Марс е втората планета-управител на знака Скорпион (след Плутон) затова тук Марс е у дома си и проявява качествата си по типичен  начин. Най-важното качество на хората с Марс в Скорпион е, че когато успеят да овладеят и трансформират себе си, могат да завладеят целия свят.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Характеристики на хората с Марс в Скорпион в Наталната карта

Марс в Скорпион

Родените с това разположение притежават изключително силна воля. Те преследват своите желания и амбиции с решителност и притежават неумолима дисциплина. В състояние са да се концентрират продължително време и почти никога не се отказват по средата на пътя и завършват това, което са започнали.

В крайни случаи тяхната свръх концентрацията може да граничи с обсебеност от определени идеи и вредна за всички непоколебимост. Веднъж решили нещо, рядко е възможно да бъдат разубедени.

Голям талант е способността им по неусетен начин да манипулират останалите. Техният предпочитан стил на действие не са открития спор и конфронтацията, а задкулисните действия. Но когато са открито предизвикани на бой, те се сражават храбро и са сериозни противници.

Сексуалността е водеща тема

За родените с това разположение е абсолютно задължително да намерят удовлетворение за своята сексуалност. Едва след това те могат да се посветят на постигането на успех в друга област. Когато възникнат проблеми в тази област, се блокира напиращата отвътре енергия и това води до редица усложнения в целия живот на човека.

Потискането на сексуалния нагон може да доведе и дори до психични, емоционални и физиологически разстройства. Ако не намери външна изява, сексуалната енергия при Марс в Скорпион прераства в тъмни емоции, ярост, негодувание, негативни мисли, черногледство, а често води и до прояви на насилие или нервни пристъпи.

Небоходима работа над себе си

Тоза разположение е хипер интензивно и често изисква човек да работи над овладяването му, особено ако има прояви на неовладян гняв, прояждаща ревност, дълбока депресия и нежелание за действие. Правилният път е да започне от себе си, а не да се нахвърля или обвинява другите.

При тези хора е крайно неблагоприятно насилственото да потискат или игнорират своите първични инстинкти. Това води до вулканично и неконтролируемо избухване точно тогава, когато най-малко се очаква.

Когато възникне хронична неудовлетвореност, невъзможността да се забелязват позитивните страни на живота, това е сигурен индикатор за хората с Марс в Скорпион, че е трябва да се заемат с изучаване на собственото си подсъзнание. Обичайно причините за постоянното раздразнение се коренят в първичната и незадоволена сексуална и физическа природа.

Осъзнаването, направляването и упражняването на спокоен контрол над нисшата (инстинктивна) човешка природа се превръща в основна жизнена задача за родените с Марс в Скорпион.

Управителите на Скорпиона Плутон и Марс

Между двете планети, които управляват Скорпиона и Овена, Плутон и Марс, съществува подобие и голям афинитет. Може да се каже, че когато Марс се намира в Скорпион, той ще подсили скорпионската и плутонова енергия:

  • Ако Марс е войнът, то в Скорпион той става пълководец и военен стратег.
  • Ако е спортист и физически активен човек, тук ще се интересува от практики, които обединяват работата на тяло и съзнание – йога, бойни изкуства
  • Марс управлява сексуалния нагон в земен план. В Скорпион, ще прояви по-висшия космически принцип, който е отговорен за продължението на рода.
  • Марс е отговорен за външната ни форма, за паданията, нараняванията и травмите във физическия свят. В Скорпион ще се интересува от смъртта като преход от физическа форма в духовна.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните