Меркурий е планетата на ума, речта, мисленето и общуването, а Водолей се счита за най-оригиналния и изобретателен знак, носител на новото, промяната, прогреса.

Меркурий преминава през Водолей между 11 февруари и 2 март 2023

Меркурий във Водолей Когато Меркурий е във Водолей, ние сме гладни за знания и сме по-отворени за нови и оригинални идеи. Започваме да мислим “извън рамката” и нашето мислене става по-просветлено и неемоционално.

Колективните модели на общуване и мислене са спонтанни, донякъде фрагментирани, по-разумни, обективни и либерални. Това е време, когато изобретателното мислене е в своя пик

Енергията на времето подхранва вярата, че човечеството може да разреши проблемите си, като приложи иновативни подходи, изобретателно мислене и използва научни принципи в сферата на управлението на обществото.

Изпитаните методи и продържането към консервативен прагамтизъм (по Козирог) вече не вършат работа. Сега всичко ново, уникално и оригинално привлича и задържа обществения интерес.

Чувствително намаляват субективността и сдържаността в общуването, заместени от приятелско отношение. А идеализмът, рационалните доводи и критичното мислене стават все повече и повече част от вашите умствени модели и начина, по който общуваме.

Мисленето придобива хуманитарна насоченост, поставят се въпросите за обществения интерес. При Меркурий във Водолей по-добре ще работят различни организации и предприятия, където нещата се разрешават чрез прилагането на нови методики, способи и водещи ехнологии.

Меркурий във Водолей в Наталния хороскоп

Ако имате това разположение в наталната си карта, то вие имате по-различно мнение и начин на мислене от останалите. Мисленето ви не е праволинейно и предсказуемо, както на повечето хора.

В добрия смисъл, това означава оригинално мислене и изненадващо прогресивни идеи. А в нетолкова добрия – трудно разбираема реч и хрумвания, които са прекалено далеч от реалността.

Идеите, които ви хрумват, често могат да останат неразбрани или недостъпни за останалите, тъй като са доста напредничави за времето си. Понякога са толкова странни, че и вие самите трудно си ги обяснявате и разбирате.

Можете да станете много добър научен работник, понеже едновременно сте отворен за нови концепции и имате аналитични способности. Информационните технологии са дисциплина точно за Меркурий във Водолей.

В своята реч, мисли и начин на обшуване, вие сте изобретателен, оригинален, високотехнологичен. Вероятно обичате да четете научнофантастични романи и фентъзи истории. Това ви дава възможност да откривате оригинални методи за разрешаване на проблемите по необичайни и изненадващи за околните начини.

Не се интересувате особено от чуждото мнение. Самите вие рядко формирате мнение за другите, ако това не ви влиза в работата.

Необходимо е да развивате способността си да формулирате мислите си ясно и точно, така че другите да са в състояние да ви разберат бързо и правилно.

Прочетете повече за знака Водолей:

Астрологично значение на Меркурий

Меркурий въплъщава принципите на възприемане и ориентация в света, на асимилация, обработване  и прилагане на информация. Той е управител на мисловните процеси, на проницателните ни способности  и интелекта. Позицията му по знак показва как и какво учим, какъв е характерът на речта и езика, както и начина, по който инициираме контакт и общуваме с другите.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните