Везни е седмият знак на зодиака. Римляните първи определят Везните за отделно съзвездие и забелязват, че Слънцето преминава през него по време на есенното равноденствие (22 септември) – моментът на равновесие между деня и нощта. Този възглед е в съгласие и с шумерската традиция.

Водещите теми, свързани с Везните са: аз и другите, свързване с партньор, постигане на балансирано решение, състояние на мир и любов.

Везните управляват отношенията ни с другите като отражение на самите нас (най-често на принципа на привличането на противоположностите). Да видиш себе си в другия, да потърсиш сходствата и различията, да се потопиш в близостта – това е ключът към този период, с който приключва лятото.

Акцентът през този период на годината е върху умереността, естетиката и постигането на мир, цялостна хармония, удовлетворение и спокойствие.

Да направиш първата стъпка към компромиса и да проявиш готовност за разбирателство – всичко това е под знака Везни.

Връзките – романтични, бизнес и обществени, дори с откритите ни врагове – са арената, на която се разиграват най-важните събития. В процеса на опознаване за другите и на изучаване на начините, по които сме свързани с тях, най-добре разбираме себе си.

Все пак, спокойният живот и щастливата развръзка съвсем не са гарантирани. Вземането на решения сега може да бъде предизвикателство, по-голямо от обичайното.

Везните се колебаят – те претеглят и двете страни на всяка ситуация и понякога този процес става безкраен, а изборът непостижим!

Слънцето в този знак е загрижено всички да са доволни, да не се разклати по-силно лодката и някой да не бъде „погален срещу косъма“. Но тази прекалена загриженост не бива да води до блокиране на действията (Марс в този знак е най-слаб).

Хората, които са родени през периода от 23 септември до 22 октомври, са от зодия Везни:

Зодия Везни | Libra 23.09. – 22.10. в Натална карта. Слънце във Везни

Още за знака Везни

Асцендент Везни (Libra) – Качества. Комбинация с 12те зодии

Мъжът Везни – галантен партньор с вкус към красивото

Жената Везни – харизматична партньорка, посветена на естетиката

Венера във Везни – Красота, справедливост, мир и любов

Меркурий във Везни – Всяка история има две страни

Марс във Везни – Войнът се превръща в дипломат

Митология за Везни: Ерос и Психея

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните