Хората с Асцендент Овен са директни и бързи. Първият им инстинкт е да действат, а не да мислят. Да планират предварително? Забрави. Асцендентът Овен просто се втурва напред без много бавене. Спонтанните инициативи и ентусиазъм, които ги завладяват, са непредвидими и стихийни. Те имат навика да рискуват и да случват нещата с глава в стената или вървейки по ръба.

Следете актуалния Хороскоп за Овен –

Mесечни хорoскопи (добавят се за всеки текущ месец)

 

ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП И СОЛАР ЗА ОВЕН

Въпреки, че Овен се счита за пробивен и агресивен знак, тази позиция не прави човека агресивен. Директни, настъпателни, борбени, да, но агресията е твърде силна дума за първосигналните им действия. Те са водени от огромното си желание да се само-докажат, да се развиват и да създадат нещо качествено ново, след като надскочат околните, които приемат за свои конкуренти.

Родени лидери, те имат по детски първичен подход към целите си, но знаят какво искат и като цяло се стремят към него. Но не можем да говорим за злонамереност или конфликтност. Хората с Асцендент Овен не са агресивни натури, но се проявяват като напористи, защото силно желаят да се утвърдят сами, да отбележат победа.

Не знаете своя Асцендент? Поръчайте своя личен Рожден хороскоп с точен час на раждане и ще научите много повече за себе си.

Някои хора с Асцендент Овен са ярко конкурентоспособни, но като цяло оказват по-голям натиск върху самите себе си. Тези хора обичат да излизат напред във всичко, което правят. Рядко ще срещнете хора с асцендент Овен, които са притеснителни и свити. Техните маниери са на показ и доста прости.

Асцендент Овен обича действието и често се опитва да инициира и подбуди другите към някаква дейност. Силата им се крие в предприемчивите им умения. Но завършването на нещата, които започват, не винаги им се удава толкова лесно (освен ако управителят на Овена Марс не е поставен в по-упорит знак като Козирог или Скорпион).

Вижте какво означава Асцендента или Изгряващия знак в рождения хороскоп и как се отличава от зодията.

Можете да разпознаете асцендент Овен по бързата походка, като главата е леко наклонена напред. Тази стойка е изненадващо отличителна (Овенът е водач, нали?). Ясно изразеното чело, по-широките рамене и стройните бедра са често срещани. Тези хора бързо се усмихват и запазват младежки чар през целия живот.

Вероятно още в началото на своя живот индивидът с изгряващ Овен е категоризиран като „независимо” дете. Като възрастни, тези хора по-лесно се придържат към избраната роля в живота. Няма нужда другите да тичат да им помагат – те изглежда, че се справят с нещата много добре и сами. Да се справят без чужда помощ е техният начин да гарантират тъй нужната им победа и самостоятелност. Те са се научили да отговарят и да се грижат сами за себе си и това обикновено произтича от най-ранните им преживявания.

Въпреки своите по-резки и независим маниери, тези хора обикновено са склонни да правят много компромиси в отношенията си и са силно привързани към хората, които считат за скъпи.

РОЖДЕН ХОРОСКОП И ПРОГНОЗА ЗА ОВЕН

Към хората с Асцендент Овен

Вие избирате да срещате живота челно и да се хвърляте в новите преживявания с хъс и ентусиазъм. Вие сте директен, прям и настоятелен човек, който застава над нещата във всяко отношение. Откровен до болка и неспособен на хитрост, неискреност или фалш, вие имате самоуверено и понякога арогантно излъчване. Често ви липсва такт и чувствителност и можете напълно да не обръщате внимание на нуждите на другите и по невнимание да действате егоистично.

Лидер или единак

Разчитате основно на себе си и не търсите социално одобрение и подкрепа толкова, колкото другите. Обичате да сте оригинални и нямате нищо против да се справите сами. Може да чувствате, че не се вписвате много добре в групи и че не се сливате естествено с околните и трудно си сътрудничите. Трябва да сте или лидер, или единак.

Действие преди всичко

Вие сте човек на дейстието и процъфтявате в условия на пълна свобода, предизвикателства и динамика. Склонни сте да мислите ясно, в черно-бели крайности. Оптимизирате и опростявате гледната си точка, защото това ви позволява да действате по много решителен и самоуверен начин.

Вдъхновени и нетърпеливи

Когато сте вдъхновени от една идея, изпитвате такова чувство на неотложност и вълнение, че веднага ще се впуснете и ще се опитате да я приложите смело и дори грубо, без да планирате или да обмисляте как най-добре да го направите. Търпението и вниманието към детайлите не са вашата силна страна.

Приемате предизвикателства, но не и поражения

Вие никога не приемате поражението – затова ще имате блестящи и безпрецедентни успехи и открития, както и болезнени провали. Но за вас е много по-добре да правите грешки, отколкото да играете на сигурно или никога да не опитате.

Водач, а не последовател

Вие се отнасяте презрително към слабостите на другите и тяхната пасивност, както и към човешката склонност да се подражава и да се следва сляпо. Вие не сте последовател, а лидер! Другите ви виждат като силна личност, а враговете ви – като безкомпромисна или безскрупулна. Пред света представяте силните си страни и като цяло не позволявате на другите да видят вашата уязвимост или несигурност.

Асцендент Овен в комбинация с 12те Зодии

Зодия Овен | AriesВсеки човек се ражда с различна комбинация от Асцендент (Изгряващ знак) и Слънчев знак (Зодия). Ето какви качества дават комбинациите на Асцендент Овен с всяка от зодиите:

Асцендент Овен със Зодия Овен

Много деен, активен, дърпа и завихря всичко към себе си. В диалог винаги е водещият, следва преди всичко своето мнение. И в живота като цяло е лидер. Но не е егоист – готов е щедро да споделя всичко ценно, което притежава, с приятели и близки. Но прекалява с налагането на своите гледни точки на останалите.

Асцендент Овен със Зодия Телец

Трудолюбив, упорит и напорист. Умее да довежда делата до кра им, майстор е в това, което прави. Мъжете – при цялата им сериозност и солидност в зряла възраст – остават и малко деца. Жените са много силни личности, надеждна опора за съпрузите си и децата, а на работа – сред най-добрите служители.

Асцендент Овен със Зодия Близнаци

Контактни, общителни, интересуват се от всичко. Обичат да разговарят, но не слушат особено опонентите си. Затова пък притежават добри ораторски качества, разбираемо и убедително излагат своите идеи. При необохдимост, отлично могат да проведат преговори. Много добре се учат, любопитни са и се стремят постоянно да научат нещо ново.

Асцендент Овен със Зодия Рак

Външно са активни, дори напористи, но вътрешно са чувствителни и раними. Много са самоуверени и трудно можете да ги убедите в нещо след като вече са си съставили позиция. Но самите те внезапно могат да я сменят. Често са капризни и дори тиранични в прищевките си. Но са способни да създават устойчивост и да се посветят на даден проект с цената на големи жертви.

Асцендент Овен със Зодия Лъв

Творчески личности, които увличат останалите. Твърдо стоят на думата и позицията си, трудно можеш да ги убедиш в друго. Жената в семейството си е и царица, и командир. Мъжът – лидер в службата, но в семесйтвото дори да демонстрира, че той е главата, реално отстъпва ръководството на жена си.

Асцендент Овен със Зодия Дева

Много прям и неотстъпчив по характер. Това се проявява както на работа,така и в семейните отношения. Това са много грижовни и отговорни хора, но когато си наумят нещо или изградят позиция по даден въпрос, да ги арзубедиш е много трудно. Те пак тихо, но упорито ще следват своята линия.

Асцендент Овен със Зодия Везни

Стремят се да се харесват на околните, от душа се стараят да се съобразяват и коригират според хората, които ги интересуват. Но за това много им пречи техният бурен темперамент! Както се стремят към хармония, така нерядко мекотата им потъва зад черупката на враждебността. Като цяло, животът им е много емоционално наситен.

Асцендент Овен със Зодия Скорпион

Притежават огромна страст за живот и интерес към света, възприемат живота като борба. Реално често им се налага наистина да се борят и да преодоляват маса препятствия. Но немалка част от кризите сами са си създали или навлекли! Страстно се отнасят както към работата си, така и към партньорите си. Стремят се на всяка цена да постигат желаните резултати, но заради своята свръх настойчивост, си създават повече съпротива. .

Асцендент Овен със Зодия Стрелец

Изпълни са със сила и жадуват действие, стремят се към сериозни постижения и нерядко- към много високи цели. Искат да бъдат винаги първи и бързо се обучават. Като правило, са много искрени и готови за честно състезание. Умеят да губят, макар да полагат големи усилия за това. Обичат да споделят своите знания и опит с другите.

Асцендент Овен със Зодия Козирог

Притежават и сила, и търпение. Това не си личи много от импулсивното им поведение – изглежда сякаш няма да издържат дълго, но накрая се оказва обратното. Притежават дълбок и мъдър подход към важните житейски въпроси. Горди са и предпазливи, което им пречи, за да се сближат емоционално с околните.

Асцендент Овен със Зодия Водолей

Романтични натури, които се стремят да останат високо над дребните неприятности на този свят. В живота си се опират повече на прозренията си, отколкото на зравия разум. Живо възприемат всичко ново и прогресивно и могат да развият особено силно влияние над другите, ако са убедени във важността на дадена задача. Добри приятели са, много добре умеят да работят в колектив.

Асцендент Овен със Зодия Риби

Външно изглеждат директни, открити и напористи, но вътрешно се чувстват много различно. Те се нуждаят от споделяне, от топлина и нежност. Често са много напрегнати, не отстъпват лесно, което създава препятствия в отношенията им с околните. Създават впечатление на много самоуверени хора, но вътрешно са готови да правят жертви и да помагат безрезервно.

Научете повече за Разликата между Асцендент и Зодиакален знак.

 

Прочетете повече за знака Овен

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните