При тази комбинация интензивността на усещанията на Скорпион и неговата изключителна интуиция се комбинират със способността на Меркурий да разсъждава в дълбочина и да подхожда рационално към нещата. Резултатът е много силно съчетание на аналитичен ум с мотивация да се управляват процесите и да се достига до тяхната същност.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Меркурий в Скорпион в Наталната карта

Меркурий в Скорпион

Хората с Меркурий в Скорпион не са особено общителни, а са повече насочени навътре към себе си. Могат като на рентген да видят проблемите на другите и по този начин са способни да достигнат правилните решения. Но докато използват своя проницателен ум, за да разкрият тайните на останалите, самите те ревностно пазят своите само за себе си.

Тези хора притежават отлични способности за концентрация на ума. Те умеят до такава степен ярко да визуализират това, което желаят, че като с магия успяват да го превръщат в реалност. Притежават с желязна логика и рационалност и когато пред тях се изправи опонент, те веднага намират и посочват пропуските в неговите тези и позиция.

Родените с Меркурий в Скорпион са надарени с много богато въображение, но често стигат до крайности и лесно се мотивират от завист или ревност. Някои дори могат да бъдат обсебени от натрапливи мисли и идеи.

Стремежът да достига до същината на всичко има своята горчива цена – те прекаляват с интроспекцията и самоизяждащата критика. Когато имат някакъв личен проблем, те са склонни да се затворят в себе си и да го обмислят отново и отново. По този начин стигат до песимизъм и черногледство

Теми, които интересуват Меркурий в Скорпион

Скорпион се управлява от Плутон, владетелят на подземното царсто, затова при тези хора имаме повишен интерес към теми като мистика, паранормални явления, религия, духовна наука, прераждане, карма и т.н. И разбира се, проявяват извънреден интерес към смъртта като преход на човешката душа към други светове.

Друга много важна тема за тях е сексът – тяхното въображение живо се задвижва от всякакви мисли и представи на тема секс. Но извън чистото удоволствие, те са способни да открият смисъла му като извор на жизнена енергия и начало на земния цикъл на душата.

Професии за Меркурий в Скорпион

Тези хора имат способността да вникват дълбоко както в своята психика и мотивация, така и в тази на останалите, затова те са много добри психолози и биха могли да станат отлични терпевти, ако изберат тази професия. Те биха се справили много добре и като изследователи, учени и детективи. Други възможни области за успешна кариера са криминологията, едрият бизнес, финансите и борсовите операции.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните