Марс във Везни

Марс е слаб в знака Везни (нарича се “заточение” в астрологията). Везните са противостоящия знак на Овен, който се управлява от Марс. Марс тук е в знака на Венера, не се чувства никак удобно и затова няма да се проявява по типичния за него начин.

Мъжката енергия, физическата сила, волята, желанието за борба и победа не се проявяват директно, а косвено и прикрито под добри намерения. Везните избягват конфронтации, те са настроени на релаксирана вълна на поведение, докато за Марс е типично непрекъснатото действие.

По тази причина инициативата и пробивността на Марс са силно намалени или липсват, силата на волята също е отслабена.

Положително използване на слабата марсова енергия във Везни би могло да бъде впрягане на силата в усилия за диалог, в добри действия и благородни начинания – като активно търсене на хармонични решения на споровете и баланс, усилена работа за намиране на компромиси.

Типична негативна проява са:

  • отлагането
  • колебание между ктивност и ленност
  • обвиненията, че другите са виновни
  • пасивната агресивност
  • прикриването на войнствени намерения под привидно миролюбие.

 

Везни: Митът за Психея и Ерос

Транзитен Марс във Везни – 14 септември – 30 октомври 2021

Войнът трябва да отстъпи ролята на дипломата. Сега сме по-способни да използваме чара си като оръжие за постигане на целите си. Но тъй като благодарение на Везните можем да виждаме много различни страни на даден проблем, енергията на действието може да бъдем разколебана и разпиляна. Имаме възможност да виждаме различните гледни точки на всеки конфликт, което може да обърка избора ни и да забавя действията.

От една страна, не искаме да бъдем „лошия човек“ и рядко прибягваме до физическа сила, напорът в тази посока е слаб. Вместо това се опитваме да спечелим споровете със стил и дипломация. Избираме обиколните пътища в подхода си и сме склонни да участваме повече в словесни дебати, отколкото във физически битки. При това, опитваме конфликтът да бъде ясно поставен дори за опонентите ни.

Зодия Везни | Libra (23.09. – 22.10.)

„Можеш да разчиташ на моето „може би” – това е типичното обещание през този период. Подходът ни е дипломатичен и насочен към интелектуално взаимодействие, като сме загрижени опонентите ни да се чувстват комфортно.

При Марс във Везни ще се опитваме да действаме с изтънченост и такт, с желание да задоволим партньорите си, но това ще води до блокиране на волята ни от страх да не засегнем някого. Непозволените, скрити удари – повече морални, отколкото физически – и агресивната пасивност са сянката на тази енергия.

Може да се научим активно да балансираме отношенията си, но и да получим урок, че постигането на компромис само по себе си е вид война. Сега не е време да се инатим да се налагаме, по-добре е да се стремим към ситуации, в които всички печелят.

Асцендент Везни (Asc Libra)

Марс във Везни в Рождения хороскоп

Родените с Марс във Везни изпитват изразена необходимост от близки отношения и любов. Типичния за Везни вкус за романтика и идеална връзка са изразени по жив и енергичен начин, задължително комбинирани с повишено сексуално привличане.

Този параграф е част от Рождения хороскоп портрет „Кой съм аз“

И двата знака са кардинални (водещи, ъглови), затова родените с Марс във Везни често се влюбват от пръв поглед и лесно правят първата крачка. Те притежават умението да се впускат стремително да ухажват обекта на своите желания.

Но прекалено енергичните им действия и липсата на търпение могат да отб;ъснат желания човек. Освен това, ако постигнат веднага това, което желаят, тези хора много бързо може да охладнеят – Везните да се наклонят в другата посока и да поляризират желанията им.

Когато се съчетаят мъжката и женската енерии, това увеличава сексуалността на човека, неговия сексапил. Тази позиция носи секаспил, привлича и омайва партньори, дава интересни флиртове, но не и задължително страстна и всепоглъщаща сексуалност.

Причината се корени в липсата на баланс. Енергията им може да се проявява на тласъци – в един момент те са преизпълнени с желание за действие, а в следващия не им се мърда. Жени с това разположение често отказват секс, най-вероятно заради собствената си ленивост. Дори и мъжете периодично си намират поводи за бездействие.

За хората с Марс във Везни справедливостта играе огромна роля. Те често първи издигат глас в защита на правдата. Те трябва да се учат да намират златната среда между съдействие с останалите и съревнование с тях. Може постоянно да се разкъсват между нуждите си да работят независимо и да получават подкрепа и одобрение..

Не може да се каже, че обичат спорта, сравнително бързо се отказват от идеята за редовни упражнения. Биха постигнали най-добър ефект, ако в изберат упражнения с ритъм, финес, красота и естетика, но не и силови натоварвания.

Голямо значение има социалният аспект на заниманията – общуването с приятели, релаксацията след това. Затова танците са едно от най-добрите занимания за хора с Марс във Везни. Също, спортове по двойки като тенис.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните