Всички харесват хората с Асцендент Везни – те изглеждат мили, приятни и дружелюбни, умеят да изглаждат нещата и да внасят дух на справедливост.

Следете актуалния Хороскоп за Везни –

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

 

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОГОНЗЕН ХОРОСКОП СЪС СОЛАР

Но както всеки друг асцендент, и Везни имат и силни качества, но и слабости. Кои са най-важните теми, които се свързват с това звездно разположение?

Най-силните качества на Везните

Най-положителното, което родените с асцендент Везни могат да получат от своя знак, се крие в използване на вроденото им чувство за хармония, баланс и справедливост. Те са отлични дипломати и медиатори, ръководят се предимно от желанието да живеят спокойно, сред красота и в съзвучие с обкръжаващия ги свят.

Везните са знака на мира – обратния на Овена, който се свързва с войната. Но не трябва да забравяме, че Троянската война е започната заради красивата Елена! Дори да не са войнствени, Везните могат да станат първопричината за войната, дори умишлено – точно както Афродита е разпалвала немалко конфликти заради своите капризи, суета и гняв!

Но като цяло, Везните много добре навигират далеч от всякакви открити конфликти и разгорещени спорове. Липсата на мир и любов дори може да ги разболее! Те са склонни да използват различни средства (включително и манипулации), за да избегнат директната конфронтация и необходимостта да вземата публично страна.

Везни и темата за равновесието

За Везни сякаш е общоприето клишето, че са уравновесени хора. По-правилната интерпретация обаче е, че темата за равновесието и баланса е тяхна основна житейска тема. Това може да означава както и че те самите са неуравновесени, така и че постоянно търсят баланса около себе си и не понасят липсата на хармония.

Това е двоен знак и нестабилността е заложена. Освен това, те са насочени навън, не са интроспективни по принцип. Техните желания, настроения, емоции могат да се люшкат непрекъснато от една крайност в друга. Типично е, че те няма да си го признаят открито – ще предпочитат да не забелязват дисбалансите вътре в себе си и ще използват партньорите си, за да ги разрешават. .

А може би просто не забелязват, че всичко започва отвътре и понеже са много чувствителни към липсата на мир, спокойствие, разбирателство и справедливост около тях, те забравят напълно, че светът е такъв, какъвто го възприемаме. Те или не могат, или не искат да разберат, че това, което чувстват като дисбалансирано отношение на околните към тях, не е нищо друго, освен проявеното неравновесие вътре в тях самите.

Везните са Деца на Венера

В астрологията всеки зодиакален знак си има планета, която го “управлява”. По този начин, за самия знак остават личните качества, докато по планетата-управител се виждат роли, в които човека може да влезе, истории, отношения. Везни са характеристиките, докато Венера са събитията и поведението, свързани с този знак.

Везни се управляват от Венера – в древногръцката митология Афродита – тя е богинята на любовта, красотата и хармонията, символизира идеалната жена. Венера се считала за най-красивата богиня и немалко драматични истории започват с оспорването на нейното първенство (например, Психея и Ерос). Тя прекарвала повечето от времето си в безделие, лукс и забавления. Била толкова омайващо привлекателна, че нейните поклонници доброволно є предоставяли всичко, което тя пожелавала.

Вижте как се прави изчисляване на асцендент от професионален астролог.

Везни е въздушен знак

За разлика от другия знак, който се управлява от Венера – Телец – Везните са въздушен знак. Стихията въздух се свързва с подобрени умения за комуникация, с подвижност и безпристрастност. За разлика от тях, земните Телци са по-бавни и предпазливи, значително по-работоспособни и упорити.

Общото между “децата на Венера” от двата знака е влечението към естетиката, красотата  и удоволствията – при Телците това се случва на много сетивно, физическо и първично ниво, чрез придобиване, притежание и усещания, докато при Везни идеалът се търси на по-абстрактен и интелектуален смисъл, в общуването с партньор.

Хората с асцендент Везни са общителни, обичат дискусиите и обмяната на мнения, често са ползвани като съдници. Те са активни и донякъде неемоционални, не влагат толкова страст и сила в изказа си.

Везните умеят да подбират думите си и да казват само това, което останалите желаят да чуят. Те могат да бъдат невероятни ласкатели, ненадминати в правенето на комплименти. А когато са политици могат да станат умели популисти и масови манипулатори.

ПОРЪЧАЙТЕ РОЖДЕН ХОРОСКОП С ЕДНОГОДИШНА ПРОГНОЗА

Външен вид на Асцендент Везни

Асцендентът в астрологията е показател за външния вид на човека. Но за разлика от повечето други знаци, човек с изгряващ знакът Везни трудно може да бъде разпознат по лицето и външния му вид. В някои книги се споменава за трапчинки по бузите, но реално този чаровен признак съвсем не е универсален.

При всички положения обаче имаме чар, тактичност и обаяние, най-често със симетрия на лицето и пропорционалност на чертите. Дори и да не са най-големите красавци, те са привлекателни. Имат очарователни усмивки, внимателен подход към другите и непринудено поведение.

Тези хора обикновено обръщат много внимание на външния си вид – цветовете, които носят, прическата, походката и осанката.

За хората, подвластни на Венера, включително асцендент Везни, е типично да използват обаянието си, за да получат всичко, което желаят.

Това са хора, на които обикновено всичко може да им се прости!

Те умеят така да използват чара си, че останалите трудно могат да им откажат да изпълнят техните желания.

А когато Везните сгрешат, много по-лесно им се прощава. Това се дължи в голяма степен на факта, че са харесвани или, както се казваше в класиката, “Грешна е Албена, но е хубава!”. Тенденцията да се опитват винаги да им минава номерата, но да запазят имиджа си на „приятен човек“, е сред най-лошите им качества.

Поведение и отношение към другите

Асцендентът също показва как човек се държи с другите и как влиза в контакт. Хората с изгряващ знак Везни могат да бъдат изключително убедителни, въпреки че често се държат като обиграни търговци, когато искат да спечелят другите. А те искат да се харесат през цялото време!

Могат да помагат като посредници и са отлични медиатори при конфликти. Те обикновено ще бъдат първите, които ще ви услужат при необходимост.

Най-трудното нещо за тях е да отказват, да успеят да кажат „не“,

особено ако това ще разочарова някого или ще го засегне. В най-честия случай те ще потърсят временен компромис и когато разминат нещата, пак ще се погрижат да получат точно това, което искат. С Венера на своя страна, те винаги отлично познават желанията си.

Митология за Везни: Ерос и Психея

Връзките на Везните – Десцендент Овен

Когато си роден под асцендент Везни, то имаш Овен на върха на дома на партньорствата (десцендента).

Ако погледнете малко по-отблизо личния живот на хората с изгряващ знак Везни, ще откриете, че тези мили хора са преминали през немалко проблеми в отношенията си. Някои от тях са имали поредица от връзки и е малко трудно да си обясним защо се лутат. Та те привличат другите без никакви усилия и често не знаят какво да правят със себе си ако не са в партньорска връзка.

Обяснението е, че при Асцендент Везни имаме Овен на противостоящия партньорски дом. Затова те обикновено привличат и са привлечени от активни, напористи партньори. Връзките им често са динамични и белязани от конкуренция и дори разправии. Налага им се да забравят от време на време за сладкия си имидж и да се изправят лице в лице със ситуациите, като спрат да обвиняват партньорите си за всичко, което се обърка.

Двата знака Овен и Везни винаги се намират в опозиция в Зодиака, затова и принципите, които ги ръководят, на тези две планети са противоположни. Но именно в диалектиката между двата принципа човек се проявява! Ако той е асцендент Везни, то във връзките си или ще среща хора тип Овен, или самият той ще се проявява чрез качествата на Овена. Например:

  • При Везни акцентът ще пада върху отстъпчивостта, толерирането и желанието за компромиси, но чрез връзките си човек ще трябва да се научи как да отстоява своите собствени интереси, за да оцелее.
  • С борбения Овен на десцендента, Везни ще имат срещу себе си желания партньор-рицар, който толкова силно ще желае да се докаже и да ги спечели, че ще удовлетворява ще прави огромни жертви, ще се бори като рицар и ще удовлетворява всичките капризи на Везни.

Заблудите за Везни

Много важно е да се отбележи, че само защото са под опеката на “благодетелката” Венера, Везните са хора като всички други – сред тях има и добри, и лоши. И сред Везните има войници, не са само благородни дипломати. Има точно толкова престъпници сред техните среди, колкото при другите зодии.

Разликата например с Овен или Скорпион, които имат по-лоша слава заради управителите Марс и Плутон, е единствено в мотивацията!

Везните могат да стигат до крайност, защото им липсва любов,

ако не са получили достатъчно от лукса, който желаят или са били провокирани в битка, която считат за справедлива според силно субективното им мнение.

Много примери има, че красотата сама по себе си не носи щастие – тя може да бъде причина да се развие манипулативност и да се използва за користни цели. Красивите физически и чаровни хора също могат да се окажат глезеници на съдбата, които да се сринат при по-сериозни трудности, особено ако останат без подкрепата на партньор. Могат за израснат с очаквания, че трябва да получават всичко наготово, с по-малко усилия и само защото са си го поискали от другите.

Разберете кой е Вашият Асцендент и неговото значение, поръчайте Натален хороскоп сега!

Към хората с Асцендент Везни

Вашата лична роля включва установяване на баланс и хармония в собствения ви свят и създаване на красотата, на близки връзки и стил в начина, по който нещата се съвместяват. Постигането на хармония между противоположностите и намирането на „средния път“ е вашият начин да осмислите живота си, като прилагате изкуството на компромисите, уменията си за преговори и разчитате на сътрудничеството на страните.

Вие сте дипломат по природа и дори когато не сте съгласни с някого, ще се опитате да намерите точките на сходство и съгласие, вместо да подчертавате различията. Обикновено избягвате да заемате крайно отношение към каквото и да било, но преценката ви е доста субективна и избирателна.

Много искате да бъдете харесвани от всички и съзнателно или подсъзнателно, вие постоянно се стараете да получите одобрението и похвалата на останалите, да бъдете популярни и обичани. Трябва да внимавате поради тази своя нужда – която по същество е суета – да не се влияете толкова лесно от чуждото мнение, за да не ставате жертва на ласкатели и манипулатори. Въпреки, че характерът ви може да е сложен и нелек, лицето, което показвате на света, е на добронамерен, любезен и добър човек.

Да бъдете част от партньорска двойка, ви се струва естествено – не можете да живеете дълго като независим самотник. Наличието на партньор увеличава самочувствието ви. Бракът/ обвързването е много важна стъпка за вас и влагате доста усилия в намирането на подходящия човек, с когото да споделите живота си. Трябва да внимавате с намирането на баланса между това да бъдете себе си и да сте нечия половинка, защото това е предизвикателство за вас.

Вашият девиз би могъл да бъде „повече мухи се хващат с мед, отколкото с оцет“, тъй като обичате да подхождате по приятелски и с добро, а не със силовата нагласа да победите на всяка цена.

Зодия Везни | Libra 23.09. – 22.10. в Наталната карта

Асцендент Везни в комбинация с 12те Зодии

Всеки човек се ражда с различна комбинация от Асцендент (изгряващ знак) и слънчев знак (зодия). Ето какви качества дават комбинациите на Асцендент Везни с всяка от зодиите:

Асцендент Везни със Зодия Овен

Активни в работата, дори склонни към работохолизъм. Предпочитат да се занимават със собствен бизнес или в краен случай, да отговарят за свой отдел в предприятието. Изпитват дълбока потребност от любов и емоционална близост, но все пак и в близките си отношения се изявяват като лидер. От една страна се опитват да се споразумеят с околните, но от друга – продължават да настояват на своето, като умело и деликатно прокарват своята линия. Много компромиси биха направили заради любимия човек, но в най-важното за тях няма да отстъпят.

Асцендент Везни със Зодия Телец

Обичайно са очарователни, тактични и мили. Притежават артистични наклонности. Грижат се за външния си вид и добре се обличат, обичат да са елегантни и спретнати. Съчетават в себе си вътрешна сила и устойчивост с умението да поддържат топли и емоционални партньорства.

Асцендент Везни със Зодия Близнаци

Симпатични и контактни, не натоварват с присъствието си. Притежават открит ум, с лекота се обучават и попиват всяка нова информация. Понякога не им достига дълбочина, но компенсират с многообразие в мненията си. Мъжете са по-открити и интелектуални, докато жените дори да имат широки интереси, са съсредоточени върху любовта и семейството.

Асцендент Везни със Зодия Рак

Интелектуално са активни и търсят възможност да се изявят в работата, като се стремят да постигнат и уютни условия на труд. Желаят стабилност и спокойствие в живота. Но високата им чувствителност и емоционалност – стигащи понякога до лабилност – не позволяват да постигнат баланс. В работата си внасят въображение и естетика, заради което и са ценени най-много.

Асцендент Везни със Зодия Лъв

Ярки в поведението си, общителни и дружелюбни, добри специалисти в своята област. Имат широк кръг познати, но живеят по-скоро усамотено. Предпочитат да следват своя път, не обичат ограниченията и постоянния контрол. При общуване създават впечатление на властни хора, но реално се нуждаят от топлота. Често неадекватно оценяват себе с и ролята си в обществото.

Асцендент Везни със Зодия Дева

Много характерно качество на тази комбинация е че тези хора сякаш изобщо не се променят във времето. То отлита край тях, а те сякаш не стареят. Външно са тихи и усмихнати, създават впечатление на податливи и меки, но реално са много устойчиви и жилави. Стремят се да си намерят своето призвание и да му се посветят в уединение.

Асцендент Везни със Зодия Везни

Активни и дейни хора. Деликатни в общуването, не обичат конфликтите и споровете, но винаги се придържат към избраната от тях линия в отношенията. Щедри са и откровени, готови да споделят с приятели най-доброто, което имат. В приятелствата и отвореите връзки са по-успешни отколкото в любовните. На мъжете понякога не им достига самоувереност, но компенсират с упоритост и повишена активност.

Асцендент Везни със Зодия Скорпион

Меки в общуването, но много напористи в работата, напълно се потапят в задълженията си. Стремят се към конкретни резултати, не обичат отвлечените теории. В личните си отношения са много страстни и емоционални, въвлечение са в дълбочина и живеят под напрежение. Силно се привързват, когато обичат и са склонни на неочаквани и романтични постъпки.

Асцендент Везни със Зодия Стрелец

Дейни и целеустремени, много искат да постигнат успех в своята област, затова постоянно се учат и усъвършенстват като специалисти. Честолюбиви и горди са, но дипломатично го прикриват. Опитват се честно да заслужат любовта и уважението на хората. Избирателни са към приятелите, затова и нямат широк кръг. В партньорствата са щедри и сърдечни, но и ревностно пазят своята независимсот.

Асцендент Везни със Зодия Козирог

Зад външната сдържаност се усеща голямо емоционално напрежение. Жените са семейно настроени и често са доволни да останат домакини. Ако работят, постигат сериозни кариерни успехи, ценени са. Мъжете в работата си са успешни и стабилни, добри ръководители и организатори, а в семейството са изключително грижовни.

Асцендент Везни със Зодия Водолей

Хора с много независим характер, жизнелюбиви и творчески, понякога склонни към рискове. Когато са увлечени в своето призвание, притежават таланта да усещат най-прогресивните течения, да влагат цялото си сърце и да разпространяват идеите. В общуването са много демократични и справедливи, дори с децата разговарят като с равни, леко и свободно. Затова и лесно печелят симпатии. В любовта обичат да рискуват, като много силно държат на свободата си.

Асцендент Везни със Зодия Риби

Външно са скромни и изглеждат смирени, но зад тази фасада се крие добро самочувствие. Потопени в дейността си, те рядко се разкриват пред околните. При тези хора имаме много противоречия: между чувства и разум, самоотверженост и крайност на възгледите. Работливи и грижовни, но същевременно заети предимно със себе си и своя вътрешен свят. Много често трудно са разбрани дори от най-близките си хора.

Научете повече за Разликата между Асцендент и Зодиакален знак.

Прочетете повече за знака Везни

Меркурий във Везни в Наталната карта

Венера във Везни – Красота, справедливост, мир и любов

Марс във Везни – Войнът се превръща в дипломат

Мъжът Везни – галантен партньор с вкус към красивото

Жената Везни – харизматична партньорка, посветена на естетиката

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните