Меркурий въплъщава принципите на възприемане и ориентация в света, на асимилация, обработване  и прилагане на информация. Позицията му по знак показва как и какво учим, какъв е характерът на речта и езика, както и начина, по който инициираме контакт и общуваме с другите.

Меркурий е планетата на ума, речта, мисленето и общуването, а Водолей се счита за най-оригиналния и изобретателен знак, носител на новото, промяната, прогреса.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Меркурий в Наталната карта

Меркурий във Водолей

Ако имате това разположение в наталната си карта, то вие имате по-различно мнение и начин на мислене от останалите. Мисленето ви не е праволинейно и предсказуемо, както на повечето хора.

В добрия смисъл, това означава оригинално мислене и изненадващо прогресивни идеи. А в нетолкова добрия – трудно разбираема реч и хрумвания, които са прекалено далеч от реалността.

Идеите, които ви хрумват, често могат да останат неразбрани или недостъпни за останалите, тъй като са доста напредничави за времето си. Понякога са толкова странни, че и вие самите трудно си ги обяснявате и разбирате.

Можете да станете много добър научен работник, понеже едновременно сте отворен за нови концепции и имате аналитични способности. Информационните технологии са дисциплина точно за Меркурий във Водолей.

В своята реч, мисли и начин на обшуване, вие сте изобретателен, оригинален, високотехнологичен. Вероятно обичате да четете научнофантастични романи и фентъзи истории. Това ви дава възможност да откривате оригинални методи за разрешаване на проблемите по необичайни и изненадващи за околните начини.

Не се интересувате особено от чуждото мнение. Самите вие рядко формирате мнение за другите, ако това не ви влиза в работата.

Необходимо е да развивате способността си да формулирате мислите си ясно и точно, така че другите да са в състояние да ви разберат бързо и правилно.

Прочетете повече за знака Водолей:

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните