При тази комбинация интензивността на усещанията на Скорпион и неговата изключителна интуиция се комбинират със способността на Меркурий да разсъждава в дълбочина и да подхожда рационално към нещата. Резултатът е много силно съчетание на аналитичен ум с мотивация да се управляват процесите и да се достига до тяхната същност.

Транзитен Меркурий в Скорпион през 2022 г. – от 30 октомври до 17 ноември
Меркурий в Скорпион

Едни от най-положителните качества, с които надарява това разположение, са голямата решителност и смелост. Меркурий в Скорпион обича всичко, което предизвиква ума и се интересува от това какво провокира хората да реагират и да се задействат. Тук той показва проницателен като бръснач ум, който може в дълбочина да порази противника.

Меркурий в Скорпион се задълбочава в темите, които го интересуват до степен на пълно обсебване и не намира покой, докато не се добере до истината. И тъй като Скорпиона се управлява от Плутон, имаме интерес към темата за смъртта (като край на цикъл) и сексуалността (като символ на началото на нов цикъл).

Когато Меркурий е в Скорпион, нашите мисли са по-задълбочени и интензивни, но също така по-мрачни, скептични и черногледи. Докато при Меркурий във Везни търсим баланс и опитваме да стигнем до реални решения с акцент върху общуването, при Меркурий в Скорпион започваме „да дълбаем“ в непознатото, да анализираме в дълбочина познатото. Приели сме липсата на хармония и се опитваме да се възползваме от силните си качества.

Меркурий в Скорпион търси истината във всичко, което е скрито и загадъчно. По-склонни сме да разследваме, да наблюдаваме и да съсредоточаваме мислите си върху една тема. Мисълта става изключително задълбочена и аналитична, но може толкова да се фокусираме върху една идея или гледна точка, че да изпаднем във фанатизъм или маниакалност.

Как да използваме енергията на Меркурий в Скорпион

  • Обученията, които започват или се провеждат през този период, ще се отличават с дълбочина и интензитет и могат да ви разкрият дълбоки тайни.
  • Внимавайте ако подписвате договор – той може да се окаже обвързващ по начини, за които и не подозирате. Избягвайте договореностите, които са по ръба на законността.
    Общуването с околните може да е по-драматично и пълно с крайности.
  • Медицински преглед – ако имате повод да си направите подробен лекарски преглед, направете го сега, едва ли ще ви прегледат само формално.

Този цикъл обикновено съвпада с разгара на есента и подготвянето на природата за зимния сън, което символично се определя като смърт. Затова и точно по това време се падат празници като Вси Светии, Денят на мъртвите, Архангелска задушница.

Зодия Скорпион | Scorpio 23.10. – 21.11. в Натална карта. Слънце в Скорпион

Меркурий в Скорпион в Наталната карта

Хората с Меркурий в Скорпион не са особено общителни, а са повече насочени навътре към себе си. Могат като на рентген да видят проблемите на другите и по този начин са способни да достигнат правилните решения. Но докато използват своя проницателен ум, за да разкрият тайните на останалите, самите те ревностно пазят своите само за себе си.

Тези хора притежават отлични способности за концентрация на ума. Те умеят до такава степен ярко да визуализират това, което желаят, че като с магия успяват да го превръщат в реалност. Притежават с желязна логика и рационалност и когато пред тях се изправи опонент, те веднага намират и посочват пропуските в неговите тези и позиция.

Родените с Меркурий в Скорпион са надарени с много богато въображение, но често стигат до крайности и лесно се мотивират от завист или ревност. Някои дори могат да бъдат обсебени от натрапливи мисли и идеи.

Стремежът да достига до същината на всичко има своята горчива цена – те прекаляват с интроспекцията и самоизяждащата критика. Когато имат някакъв личен проблем, те са склонни да се затворят в себе си и да го обмислят отново и отново. По този начин стигат до песимизъм и черногледство

Теми, които интересуват Меркурий в Скорпион

Скорпион се управлява от Плутон, владетелят на подземното царсто, затова при тези хора имаме повишен интерес към теми като мистика, паранормални явления, религия, духовна наука, прераждане, карма и т.н. И разбира се, проявяват извънреден интерес към смъртта като преход на човешката душа към други светове.

Друга много важна тема за тях е сексът – тяхното въображение живо се задвижва от всякакви мисли и представи на тема секс. Но извън чистото удоволствие, те са способни да открият смисъла му като извор на жизнена енергия и начало на земния цикъл на душата.

Професии за Меркурий в Скорпион

Тези хора имат способността да вникват дълбоко както в своята психика и мотивация, така и в тази на останалите, затова те са много добри психолози и биха могли да станат отлични терпевти, ако изберат тази професия. Те биха се справили много добре и като изследователи, учени и детективи. Други възможни области за успешна кариера са криминологията, едрият бизнес, финансите и борсовите операции.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните