Венера, планетата на любовта и финансите, попада в Скорпион, а това е знакът с най-голяма интензивност и наситеност на чувствата, с дълбочина, но и мрак. Скорпионът е енергията на началото и края, на обсесиите от предозиране, на всичко или нищо, на пълното и безвъзвратно лишение.

Тук енергията на Венера в Скорпион е изключително мощна и хората с тази позиция имат нужда от позитивно приложение.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Характеристики на хората с Венера в Скорпион в наталната карта

Енергията на Венера в Скорпион е изключително мощна и възраждаща, но се нуждае от позитивно и осъзнато приложение. Това е силно емоционална и магическа позиция за Венера и дава най-страстната ѝ проява.

За родените с това разположение важи фразата “силно да любя и мразя”. Те или обичат с цялото си сърце, или страстно ненавиждат от дън душа. За тях не съществуват полутонове в любовта, а партньорите им може да изпитат върху себе си крайностите на поляризираните им чувства.

Хората с Венера в Скорпион с такава страст се впускат във всяка връзка, че драматичната им емоционалност може да предизвика редица проблеми. За Скорпиона по принцип е много трудно да прости и да забрави без да отмъсти.

Ако веднъж любовта на тези хора е била предадена или отхвърлена, те лесно я превръщат в омраза и/или изцяло зачеркват някога близкия си човек. Не предизвиквайте отмъстителността им.

Преди всичко, проблемът е тяхната пословична ревност. Те няма да покажат веднага, че следят и най-невинните жестове и сигнали за флирт на партньора си, но веднага ще ги изтълкуват като заплаха.

Цялата им емоционална натура ще ври и кипи при мисълта за съществуването на трети човек. Но ще заемат бойна позиция, при която можете да очаквате коварни удари.

Парадоксално звучи, но именно прекалено голямата им страст, с която могат да дарят партньора си, може да убие и връзката, заради тази ревност и желание за контрол. Затова родените с това разположение би трябвало да са уверени в себе си, да подхождат към връзките си с умереност и постоянство, да не завиждат.

Родените с Венера в Скорпион имат високи изисквания към партньорите си/ Очакват да бъдат омагьосани, погълнати от връзката, напълно запленени. Това се отнася с най-голяма сила за секса и сексапила на партньора, на който отдават водещо значение.

Всъщност, може да се каже, че сексът е в основата на всяка тяхна значима връзка. Партньорът може да бъде приеман дори ако има редица други недостатъци, включително физически недъзи, но трябва да носи сексуално удовлетворение.

Родените с това разположение са привлечени от партньори, около които витае атмосферата на загадъчност и тайнствена мощ. Не им е интересно да общуват с хора, които са предсказуеми в поведението си.

Привличат ги мрачни личности с Плутонова окраска, които излъчват сила или са свързани с някакъв таен, дори престъпен бизнес. Други си избират партньор, притежаващ духовност и мистичност. Най-често силно изразеният сексапил е водещ.

Другата крайност на това разположение е лишението от сексуалност и желание за любов, пренасянето на скорпионската енергията на друго, не-физическо ниво.

Например, засилен интерес към окултното, приемане на монашески сан, отричане от плътските удоволствия и любов в името на трансформиращо духовно израстване.

Повишен сексуален апетит не означава непременно полигамия. Тези хора могат да останат верни само на един партньор, стига да задълбочат значително отношенията си с него. Способни са на преданост и вярност при постигане на дълбока интимност.

Ако обаче не работят за развиване на чувствената си природа, сексът може да се превърне в спорт и доказателство за тяхните могъщество и привлекателност, броят на съблазнените да стане по-важен от качеството на връзките. В крайна сметка, нужен е самоконтрол и осъзнатост в сексуалната сфера, за да не се изпадне в силна зависимост от сексуалния нагон.

Когато Венера в Скорпион има отношение към външния вид – намира се в първи дом на хороскопа или асцендента е Везни или Телец – тези хора имат магнетично сексуално излъчване, което не може да остане незабелязано от другите.

Във финансово отношение, това разположение подпомага родените с него с голям бизнес потенциал и добра интуиция за капиталовложения. Тези хора имат талант да печелят много пари, не само да ги харчат!

Транзитна Венера в Скорпион

Вижте значението на Венера в Скорпион за всички нас, когато всяка година имаме този транзит:

Венера в Скорпион от 04 декември: Страст и краен интензитет

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните