При метода Синастрия, когато налагаме една върху друга рождените карти на партньорите, Луната на всеки партньор попада в даден дом от картата на другия. Позицията на Луната в домовете на партньора има подобно на Слънцето значение. Но нещата са на по-чувствителна и емоционална основа, защото енергията на това светило действа на интуитивно и възприятийно ниво.

ПОРЪЧАЙТЕ ХОРОСКОП СИНАСТРИЯ ЗА СВОЯТА ВРЪЗКА

В текста по-долу сме описали позициите на Луната във всеки от 12те дома на партноьра, като сме приели, че вземаме Луната от вашата карта и я нанасяме спрямо домовата система на рождения хороскоп на вашия партньор. Накратко:

  • Когато вашата Луна попада в 1-ви дом на другия, вие ще възбуждате неговите чувства почти без думи; в 6-ти дом е обратното – ще надделяват физическите усещания; в 9-ти дом ще мотивирате неговите желания и стремежи.
  • Когато вашата Луна е във 2-ри или 8-ми дом на партньора, парите, сексът или ценностите са основните теми. В 3-ти дом комуникацията може да бъде само с поглед или жест; в 4-ти грижите за дома и семейството стават най-важни.
  • Вашата Луна в 5-ти дом на партньора показва, че интуитивно знаете как да привлечете любовта му, а в 7-ми загрижеността ви един за друг изглежда естествена и съвършена за брак.
  • Луната ви в 10-ти партньорски дом посочва намеса по въпросите на кариерата му, а в 11-ти – в социалните му потребности. В 12-ти дом са непроявените копнежи – като че ли душите ви са емоционално обвързани.

Къде попада Вашата Луна спрямо наталната карта на Вашия партньор?

Луна в Синастрията 1

Вашата Луна в 1-ви дом на партньора

В интимните връзки тази позиция е твърде осезаема. Когато вашата Луна попада в първи дом на партньора ви, то той/ тя ще бъде силно зависим от вашите капризи и настроения. В някои случаи всички ваши желания ще действат по-силно от указания и заповеди. Това обаче не означава, че вашият партньор ще ги изпълнява – но във всички случаи няма да му минават покрай ушите и ще се загрижи по някакъв ничии.

Вероятно вие ще бъдете повече привързани към него/ нея отколкото той/ тя към вас. Но вашият партньор също може да бъде емоционално зависим и ако не контролирате своя егоизъм, може да предизвикате бунт и разрив на отношенията.

Вашата Луна попада във 2-ри дом на партньора

По принцип това е благоприятен аспект за съжителство и брак: вашата Луна тук показва грижа за комфортната външна среда и средствата ви за оцеляване. За вашия партньор този аспект показва изкушение да смени ценностите си в посока служба на вашите желания и нужди.

Но Луната не само се грижи, тя консумира, поглъща енергия. В дадения случай показва, че вие имате пълен достъп до ресурсите на своя партньор. Освен всичко друго, този обмен в много малка степен се осъзнава и от двама ви и съответно почти не се управлява.

Вашата Луна попада в 3-ти дом на партньора

При общуване и в социални ситуации вие ще предизвиквате у партньора си различни емоционални усещания, може да искате да се грижи за вас с нежност, да се чувства като ваш родител, който води детето си на училище. От своя страна, вие може да го/ я ревнувате от контактите му и да искате да управлявате с кого общува.

Трети дом е инертен, затова Вашият партньор едва ли ще усеща цялата гама на вашите положителни или отрицателни емоции. Често просто няма да ги забелязва и вие може да го възприемате като безчувствен и неспособен да откликне на вашия искрен душевен порив.

Вашият партньор може да научи от вас много важни истини за човешкото общуване, но трябва да бъде внимателен да не ви наранява с думи. Поради попадането на емоционална планета в рационален дом при всички положения отношенията ви няма да са никак прости.

Твоето Слънце в домовете на партньора в Синастрията

Вашата Луна попада в 4-ти дом на партньора

Това е много нежна и естествена комбинация, която може да даде и на двама ви дълбоко удовлетворение и умиротворение. Но също така има опасност да си причинявате емоционални и душевни рани, защото всички взаимодействия стават интуитивно или случайно и участието на разума тук е нищожно. Ако изберете съжителство, много добре ще приспособите един към друг.

На по-висше ниво този аспект ви дава възможности да създадете у партньора си увереност в себе си и в своя живот. Той пък, със своята безкористна грижа и любов към вас, може да ви извади дори от най-песимистичните жизнени позиции и да промени нихилистичния ви поглед на света като цяло.

Вашата Луна попада в 5-ти дом на партньора

Първоначално този аспект може да устрои отлично вашия партньор, особено ако подходите към неговите детински и фриволни изяви с грижа и оказвате поддръжка на творческите му импулси.

Ако приемете ролята на “втора цигулка” и обгрижвате любимия си човек, дори когато проявява егоцентризъм, той лесно ще реши, че съдбата най-сетне му е изпратила във ваше лице майчинска фигура. Ще му се наложи бързо да разбере, че от него се изисква да влага енергията си във вашите отношения, а вашето здраве, комфорт и благосъстояние трябва да станат по-важни от неговите забавления.

Положителният вариант на този аспект е, когато и двамата сте искрени в своите чувства. За вас е важна взаимната грижа, а за вашия партньор – възможността да се изявява свободно. Нужно е да се еманципирате един от друг, да сте по-независимии, да има баланс в доброто и грижата, която си давате един на друг.

Вашата Луна попада в 6-ти дом на партньора

При това съчетание вашата връзка може да започне напълно идилично. Вашият партньор усърдно ще работи, като се старае да обезпечи вашия комфортен живот, а вие ще се грижите за неговите/ нейните здраве, спокойствие и работа.

Но шести дом е домът на служенето, а Луната е пасивно светило – затова вие незабележимо може да превърнете грижата за другия в нужда и зависимост. Това ще доведе до неприятни последствия: партньорът ви също постепенно ще се окаже подчинен на вашите потребности и на всичко, което сте създали заедно.

Балансът при този аспект може да се получи при взаимното приемане, че всеки е длъжен да работи, мислейки за потребностите на другия и едновременно с това да получава неговата поддръжка и загриженост.

Богинята на любовта Венера в Хороскопа Синастрия

Вашата Луна попада в 7-ми дом на партньора

При това разположение Вашият партньор ще приема пасивността ви като важна част от връзката ви и ще си мисли, че вие сами отивате при него, че се нуждаете от неговата грижа и емоционална подкрепа. И естествено ще направи каквото може.

Вие трябва да внимавате дали – под предтекст на загриженост – не маскирате своите егоистични желания да контролирате личните връзки на партньора си. Позицията може да води и до ваша емоционална зависимост, дори енергиен вампиризъм или недвусмислено желание да го подчинявате на своята воля.

Да, вашият партньор също може да се възползва от вашите грижи, но това няма да ви донесе щастие и няма да го накара да се влюби във вас. Кармичният смисъл се състои във възможността да осъзнаете своя емоционален егоизъм и истинската същност на вашите емоционални нужди.

Вашата Луна попада в 8-ми дом на партньора

Този аспект може да придаде много приятно напрежение и в най-скучната връзка. Например сексуалните ви отношения могат да бъдат съпроводени от дълбоки и взаимно удовлетворяващи духовни преживявания.

Прекалената загриженост от ваша страна често ще предизвиква силно напрежение и протест у партньора ви. Тук Луната активира неговите нейните инстинкти за опасност и всичко прекалено, се свързва с криза.

Това е силно интимно разположение, което на ниско ниво може да води до взаимен енергиен вампиризъм и психологически тормоз. Но когато подходите съзнателно, ще започнете да усещате интуитивно и най-забърканите обстоятелства във вътрешния живот на другия.

Вашата Луна попада в 9-ти дом на партньора

При това разположение вашите навици и ежедневни грижи ще се струват странни, чужди и екзотични за вашия партньор, ще приличат на докосване до чужда култура. За него/ нея ще бъде трудно да се приспособи към ритъма ви на живот.

Вие сте в ролята на муза, която вдъхновява партньора си да се образова, да изследва, да създава научни трудове в хуманитарната област, и най-вече – да живее като космополитен човек. Но и двамата сте длъжен да разберете, че музата само вдъхновява и в най-добрия случай ще подскаже посоката на развитие, но вашият партньор ще се наложи сам да го осъществи.

Това е по-малко емоционално разположение, то вдъхновява и мотивира, но помежду ви не трябва да има завист или прекалени амбиции.

ПЪЛЕН АНАЛИЗ НА ВАШАТА ВРЪЗКА С ХОРОСКОП СИНАСТРИЯ

Значение на Асцендентите при Синастрия

Вашата Луна попада в 10-ти дом на партньора

Ще бъдете склонни да възпитавате своя партньор как трябва да устройва живота си с максимален комфорт и минимални усилия. Съвсем не е сигурно обаче, че партньорът ви прилежно или поне с търпимост ще възприеме вашите поучения.

За вас е важно да се гордеете с неговите постижения, но не и да се комплексирате от успехите му. Без дори да го желаете или планирате, може да поставите своя партньор пред съществен избор, от който ще зависи неговото/ нейното бъдещо развитие.

От своя страна, той/ тя може да поеме отговорност за вашия комфорт, здраве, общо настроение и условия на живот, като обвърже своята житейска реализация с вашите общи планове и ангажименти – особено ако сте семейство.

Вашата Луна попада в 11-ти дом на партньора

Ако вашите отношения потръгнат, този аспект ще направи приятелството ви сърдечно. Вие с удоволствие ще се грижите за интересите на своя партньор без да искате почти нищо в замяна. Той/ тя ще споделя своите мечти за бъдещето си и ще търси вашата подкрепа за тях.

Но паралелно с грижата и под претекст на съпричастност към неговите каузи, у вас може да се появи силна ревност. В стремежа си да го спечелите като най-близък приятел, може подсъзнателно да се изкушите да го изолирате от останалите му приятели и от неформалните групи, в които участва.

Кармичният смисъл на това разположение е и двамата да разберете, че вашата връзка е част от по-голяма социална група, от общ живот и работа. Нужно е доверие в другия и взаимно даване на свобода.

Вашата Луна попада в 12-ти дом на партньора

Това е аспект на дълбоки отношения, който може да изпрати вас и вашия партньор в ада или да ви издигне високо в небето. Това зависи от нивото на човешка култура и опит на двама ви – дали отношенията ви са консуматорски или се градят на уважение.

Смисълът на съчетанието се състои в това, че вашият партньор трябва да вижда зад битовите обстоятелства вашата емоционална душа. Трябва заедно да търсите фините психологически мотиви и дълбоко съпреживяване, като опитате да ги съвместявате с емпатия, взаимни грижи и услуги един към друг.

За да работи хармонично съчетанието, трябва и двамата да проявите душевна чистота и да подходите напълно безкористно. Може би по-бавно ще спечелите доверието си, понеже изкушението да се лъжете един друг може много дълго да съпровожда отношенията ви.

Марс в Синастрията – Мъжката енергия във връзката

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните