Венера, планетата на любовта и хармонията, попада в знака на Плутон, характеризиращ се с най-голяма интензивност и наситеност на чувствата, с дълбочина, но и мрак, упадък. Скорпионът е енергията на началото и края, на всичко или нищо, на обсесиите от предозиране, на пълното, безвъзвратно лишение. Това е силно емоционална и магическа позиция за Венера и дава най-страстната ѝ проява.

Енергията на Венера в Скорпион е изключително мощна и възраждаща и се нуждае от позитивно приложение. Всички теми на Венера тук придобиват характер на ядрена реакция – за да няма апокалиптичен ефект – като помитаща, унищожителна ревност или финансов крах – трябва да се използва разумно и за мирни цели.

Транзитна Венера в Скорпион –  23 октомври – 16 ноември 2022

Какво се случва в живота на хората при това влияние? Дълбоките и страстни отношения са във фокуса при Венера в Скорпион. Повърхностните флиртове и контакти не удовлетворяват никого сега. Склонни сме да копнеем за пълен контакт, тялом и духом, с някой специален. С партньор, който ще наруши всички табута, който е екстремен и интензивен и незабравим.

Близките връзки сега стават изключително важни за нас и дори може да почувстваме, че ни поглъщат. Всъщност ние самите искаме да бъдем погълнати! Общият стремеж е към най-голямата интимност и близост, но за съжаление, трудно можем да се доверим сляпо на своите партньори. Интензитетът на преживявания засилват и страха да се разкрием и да бъдем уязвими, да отстъпим на друг пълния контрол.

Ако отдавна не сме преживявали силни емоции и тръпки, сега искаме да се възродим, да се върнем към живота, като птицата Феникс. Ако имаме връзка, презрението ни към баналното и повърхностното в нея може да ни провокира да разклатим лодката и да създадем кризи от нищо, само за да се почувстваме отново живи и обичани.

Скорпионът е енергия на крайностите, на отношението „всичко или нищо“. В резултат на това, връзките, които започват през периода, приличат на пътуване с влакче в увеселителен парк, с редуващи се върхове и сривове. Ако сега изберем дори подсъзнателно да предизвикаме криза, то може да означава, че сме затворени във връзка, която е станала твърде скучна и предвидима.

Сега търсим и сме привлечени от всепоглъщащи, дълбоко ангажиращи, драматични удоволствия, дейности, проекти или изкуство. Всичко, което е забранено, заклеймено като дълбоко смущаващо, мистериозно, декадентско, необичайно, сега изглежда привлекателно и вълнуващо.

Ревността, страхът от предателство, силовите игри са тъмната страна на Венера в Скорпион. Може лесно да ни обсеби страх, че нашите партньори ни изневеряват, готови са да ни предадат или не са толкова отдадени на връзката ни като нас. Това може да ни доведе до поведение, при което да търсим тяхната вина и грешка с такава предубеденост, че да набедим и отблъснем и най-честния любим.

Не забравяйте правилото, че “ако си тръгнал с чук, ще намериш само гвоздеи”. Ако търсиш недостатъците на партньора или причини да скъсаш с него, ще ги намериш. Но това няма да направи никого щастлив и ще донесе разрушение.

По отношение на финансите (другата тема на Венера) – добър период за работа с големи ресурси и средства на съдружници, за кредити и получаване на дивиденти.

Венера в Скорпион в Рождения хороскоп

За родените с това разположение важи фразата “силно да любя и мразя”. Те или обичат с цялото си сърце, или страстно ненавиждат от дън душа. За тях не съществуват полутонове в любовта, а партньорите им може да изпитат върху себе си крайностите на поляризираните им чувства.

Поръчайте своя Рожден / Натален Хороскоп “Кой съм аз?”, за да разберете знака, дома и аспектите на своята Венера.

Хората с Венера в Скорпион с такава страст се впускат във всяка връзка, че драматичната им емоционалност може да предизвика редица проблеми. За Скорпиона по принцип е много трудно да прости и да забрави без да отмъсти. Ако веднъж любовта на тези хора е била предадена или отхвърлена, те лесно я превръщат в омраза и/или изцяло зачеркват някога близкия си човек. Не предизвиквайте отмъстителността им.

Преди всичко, проблемът е тяхната пословична ревност. Те няма да покажат веднага, че следят и най-невинните жестове и сигнали за флирт на партньора си, но веднага ще ги изтълкуват като заплаха. Цялата им емоционална натура ще ври и кипи при мисълта за съществуването на трети човек. Но ще заемат бойна позиция, при която можете да очаквате коварни удари.

Парадоксално звучи, но именно прекалено голямата им страст, с която могат да дарят партньора си, може да убие и връзката, заради тази ревност и желание за контрол. Затова родените с това разположение би трябвало да са уверени в себе си, да подхождат към връзките си с умереност и постоянство, да не завиждат.

Зодия Скорпион | Scorpio 23.10. – 21.11. в Натална карта. Слънце в Скорпион

Родените с Венера в Скорпион имат високи изисквания към партньорите си/ Очакват да бъдат омагьосани, погълнати от връзката, напълно запленени. Това се отнася с най-голяма сила за секса и сексапила на партньора, на който отдават водещо значение. Всъщност, може да се каже, че сексът е в основата на всяка тяхна значима връзка. Партньорът може да бъде приеман дори ако има редица други недостатъци, включително физически недъзи, но трябва да носи сексуално удовлетворение.

Родените с това разположение са привлечени от партньори, около които витае атмосферата на загадъчност и тайнствена мощ. Не им е интересно да общуват с хора, които са предсказуеми в поведението си. Привличат ги мрачни личности с Плутонова окраска, които излъчват сила или са свързани с някакъв таен, дори престъпен бизнес. Други си избират партньор, притежаващ духовност и мистичност. Най-често силно изразеният сексапил е водещ.

Другата крайност на това разположение е лишението от сексуалност и желание за любов, пренасянето на скорпионската енергията на друго, не-физическо ниво. Например, засилен интерес към окултното, приемане на монашески сан, отричане от плътските удоволствия и любов в името на трансформиращо духовно израстване.

Повишен сексуален апетит не означава непременно полигамия. Тези хора могат да останат верни само на един партньор, стига да задълбочат значително отношенията си с него. Способни са на преданост и вярност при постигане на дълбока интимност. Ако обаче не работят за развиване на чувствената си природа, сексът може да се превърне в спорт и доказателство за тяхните могъщество и привлекателност, броят на съблазнените да стане по-важен от качеството на връзките. В крайна сметка, нужен е самоконтрол и осъзнатост в сексуалната сфера, за да не се изпадне в силна зависимост от сексуалния нагон.

Асцендент Скорпион (Asc Scorpio) – Характеристики. Комбинации с 12те зодии

Когато Венера в Скорпион има отношение към външния вид – намира се в първи дом на хороскопа или асцендента е Везни или Телец – тези хора имат магнетично сексуално излъчване, което не може да остане незабелязано от другите.

Във финансово отношение, това разположение подпомага родените с него с голям бизнес потенциал и добра интуиция за капиталовложения. Тези хора имат талант да печелят много пари, не само да ги харчат!

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните