Транзитният Плутон внася интензивност и фокус в живота ни. Плутон разбива илюзии в търсене на абсолютната истина. Това не са Сатурнови истини – под влиянието на Сатурн виждаме нещата такива, каквито са в светски или материален смисъл. Плутон прониква много по-дълбоко, осветявайки и най-голямата тъмнина.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП С ТРАНЗИТИ НА ПЛУТОН

Цикълът на Плутон: 248 години

Плутон се движи много бавно – нуждае се от приблизително 248 години, за да направи пълен кръг през всички знаци на зодиака (цикъл на Плутон). Това се равнява на около 20 години във всеки знак.

Плутон прекарва приблизително половината от времето в ретроградно движение. Когато се намира между два знака, може да влиза и излиза, преди да остане в следващия знак дългосрочно. Това наблюдаваме и в момента (2022 – 2024) при преминаването му от Козирог във Водолей.

Транзитите му към наталната карта – към светила, планети, домове – са дълготрайни и всеки транзит отнема по няколко години, за да се разгърне. Затова наблюдаваме повече дълъг процес или серия от събития, отколкото еднократни промени или обрати.

Заради ретроградното движение, Плутон може да премине през дадена точка в нашата карта три пъти – директно, ретроградно и отново директно, а понякога и пет пъти. По този начин Плутон предава своята мъдрост на характера и областите в живота ни, символизирани от тази точка.

При подобен дълъг транзит процесът се разгръща на няколко етапа, с различен интензитет и дълбочина, с разнообразни събития, които са свързани, дори това да не е очевидно.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Какво символизират транзитите на Плутон

ПлутонКак Плутон влияе на живота ни, зависи до голяма степен от това дали се съпротивляваме на неговата енергия или се опитваме да работим с тази планета на прераждането и трансформациите.

Там, където транзитният Плутон докосва наталната карта, сме принудени да изследваме в най-голяма дълбочина, нищо повърхностно не е приемливо! Транзитите на Плутон настояват да се свържем със своята основна житейска цел и да работим с вътрешната си сила. Откриваме и ни се разкриват нови нива на интимност не само с другите, но и със самите нас.

Транзитният Плутон ни предлага шанса да еволюираме и да се прераждаме. Той действа като премахва всичко, което е ненужно или повърхностно в живота ни, с цената на дълбоко преживяване на някаква трансформация. Нещата, които не работят за нас, независимо дали са мисловни нагласи или начин на живот, претърпяват пълна промяна.

Транзитите на Плутон са свързани с освобождаване от нещата, които ни възпират от дълбоки и значими преживявания. Ние се “прераждаме”за ново начало в засегнатите области от живота си.

Страхът – понякога ескалирал до смъртна уплаха или паника – често е сигнал за началото на труден транзит на Плутон. Ние сме изправени срещу нашата собствена „тъмна“ страна – онези части от нас, които са сурови, първични и инстинктивни.

Съпротивата на този процес може да ни накара да проектираме тези части извън себе си. Тогава енергията на Плутон променя проявата си и се проявява в живота си под прикритието на събития и хора. Тогава се случва да привлечем ревниви, манипулативни и контролиращи хора или опасни ситуации, да се оставим да бъдем обсебени от някого или нещо.

Плутон необратимо променя части от нас и събитията, които се случват под негов транзит, могат да бъдат нови връзки или раздели, раждане или загуба, ново начало в живота. Например, човек, който се е зарекъл никога да не сключва брак, може да промени това убеждение по време на транзит на Плутон през неговия партньорски дом.

Възможни събития и преживявания под транзитен Плутон

Разделянето на положителни и отрицателни събития е много условно, защото под влиянието на Плутон дори кризите са за добро, те са лечебни и пречистващи. А положителните тенденции лесно могат да стигнат до крайност и да ни обсебят.

Позитиви
Търсене на истината и смисъла
Откриване на собствената сила и устойчивост
Подобрени концентрация и ангажираност
Психологическа проницателност, непоносимост към всичко повърхностно
Интимност, емоционално задоволяващи връзки
Духовно сближаване и партньорства
Съдбовни срещи, нови връзки или раздели, които се случват в точния момент
Започване на сексуални, интензивни връзки
Психологическо изцеление
Интерес към работа с енергия, психология и парапсихология
Разтоварване от тежести и задължения
Изправяне лице в лице с най-дълбоките страхове и преодоляването им

Негативи
Психосоматично заболяване
Проблеми във връзката, безвъзвратна раздяла
Сложни отношения
Манипулативно поведение, ревност или обсесивност на партньора.
Съпротива срещу промените и поддържане на негативни отношения.
Саморазрушително поведение, мании и обсесии
Цикъл на смърт/ край и прераждане/ ново начало

ПОРЪЧАЙ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПО ТРАНЗИТИ

Транзити към Натална / Рождена карта

Как сами да откриете през кой дом на хороскопа ви транзитира Плутон?

  1. Проверете текущата позиция на Плутон в инструмента “РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ПЛАНЕТИТЕ” – знак и градуси
  2. Използвайте генератора на рождена карта, за да построите своя хороскоп.
  3. Вижте в генерираната карта в кой дом попада позицията на транзитния Плутон – по знак и градуси.

По същия начин можете да откриете и къде транзитират Юпитер и Сатурн в момента и да прочетете това какво означава за вас.

разположение на планетите днес
Разположение на планетите днес

Транзити на Сатурн през Домовете на Наталната Карта

Транзити на Юпитер през Домовете на Рождената Карта

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните