Плутон е много бавна планета, която прекарва между 17 и 23 години в един зодиакален знак. През половината време е в ретроградна фаза и може да премине през един градус до пет пъти. Реално напредва само с около 1-3 градуса на година.

Затова влиянието на Плутон е едновременно мощно, необратимо и трайно, но също така постепенно и променящо фона за всички събития.

Плутон навлиза в знака Водолей за първи път на 23 март 2023 г.. След периоди на няколко връщания в Козирог, едва след 19 ноември 2024 г. ще остане във Водолей за двадесет години, до 19 януари 2044 г

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП С ТРАНЗИТИ НА САТУРН

Вече подробно описахме този преходен период на Плутон между Козирог и Водолей. Накратко, докато Плутон беше в Козирог от 2008 г. до 2023 – 2024 г., ние тествахме границите на всичко, нормите в обществото, формата и институциите, правилата на живот. Това беше по-труден период на налагане на масови ограничения и тяхното разрушаване, на предизвикателства пред ценностите ни,дълбоко обновяване и възстановяване само на необходимите структури, традиции и правила.

С Плутон в Козирог търсихме житейски път повече в миналото си, който да отразява нашето истинско аз и житейски амбиции. Плутон обаче изисква обновяване и връзка с дълбочината и смисъла на желанията ни. Където и да докосне нашите карти. Плутон разкрива уязвимите области, които се нуждаят от укрепване и страховете, които трябва да бъдат преодолени.

Плутон последно е бил във Водолей между 1778 и 1798 година.

Датите на Плутон във Водолей

След периодите на колебание между стария знак Козирог и новия Водолей, ето кои са точните дати на транзита напред:

  • 23 март 2023 г. до 11 юни 2023 г
  • 20 януари 2024 г. до 1 септември 2024 г
  • 19 ноември 2024 г. до 8 март 2043 г
  • 31 август 2043 г. до 19 януари 2044 г

Защо толкова много дати? Защото поради ретроградното си движение Плутон ще пресече границата между двата знака Козирог и Водолей пет пъти за година и половина.

Сфери на глобални промени при Плутон във Водолей

Времето на транзит на Плутон във Водолей изисква цялостно и дори повратно преразглеждане в следните области на живота:

общество и живот в общностите
социални структури и мрежи
каузи и групови асоциации
екология
приятелства
пълно равенство между половете
хуманност и солидарност
масови медии и социални мрежи
научни изобретения и прогрес
информационна ера
технологии и тяхната роля за хората
изкуствен интелект и роботи
връзка с космоса
мечтите за бъдещето
нашите представи за щастие

Докато Плутон е във Водолей, ние ще приемаме социалните структури и политиката по-сериозно и ще търсим големи реформи в тези области. По време на този дългосрочен цикъл е вероятно да се сблъскаме с въпросите на контрола и властта, свързани с индивидуалността, равенството и груповите асоциации

Ценностите ни като общество ще се отличават с прогресивност, рационалност и оптимизъм за бъдещето. Очаква се да надделява хуманността, равноправието и солидарността между хората. Също така е време, когато се стремим да преработим функционирането на обществото чрез наука, изобретения и ума/идеи.

Очаквани промени в личен план

Възможни са необичайни, интензивни или драматични събития с приятелствата и мрежите ни от контакти. Нашият социален живот и приятелските отношения стават арената и за по-мрачните ни прояви – обсесия, ревност или дори параноя

В положителен аспект, време е за нов подход към нашите социални нужди и реформа на възгледите ни в каква среда живеем живота си. Приятелствата и необичайните връзки стават по-важни от семейните и родовите.

Под това влияние е по-вероятно да се борим за реализация на своите идеали и мечти за бъдещето. Ще се стремим повече да показваме уникалните си качества и всичко, което ни прави автентични и различни от другите.

Разполагането с информация и рационалната гледна точка стават основна база за отношението ни по различните теми и въпроси в живота

Транзити на Плутон към наталната карта

Влияние на Плутон във Водолей според вашия Асцендент

Плутон се задържа в даден знак около 20-на години. Затова описаните тук влияния според асцендента ви са пределно общи и дългосрочни. През тези 20 години той ще направи аспекти към повечето точки и планети във вашия хороскоп, затова е най-добре да поръчате лична прогноза по транзити.

ПОРЪЧАЙ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПО ТРАНЗИТИ

Асцендент Овен: Време на обновяване на вашия социален живот и по-активно участие в живота на общността. Може чрез приятелите си да откриете желания, които никога не сте подозирали, че имате, мечтите ви да претърпят пълен обрат. Внимателно изберете каузите и групите, които следвате, защото те ще бъдат по-важни занапред. Проблемите с контрола и властта възникват поради обществена дейност.

Асцендент Телец: Възможен срив в кариерата и репутацията. Но и шанс за дълбоко обновяване на вашите амбиции и дългосрочни цели. Може да откриете смисъл за живота си или амбиции за реализация в области, за които не сте подозирали, че съществуват.

Асцендент Близнаци: Време за дълбоко обновяване – може би след пълен крах – на вашата система от вярвания, мироглед и възгледи. Пълен обрат в областта на образование и сфери на интереси; драматични преживявания при далечни пътувания.

Асцендент Рак: Период, през който ще изпитвате чувства, желания и стремежи, които никога не сте подозирали, че може да имате. Игрите на влияние и въпросите на контрола – предимно с партньорите ви – зависимостите, дълговете, споделените финанси и интимността са областите, където растежът и обновяването ще идват след дълбоки катаклизми, драми или принудителна реформа.

Асцендент Лъв: Партньорствата, индивидуалните взаимодействия, ангажиментите и връзките преминават през дълбоко обновяване. Можете да работите с енергията на Плутон чрез близък човек или да преработите и преоткривате нуждите си от близка връзка по начини или след събития, които досега не сте преживявали.

Асцендент Дева: Вашата ежедневна работа, навиците ви, служебните задължения, както и грижата за здравето и доброто самочувствие ще преминават през дълбоки промени, до голяма степен поради разкриването на различните ви нужди и повратни желания. Това може да е време, когато сте подтикнати към усилена работа и значими постижения в ежедневието си.

Асцендент Везни: Време е да се свържите с най-дълбоките си желания и силни страсти, свързани с творчески или романтични пориви, да преосмислите и оползотворите свободното си време и любимите занимания. Сега изразяването на себе си и споделянето с другите добива драматичен фокус и желание да правите нещата по напълно различен начин.

Асцендент Скорпион: За вас дълбоките промени засягат реформа на вашия личен или емоционален живот, в отношенията в дома и със семейството. Възможно е да фокусирате вниманието си към вашия произход и корени, към личния си свят. Трябва да внимавате за обсебващи или контролиращи влияния сред най-близките си.

Асцендент Стрелец: Силен и амбициозен фокус върху интелектуалните ви интереси и начините ви да се свързвате и общувате. Дълбока промяна в подхода ви към обучения, контакти и комуникация; драматични обрати в темите, към които проявявате интерес.

Асцендент Козирог: Вашият подход към финансите и притежанията към темата за пари, доходи и лични вещи търпи дълбока и драматична промяна. Възможност за неочаквано разкриване на естествени таланти и подобрения на самооценката след интензивна психологическа работа или справяне с кризисни събития.

Асцендент Водолей: Това е време на дълбоки промени във вашата личност, особено когато се сврързвате с другите и проектирате върху тях качества и недостатъци. Възможност за драматични промени по отношение на вашия имидж, здравословно състояние и самооценка; шанс за ново начало в живота и начинанията.

Асцендент Риби: Това е време на дълбоки промени във вътрешната ви нагласа към света и подобряване на психичното здраве, за физическо възстановяване, за духовни практики и изследване на непознати територии.

Прочетете още:

Асцендент или Изгряващ знак. Разлика със Зодиакален знак

Транзити към Натална / Рождена карта

 

 

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните