В астрологията Водолей е единадесетият знак на зодиака. Всеки знак има своя мисия и се отличава със специфични способности и таланти, за да може успешно да я изпълни. Задачата на Водолея е промяната – да намира нови пътища и решения на старите проблеми, да променя статуквото.

Неговата енергия периодично изважда човечеството от летаргичното състояние и му посочва нови възможности за развитие. Но Водолеят е и фиксиран знак, затова през периода сме по-склонни да оставаме постоянни в идеите си, независимо дали те са широко приети.

През 2024 Слънцето ще преминава през Водолей от 16:07 ч на 20-ти януари до 06:13 ч на 19-ти февруари.

Всяка година, когато Слънцето преминава през Водолей, човечеството се подготвя за предстоящата пролет, за пробуждането на природата. Периодът все още е далечен от пролетното равноденствие – но като въздушен и интелекуален знак, това пробуждане започва от мислите и нагласата.

През периода на Водолей сме склонни да проявяваме все повече неговите от неговите най-типични качества: оригиналност, любов към свободата, равенството и експериментите, новаторство и устойчива променливост. 

Като въздушен знак, сега нашият подход към живота е предимно интелектуален. Романтиката и любовта не се изявява толкова с интимна ангажираност и близки приятелства, а се търси духовна близост преди емоционалното обвързване.

Водолеят се свързва с Единадесети дом във всяка карта, а това е сферата на големите групи хора, на обществено значимите каузи и организации; в личен план – на приятелството и мечтите за бъдещето. Това са темите, които са най-важни през периода.

Слънцето преминава през Водолея всяка година между 20 януари и 19 февруари, а хората, родени през периода, са от Зодия Водолей.

Зодия Водолей | Aquarius 20.01. – 19.02. в Наталната карта

 

Още за знака Водолей

Асцендент Водолей (Aquarius) – Качества. Комбинации с 12те зодии

Жената Водолей – Не затваряйте стихията в бутилка

Мъжът Водолей ще ви бъде верен, когато е свободен

Меркурий във Водолей – Оригиналната мисъл между гениалността и неразбирането

Венера във Водолей – независима, интелектуална, изключителна

Марс във Водолей – свободна инциатива и изразяване на волята

Митология за Водолей: легендата за Ганимед

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните