мъжете са сериозни и сдържани.

Научете повече за Разликата между Асцендент и Зодиакален знак.

Прочетете повече за знака Дева

Зодия Дева (23.08. – 22.09.)

Жената Дева – очарователна в търсене на съвършенството

Мъжът Дева завладява с прецизност и желание да бъде съвършен

Меркурий в Дева – Аналитично мислене и прецизна работа

Венера в Дева – разумна, предпазлива, в служба на Любовта

Марс в Дева – Практичният перфекционист

Митология за Дева: Деметра и Персефона

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните