Хората с изгряващ знак Рак се проявяват като деликатни същества. В тях има нещо близко и създават усещане за познати – като момчето или момичето, което живее до вас. След като ги спечелите, те стават много лоялни, като държат и на общия интерес на групата, с която се асоциират – приятели, семейство.

Следете актуалния Хороскоп за Рак-

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

Когато влязат някъде, не се втурват демонстративно и веднага към центъра на събитията. Вместо това се придвижват покрай стените и бавно навлизат. Тъй като са доста чувствителни към заобикалящата ги среда, те могат лесно да бъдат смутени, особено на обществени места. Първият им инстинкт, когато са застрашени или се намират на непозната територия, е да се защитят. Когато се появят нови ситуации, те могат незабавно да се оттеглят или да се затворят в черупката си.

ПОРЪЧАЙТЕ ЛИЧЕН РОЖДЕН ХОРOСКОП И ПРОГНОЗА

Като цяло хората с Асцендент Рак се отличават като грижовни, изглеждат доста мили, напълно невинни. Дори често изглеждат толкова непретенциозни, че стават леснодостъпни и така привличат много контакти. Родени психолози, с ясен усет за настроенията и поведението на хората около себе си, те могат да общуват с всякакви хора, без оглед на характер, статут, интелект.

Но някои хора с асцендент Рак могат дотолкова да се оттеглят в себе си, че да е точно обратното: трудно да се пропуква черупката им. Дори на пръв поглед да изглеждат лесно достъпни, те са просто приятелски настроени, а вътрешният им свят е сложен и често затворен.

Научете какво означава Асцендента или Изгряващия знак в рождения хороскоп и как се отличава от зодията.

Тъй като Козирогът е на Десцендента (партньорския дом), те търсят структура и сигурност в своя партньор и връзката си. Асцендент Рак функционират най-добре, когато партньорът им показва сила, финансова и емоционална стабилност и знае как да се справя с живота. Всъщност, те предпочитат връзката им да има ясно дефинирани правила. Сигурността е основната им нужда и затова са повече от готови да се откажат от някаква лична свобода, за да получат сигурност. В някои случаи могат доста да изненадат своите партньори. Защо? Защото както изглеждат доста непретенциозни, ориентирани към спокойствието хора, така по отношение на брака и съжителството, имат доста практичен и конкретен план и подход и могат да бъдат неотстъпчиви.

Към хората с Асцендент Рак

Зодия Рак | CancerВие сте упорито лоялни, защитавате и подкрепяте тези, на които държите, и имате много силна грижовна, майчинска природа (независимо от вашия пол). Независимо дали сте мъж или жена, вие носите качествата на майка си и по някакъв начин въплъщавате майчиния архетип. Например, ще откриете, че привличате хора, които се нуждаят от грижи, разбиране и насърчение.

Състрадателност, сливане с околната среда

Отдадеността и поддържането на емоционални, душевно-близки връзки е в същината на вашия подход към живота. Вие сте много състрадателни както в смисъла на съчувствие към другия, така и в по-общия смисъл на резонираща емпатия към света като цяло.

Вашите лични чувства и настроения често отразяват доминиращия тон на емоциите във вашата среда. Тъй като попивате атмосферата около себе си, можете да се чувствате най-добре и да процъфтявате в обстановка, която е уютна като домашната, подкрепяща и оказваща ви съдействие.

Съчувствате на другите хора и интуитивно усещате чувствата и нуждите им. Състрадателен и съпричастен сте и лесно се трогвате от чуждата болка. Затова често сте този, който другите търсят, когато имат нужда от утеха, подкрепа или помощ.

Свръх чувствителност и липса на агресия

Външно изглеждате като деликатен и мек човек, но се държите доста резервирано с другите, докато не ги опознаете добре и не почувствате, че е безопасно да бъдете открит с тях.

Когато излезете от равновесие, вие ставате свръхчувствителни към болки и неприятности, склонни сте към крайни настроения, безпокойство и самосъжаление или се чувствате и действате като търсещо внимание и обгрижване дете. Следователно грижата за себе си и личната отговорност за собственото ви положение са изключително важни за вас, за да покажете най-доброто от себе си.

Вашите емоции и лично пристрастие оцветяват вашите мисли и мнения. Гледате на живота от много лична гледна точка и често не можете рационално да се отделите от собствените си пристрастия и предразсъдъци.

Преди всичко грижа и сигурност

Имате силна нужда от емоционална сигурност, затова може да сте склонни да се вкопчвате в хора, спомени, вещи с лично или сантиментално значение. Правенето на радикални промени и отдалечаването от познатото и зоната на комфорта може да се окаже много болезнено и трудно за вас.

Като цяло, подхождате към живота емоционално и субективно и сте чувствителни към атмосферата, усещате фините подводни течения на настроенията във и около вас. Подчинени на инстинкта си и нерационални, вие често не сте в състояние да дадете ясно, просто обяснение за действията си. За вас те са основани на вътрешно усещане за правилност,

Отдаденост на род, семейство и родина

Чувството ви за принадлежност е силно и важно и сте дълбоко привързани към миналото: вашият род, корени, семейство, скъпи приятели, познати места и т.н . Да имате дом и сигурно убежище, е много важно за вас.

Вие сте склонни да бъдете загрижени предимно за това как нещо засяга вас и тези, които са ви скъпи и близки, а не според по-широките социални последици. Например, може да сте големи патриоти и да смятате, че каквото и да прави „моята страна“, е правилно, без наистина да знаете много за политиките или гледната точка на другите нации. Вашият принцип е: ако е добре за мен и моите хора, значи е хубаво. Ако не е добре за нас, е лошо и неправилно.

ПОРЪЧАЙТЕ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Крайна променливост в настроенията

Настроенията ви варират и се променят често – понякога сте отворени и непринудени, друг път затворени в себе си. Често общувате невербално с езика на тялото си и високо цените всеки, който може да улавя фините знаци и намеци, вместо да се налага да му се казва всичко буквално.

Никога не забравяте нито добрината, нито нелюбезността, проявена към вас.

Ракът се управлява от Луната, което Ви прави по-чувствителни към цикъла на Луната и лунните явления (пълнолуние, затъмнения). Тя подчертава не само силата на възпитанието Ви, преживяванията в детството и наследените ви семейни черти, но и оцветява емоционално целия ви начин на общуване със света, подчертава важен аспект от функционирането на Вашата душа.

Асцендент Рак в комбинация с 12те Зодии

Всеки човек се ражда с различна комбинация от Асцендент (изгряващ знак) и слънчев знак (зодия). Ето какви качества дават комбинациите на Асцендент Рак с всяка от зодиите:

Асцендент Рак със Зодия Овен

Външна чувствителност, но и забележително вътрешно мъжество. Едновременно семеен тип, но и много работещи, служебно ангажирани. Мъжете са старателни работяги, не обичат да стоят без работа. Жените са силни по природа, способни са да ръководят цялата фамилия с мека ръкавица. В общуването на пръв поглед са мълчаливи, но реално много им харесва да си поговорят с някого.

Асцендент Рак със Зодия Телец

Усмихнати, много приятни в общуването. Съчетават практичното и конкретното с романтика, дори идеализъм. Харесват и изискват спокойствие, ред и материална обезпеченост. Способни са на емоционална съпричастност и се стремят към любов. Упорито следват целите си. В работата си са изключително старателни и надеждни, но категорично избягват рисковете. Жените са обаятелни и мили, но проявяват голям инат. Много са привързани към децата.

Асцендент Рак със Зодия Близнаци

Обаятелни, общителни, оживени. Непостоянни, ако се чувстват уверени в себе си и весели, но ако ги засегнете, ще отстъпят и ще се затворят в себе си. Прекарват живота си потопени в семейните дела или личните си занимания. В някакъв смисъл, са си самодостатъчни. Предпочитат да си имат своя работа, да работят в уединение или дистанционно, но при необходимост, прекрасно могат да се впишат в колектив.

Асцендент Рак със Зодия Рак

Много приятни в общуването хора. Жените са активни и обаятелни, а мъжете – по-сдържани. Може да създават впечатление на неуверени, но това не е така. Външно подхождат меко и без да се налагат, но винаги упорито следват своите цели, проявяват инат дори. Когато срещнат съпротивление, може лесно да отстъпят, но при първа възможност отново се задвижват в желаната посока. Силно привързани към семейството.

Асцендент Рак със Зодия Лъв

Хора, които притежават голямо търпение, упоритост и инат, практичност. Активни, дейни, достатъчно независими и самостоятелни. Стремят се да насочат своя личен потенциал в полза на хората, като същевременно реализират собствените си желания и стремежи, а не копират чуждите. В общуването са скромни и сдържани, но високо ценят себе си и са уверени в ценностите на делата си.

Асцендент Рак със Зодия Дева

Сдържани и меки в поведението си, но лесно влизат в контакт, общителни. Това са хора с широк кръг от интереси, като най-вече посвещават себе си на семейството и службата. Надеждни са в изпълнението на поетите отговорности, не ги прехвърлят на другите. В работата си са задълбочени и старателни. Отлично умеят да се договарят с околните. Много загрижени по отношение на близките си хора.

Асцендент Рак със Зодия Везни

Домошари, семейни хора. Деликатни и сдържани в общуването, избягват конфликтите, предпочитат и търсят хармонията във всичко. Жените с тази комбинация доминират във връзките и биват определяни като “силни характери”, но това е женска сила, ненатрапчива, неагресивна, а устойчива и стабилна. Мъжете са отстъпчиви, предават водачеството на жената.

Асцендент Рак със Зодия Скорпион

Меки и обаятелни в общуването, но когато са увлечени в дадена теза, стават необичайно напористи и се налагат. Чувствителни и много емоционални. Загрижени най-вече по отношение на децата и любимите си хора. Пред началниците си  отстояват своята независимост, не приемат с лекота авторитети. По-скоро са творчески личности, отколкото организатори.

Асцендент Рак със Зодия Стрелец

Външно са спокойни, дружелюбни, много избирателни в подбора на контакти и познанства. Активно се стремят да постигнат успех и признание в работата. Като цяло, стават добри специалисти, но имат и много висока оценка за способностите си, което им създава проблеми в службата и с околните. Жените са по-силни, често и властни, въпреки, че се държат спокойно и не агресивно.

Асцендент Рак със Зодия Козирог

Това са горди, достолепни и сериозни хора.Зад външната им строгост обаче се крие чувствителността и срамежливостта им. Традиционалисти до мозъка на костите си. Усещат интуитивно кои са важните за тях житейски дела и се занимават с тях с предимство. Надеждни в работата, отговорни в дома и към семейството. Ако изпаднат в ситуация на изолация, изпитват дълбока нужда от емоционална близост.

Асцендент Рак със Зодия Водолей

В детството си още проявяват независим характер. С роднините им е скучно, затова си намират компания от по-зрели приятели. Като възрастни се отличават с приятен маниер на общуване, зад който често се крият непоклатим инат и решителност – жените го проявяват в по-голяма степен. В същината си са много докачливи и болезнено се засягат и реагират на всякакъв натиск. Привлича ги новото, понякога се отливат с необичайни интереси и редки способности.

Асцендент Рак със Зодия Риби

Крайно чувствителни, отразяват и реагират на настроението както на партньорите, така и на цялата обстановка. Но скриват реакциите си под маската на сериозност, отчужденост или вглъбеност в себе си. Същевременно остро се нуждят от сърдечна близост. Могат да се вкопчат в партньора и да се страхуват да го оставят дори за кратко време. Без да го показват, са много упорити и инатливи, а когато са увлечени в дадена тема или работа, стават и външно напористи.

Научете повече за Разликата между Асцендент и Зодиакален знак.

Още за знака Рак

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните