Венера управлява знака Везни и в него си е „у дома“, т.е. проявява в най-чист вид типичните си качества, не само положителните, но и отрицателните. Венера е благодетел и пацифист, тя винаги използва чар, обаяние, дипломатичност, такт, любезност, за да получи това, което иска.

Позицията на Венера по знак описва как хората взаимодействат с близките си и начина, по който задоволяват нуждата си от връзки и хармония. Тя показва как обичаме и искаме да бъдем обичани, как изразяваме чувствата си и какво желаем да получаваме в отговор. Венера посочва вида неща, които одобряваме, носят ни удоволствие и удовлетворение и това, което е вероятно да допадне на естетическия ни вкус.
Венера във Везни - Месец мир и любов

Венера е във Везни от 29 септември до 23 октомври 2022г.

През този период романтиката, флирта и взаимодействието с другите придобиват по-голямо значение за емоционалния ни живот. Копнеем за хармонични връзки, за финес, красота и елегантност. Идеалният партньор, перфектният вътрешен и външен баланс, най-високите стандарти на естетика и артистичност – това са някои от нещата, които ще ускоряват пулса ни сега.

Време за възстановяване на баланса

Венера във Везни символизира енергията, която се стреми към мир, баланс и любов – чрез връзки, чрез обичта на друг човек или чрез красотата, изразена в изкуството. Тя също символизира ценностите ни и ни изправя пред въпросите: Как се отнасям към себе си? Какво приемам и отхвърлям? Кой съм аз в очите на хората?

Във Везни Венера се стреми да балансира и хармонизира отношенията между хората, да възцари мир и любов в целия свят. През този период ще се чувстваме по-удобно, ако не сме сами и имаме близък партньор, с когото да постигнем удовлетворяващи отношения.

Погрижете се за връзката си

Отличен период изцяло да се посветим на любимите си (но съвсем не става дума само за един човек!). Ако имаме проблеми във връзката – готови сме да преговаряме и да правим компромиси.

Може да проявим идеализма си по отношение на връзките си и да предпочитаме да правим нещата само по „правилен“ начин, като напълно изключваме агресивното или недодялано поведение.

Негативите при Венера във Везни

Но въпреки, че Венера във Везни буквално живее заради връзките си, тази енергия има въздушен характер, който спомага за емоционална дистанцираност, повишена рационалност и понякога повърхностност в близките отношения.

Тъмната страна още включва зависимостта от оценката на другия, непоследователност и капризни обрати в чувствата и крайната субективност на решенията.

Венера е съдник, но не е обективна – справедливостта й е функция на нейния вкус и желания.

В опит да се избегнат конфронтациите и неприятните ситуации, може лесно да замажем дълбоките въпроси в нашите взаимоотношения чрез лековата игра. Или да се подадем да станем съучастници в нещо, което не одобряваме, а след това скрито да недоволстваме от този факт или да мислим себе си мъченици.

 

Везни: Митът за Психея и Ерос

Качества при Венера във Везни в Рождения хороскоп

Родените с това разположение често сами са надарени с красива външност и/ или търсят физическата красота у партньора си. Те са влюбчиви по природа, увличат се по всичко прекрасно, симетрично и изящно. Забелязват и могат да се възхищават еднакво на външната красота на представителите и на двата пола. Това не означава, че са склонни към бисексуалност – те преди всичко са естети, които оценяват красотата във всичките и проявления.

ПОДРОБЕН РОЖДЕН ХОРОСКОП С ЕДНОГОДИШНА ПРОГНОЗА

Хората с Венера във Везни са фокусирани върху връзките си и се стремят да донесат удовлетворение, мир и любов на своя партньор. Не обичат откритите конфронтации и предпочитат да разрешават споровете чрез дипломатичност и преговори. За тях силовите методи са непознати и често пренебрегват своите интереси заради общото благо и спокойствие. Но ако преценят, че с тях са постъпили несправедливо, умеят отлично да отстояват позициите си.

Везните са диалогичен, но не и мекушав знак. Склонни към отстъпки и компромиси, хората с това разположение могат да демонстрират дори хладнокръвна безскрупулност. Когато са убедени, че справедливостта е на тяхна страна – а често самите те определят това – са в състояние безмилостно и много умело да оборят и стъпчат своя опонент. Методите им за борба невинаги са открити и почтени. Използват ласкателство и манипулации, пресметлива сервилност и престорена любезност, които могат да бъдат разрушителни както при открито сражение.

Зодия Везни | Libra 23.09. – 22.10. в Натална карта. Слънце във Везни

Хората с това разположение умеят да използват комплиментите и ласкателството и за користни цели – или най-малкото, за своите лични интереси. Те познават изключително добре силата на добре премерената реплика, която води човека към желания от тях резултат. Те могат да използват тази своя способност, за да манипулират останалите в името на собствените си цели.

Това може да подлуди техните партньори, защото Венера във Везни никога няма да си признае, че манипулира и ще изтъква само и единствено своите привидно благородни намерения.

Може да се каже, че това са хора, родени под щастлива звезда – в живота си те често привличат положителни обстоятелства и благодетели. Те са свикнали да са приемани и харесвани и сякаш нещата, които желаят, сами идват при тях. Това те приемат за даденост и затова силно драматизират когато не им провърви.

При Венера във Везни нистина сякаш съдбата невидимо работи зад кулисите, за да прави живота им по-красив, материално осигурен, хармоничен и спокоен. Затова те би трябвало по-често да изразяват благодарност за хубавите неща, които им се случват.

Друга тяхна много полезна черта е умението им да отстъпват, за да прекратят конфронтацията. Но това често е временно, защото по-късно намират начин – обикновено използвайки целия си чар и харизма, за да постигнат все пак това, което искат.

Хората с Венера във Везни изпитват нужда да бъдат харесвани и обичани. За много от тях търсенето на връзки се превръща в основна цел в живота. Някои дори стават зависими от партнорствата си и тръпката да са желани. За тях е особено важно да не остават сами, те могат да превърнат личните си връзки в смисъл на живота си.

Асцендент Везни (Libra) – Качества. Комбинация с 12те зодии

Друга тяхна дилема, която ги прави нещастни, е избора на партньор. Те по природа са привлечени от хора като себе си – с финес и рафинираност, благородни и красиви. Но техните естествени партньори са от Марсов тип – напористи, понякога грубовати, мъжкари (или мъжкарани) , които разбират борбата във прекия физически смисъл. Тези бурни афери и борба на противоположностите са начин да израстнат, дори да бъде нарушено желанието им за хармония и спокойствие.

Ако искате да доставите удоволствие на човек с Венера във Везни, организирайте вечеря в романтична обстановка, в луксозен ресторант с изискана храна, заведете го на театър. По-малко вероятно е да им хареса покана за излет в планината, за фитнес или други физически натоварвания.

Те обичат да харчат парите си за луксозни и красиви предмети. Щедри са по природа и с удоволствие купуват скъпи подаръци за любимите си хора. Но трябва да внимават това да не се превърне в начин да „купуват“ одобрението и обичта на останалите.

Везни е въздушен знак и следователно се отличава с интелектуалност. Затова тук Венера може много да размишлява и да се колебае за чувствата и предпочитанията си. Родените с тази позиция трябва да разберат, че любовта живее в сърцето, а не в ума. За връзките може би трябва да се говори открито, но любов сама по себе си не може да се договори.

Богинята на любовта Венера в Хороскопа Синастрия

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните