При това влияние, планетата на интелекта и общуването Меркурий попада в знака на хармонията, красотата, справедливостта и постигането на баланс. Общото между двете енергии е елементът въздух – Везни са въздушен знак, а Меркурий се чувства добре относно лекотата на комуникациите.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Меркурий във Везни в Наталната карта

Меркурий във Везни

Родените с това разположение имат способността да виждат реалността и всеки факт от няколко различни гледни точки. Техните най-силни черти са тактичност, разсъдливост, миролюбивост и желание за постигане на разумни компромиси.

Те са дипломатите на Зодиака, които могат да намерят разумен и справедлив изход и в най-заплетените ситуации. Тези хора стават отлични консултанти, посредници и говорители. Обичат да работят в естетична и обстановка и умеят да я създават около себе си.

Търсят справедливостта и винаги настояват да се играе честно, по правилата. Залагат на мира, хармонията, красотата и възможността за сътрудничество между хората във всяка ситуация. Но тази справедливост често е субективна, избрана по вкуса на Венера, а не с хладния разум на Мееркурий.

Везни е знак, управляван от красотата, мира и хармонията във всичките им проявления. Съчетан с Меркурий, дава красиви и положителни мисли, расота в изказа и начина на говорене, липса на негативно или зловредно отношение.

Отличават се с бързина на ума, тъй като Везни е въздушен знак. Имат таланта да убеждават, да се изказват красиво, грациозно и елегантно. Това е знакът и на публични говорители, пиари, комуникационни експерти. Те очароват събеседника си със своята изискваност, такт и грациозни маниери, след което той с лекота се съгласява с каквото и да било.

За съжаление, хората с Меркурий във Везни са и майстори на отлагането, протакането и изпускането на крайните срокове. Основната причина е постоянното колебание. Когато стане прекалено сложно за тях, поради множеството възможности, или защото могат да засегнат някого, те просто изключват сякаш вече не е нужно да се взима каквото и да било решение.

При много силни Везни в хороскопа може да имаме човек, склонен към безкрайно колебание кого да избере. А това засяга и личния живот, и избора на бизнес партньори. Постоянната преценка на потенциалните партньори, всеки със своите предимства и недостатъци, може да доведе до самота! Тези хора винаги си мислят, че имат богат избор, но от много умуване и липса на фокус върху един човек, остават сами.

Колебанието може да засегне и редица други области на живота – избор на жилище, избор на работа и образование. Дори изборът на ежедневни покупки понякога се превръща в голяма дилема! Затова една от основните задачи на родените с това разположение е да се научат да взимат окончателни и смели решения в живота си.

Те не бива да се връщат назад и преразглеждат решенията, да съжаляват за тях. Това е бездънна яма. Трябва да осъзнаят, че и грешните решения са важни за тяхното развитие и така се учим всички. По-добре е да не отлагат, за да продължат напред, вместо да търсят съвършеното решение за всичко.

Везни е един от най-спокойните знаци. Когато Меркурий се намира във Везни, човек се стреми да избягва прекалено интензивните умствени занимания. По-добре им се отразяват общуването с другите и разчитането някой друг да помисли за всичко.

Способността им за продължителна концентрация не е голяма. Желанието за учене и образование присъства, но те ще се стремят да постигнат максимални резултати с минимални усилия. Много често може да се отказват от задълбочаване в анализи и да решават „Каквото, такова“ или ще приемат позицията на любим човек.

Нуждата на Меркурий във Везни да се общува с мир и разбирателство на всяка цена се проявява и като избягване не само на конфликтите, но и на всеки потенциално спорен и труден въпрос. Те избират да говорят само на теми, които не са болезнени за никого и предполагат всеобщо съгласие.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните