Хората с асцендент Водолей изглеждат оригинално, те са истински индивидуалисти и няма да ви позволят да забравите този факт. Другите често се обръщат към тях за съвет, защото притежават интелектуално и компетентно излъчване. Те обикновено са любопитни и доста знаят както за традиционната наука, така и за алтернативната, защото всичко, което е новаторско и се отнася за напредъка на човешката раса в някакъв аспект, силно ги привлича.

Следете актуалния Хороскоп за Водолей –

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

ПОРЪЧАЙ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП ЗА ВОДОЛЕЙ

Трудно ще е да шокирате Асцендет Водолей, той е видял всичко или поне иска да мислите, че нищо не може да го изненада. Всъщност тези хора често обичат те самите да шокират околните. Видът и поведението им не е крещящо или предизвикателно – поне не винаги – но обичат да са различни и да правят впечатление. Някои представители могат да впечатляват по много дискретен начин, докато други са откровено провокативни.

Искате да разберете кой е Вашият Асцендент и неговото значение? Генерирайте своята безплатна натална карта.

Повечето хора с този Асцендент са приятелски настроени и симпатични. Техните индивидуални странности обикновено се приемат доста добре. Това може би е така, защото те самите дават на останалите предостатъчно свобода да бъдат себе си и с лекота приемат хора от всички сфери на живота като равни. Любопитно е противоречието, че хората с Асцендент Водолей могат да бъдат едновременно дистанцирани и в същото време, човечни и любезни. Тяхното любопитство към всичко и всички – макар и малко хладно – допада на околните.

Още като деца, те често са определяни като независими и необикновени и се чувстват малко „различни“ или „специални“ през целия си живот. Те често се държат така, сякаш са извън ситуацията и я наблюдават отстрани, а способността им да извеждат точни заключения е впечатляваща. Също, те са много добри в това да накарат нещата да сработят, дори когато отделните части, които съставляват цялото, изглеждат несъвместими – особено когато става въпрос за групи от различни хора. Това ги отличава като отлични организатори на големи колективи и ръководители на екипи.

Научете какво означава Асцендент или Изгряващ знак в рождения хороскоп и как се различава от зодията.

Асцендентът по принцип разкрива физиката и маниерите, дори избора на облекло, тъй като показва как хората се представят пред света. При Асцендент Водолей се наблюдава определена странност в избора, а някои се обличат доста нестандартно – не дотам, че силно да шокират и веднага да се откроят в избраната си роля, но достатъчно, за да изразят по-екстравагантния си темперамент.

Тези хора изглеждат изцяло отворени за нови идеи, затова може да е изненадващо, когато се сблъскате с техния инат и упорство. Но Водолеят е фиксиран знак, затова в реакциите си към промените те могат да се съпротивляват, въпреки прогресивната си природа. Тази липса на гъвкавост води понякога до това те да искат да налагат своите мнения на другите.

Техният поглед е насочен към бъдещето и към хората като цяло, а не като отделни личности, затова понякога пренебрегват по-личните нужди на най-близките си хора. Срещу Водолея, на десцендента стои самонаденият Лъв, затова и ги привличат партньори, които са по-егоцентрични, притежават самочувствие и плам.

Прочетете повече се прави изчисляване на асцендент в астрологията.

Към хората с Асцендент Водолей

Зодия Водолей | AquariusВие обичате да гледате напред и подкрепяте обновлението, иновациите и човешкия напредък. Възможно е да сте силно ангажирани с хуманитарна кауза или обществена дейност. Наясно сте с взаимната свързаност и зависимост между всички хора и често гледате на личните проблеми с някаква по-голяма социална рамка. Виждате връзката между индивидуалните действия и техните последици за всички хора и искате да допринесете с нещо за света или за вашата общност.

Вероятно споделяте идеалите за равенство, социална справедливост, човешки права, братство и др., които определят подхода ви към живота. Интересувате се от обществото и колектива като цялото, а не само от своите лични проблеми.

Понякога действате като алтруист, като пренебрегвате своите лични нужди и чувства в интерес на другите. Въпреки, че проявявате малък толеранс към консерватизма и тесногръдието, вие самите понякога сте догматични и налагате своите възгледи и идеология.

В своите вкусове сте привлечени от новото, прогресивното и дори авангардното, но може би сте и малко безразборни. Проявявате космополитност и по-скоро се смятате за “гражданин на света“, отколкото да се идентифицирате с ограниченията на националност, раса, фамилно наследство и т.н. Повече сте повлияни от вашата група от приятели и вкуса на времето, в което сте израснали, отколкото от родителски или семейни влияния.

ПОРЪЧАЙ РОЖДЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА ВОДОЛЕЙ

В личен план сте приятелски настроени, като изразявате своята добра воля към всички. Вероятно имате широк кръг от познати, но по-малко наистина близки и сърдечни приятелства. Близостта ви с другите се основава по-скоро на споделени идеали, а не на емоционални връзки. Другите виждат във вас добър приятел, който е обективен, справедлив и безпристрастен. Не показвате често емоциите си и понякога не сте сигурни как да реагирате на емоционалните изблици на другите, като предпочитате да останете трезво-рационални.

Като цяло сте независим човек и отказвате да бъдете обсебени от някого. Не се чувствате добре с традиционните партньорски роли, имате модерни възгледи за брака, споделянето на отговорностите за отглеждане на деца и др. и затова може би предпочитате отворени връзки, изградени върху приятелство и равнопоставеност. Имате нужда от по-свободен живот извън битовата сфера и общуване с по-широк кръг от хора. Поддържането на семейни връзки може да отстъпи на заден план заради социалните ви ангажименти.

Асцендент Водолей в комбинация с 12те Зодии

Всеки човек се ражда с различна комбинация от Асцендент (изгряващ знак) и слънчев знак (зодия). Ето какви качества дават комбинациите на Асцендент Водолей с всяка от зодиите:

Асцендент Водолей със Зодия Овен

Много общителни и дружелюбни. В кръга от близки и познати задават инициативите. Обичат да действат, особено когато е нужно много общуване с околните, но рядко се вслушват в тях. Не обичат да кроят далечни планове, движат се по интуиция в настоящето и близкото бъдеще. Способни са спонтанно да увлекат големи групи хора, но не им достига постоянство да завършат пътя.

Асцендент Водолей със Зодия Телец

За околните изглеждат много привлекателни, с тях се общува непринудено и приятно. Внасят оживление край себе си, сред приятели и в забавленията. Надделява обаче практичното им мислене. Център на живота им е семейството и децата. Притежават творчески качества и способност да създадат свой бизнес и да успеят в него. Въпреки цялата си динамичност, обичайно се устройват и задържат на едно място.

Асцендент Водолей със Зодия Близнаци

Притежават жив и активен ум, в чувствата си са не драматични. Стремят се да превърнат всяка работа в интересна игра. Оптимистично и леко възприемат живота. Обичат новостите, промените, но са готови да посветят цялото си време на занимание или дейност, по която са увлечени. В общуването си са много демократични.

Асцендент Водолей със Зодия Рак

Бързо и лесно се увличат, но същевременно са много сериозни, грижовни и работливи. Периодично се разсейват и отплесват по нещо и забравят за задълженията си, но след това наваксват за нула време. Притежават добър усет за бъдещето и често се оказват надскочили времето си. С децата общуват с уважение като с равни.

Асцендент Водолей със Зодия Лъв

Енергични и аворитетни, лидери в общуването. Обичайно стават душата на компанията, забелязват се веднага, имат запомнящо се присъствие. Обичат да блесват и да са в центъра на внимание. Щедри са и готови да помогнат на всеки, който ги помоли. В работата следват своя линия на действие. Не могат да търпят някой да им диша във врата и постоянно да ги контролира, държат да са самостоятелни независими.

Асцендент Водолей със Зодия Дева

Притежават сила и устойчивост, но не го демонстрират външно. Опитват се да стигнат до същината на нещата. Жените са много усърдни в работата си – отлични сътрудници и изпълнители, но това понякога е за сметка на криза в личния живот. Мъжете съчетават вниманието към детайла с готовност внезапно да поставят всичко на карта и така си навличат сериозни неприятности.

Асцендент Водолей със Зодия Везни

Съчетават в себе си дружелюбност и сърдечност. Прекрасно се вписват във всеки колектив, но предпочитат тесния кръг на емоционално близките си хора. Обичат да научават нови неща, да пътешестват до красиви места. Отворени са за изкуството, особено изящните творби. Често имат необичайни интереси и увлечения.

Асцендент Водолей със Зодия Скорпион

Упорити и постоянни. Стремят се да се реализират в живота, да посстигнат нещо значимо, да се изявят. Могат да се хвърлят с главата надолу в даден проект и очакват от другите заради работата да забравят всякакви лични интереси. Жените са външно обаятелни, дълбоки и сериозни като характер. В мъжете присъства някаква доза авантюризъм, но заради кариерните си стремежи могат да допуснат сериозни грешки.

Асцендент Водолей със Зодия Стрелец

Творчески личности с необичайни увлечения и интереси. Могат да станат център на колектив от единомишленици, но и да останат в своя ъгъл и да се занимават с нещо интересно. Имат много подвижен и любопитан ум, но са прекалено предпазливи. В близките си отношения са заети предимно със себе си и не са склонни да задържат хора, които са ги напуснали.

Асцендент Водолей със Зодия Козирог

Външно са общителни, но всеки, който се опита да се сближи с тях, открива, че са затворени в себе си и се занимават със своите неща. Затова и сътрудничеството с тях е възможно само на тяхна територия или в тяхната сфера. Стремят се към новото, но когато трябва да направят избор, предпочитат вече провереното. С времето стават по-либерални. Децата си възпитават по традиционните изпитани методи, но за внуците са отворени и за по-модерни подходи.

Асцендент Водолей със Зодия Водолей

Дейни, активни, подвижни. Обичат приятелите си, но остават достатъчно независими. Обичайно стават инициативни тартори. Имат огромно количество нови идеи – и за компанията, и за работата – които се опитват да реализират на всяка цена. Мислят необичайно, извън стандарта. С децата общуват като с равни, като с приятели. Жаждата им за независимост – при жените е тяхната еманципираност – често им пречи да постигнат устойчив семеен живот или обвързване.

Асцендент Водолей със Зодия Риби

Външно са не драматични и подвижни, но вътрешно са дълбоки и чувствителни. Зад привидната скромност и равняване по другите се крие доста висока самооценка. Притежават творчески или необичайни, редки способности. Доверяват се на интуицията си повече, отколкото на здравия разум. В работата си са старателни и изпълнителни, особено жените. Мъжете понякога да склонни да следват илюзиите си или да поемат неоправдани рискове.

Прочетете повече за знака Водолей

Зодия Водолей (20.01. – 19.02.)
Мъжът Водолей ще ви бъде верен, когато е свободен
Жената Водолей – Не затваряйте стихията в бутилка
Меркурий във Водолей – Оригиналната мисъл между гениалността и неразбирането
Венера във Водолей – независима, интелектуална, изключителна
Марс във Водолей – свободна инциатива и изразяване на волята

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните