Скорпион е осмият знак на зодиака. Той се счита за един от най-загадъчните знаци поради голямото разнообразие от начини, по които намира израз. Това е знакът на най-голямата дълбочина и крайностите във всичко: чувства, преживявания, възгледи, ценности.

Слънцето е в Скорпион всяка година между 23 октомври и 21 ноември. Докато през периода на Везните се стремим към равенство и справедливост, при Скорпион вече инстинктивно знаем, че животът въобще не е справедлив и се ръководи от невидими интереси и енергии.

Интересува ни всичко, което е тайно и скрито, табу или потиснато и сами сме готови да влезем в разкриваща интимност.

Когато Скорпионът управлява даден процес или действие, е нужно разбиране и работа с вътрешната ни мотивация и силните ни желания, за да постигнем сила и просветление.

  • Това е момента да се подготвим за зимата като форма на дълго заспиване или смърт на природата.
  • По-вероятно е да постигнем успех чрез стратегия като запазим някои неща за себе си в подходящия момент.
  • Ще имаме успех в усилията си за повторно използване на ресурсите, рециклиране, опазване и трансформиране на всичко, с което разполагаме, вместо да търсим нови източници.
  • Добър период за всякаква работа, свързана с организиране, задълбочено проучване, разследване и анализ.
  • Можем да бъдем привлечени от предизвикателства и да се чувстваме принудени да се впуснем в тях, за да лекуваме, коригираме и насочваме хората, да управляваме кризи.

Въпреки, че като цяло работата през периода се отличава с добре контролирани усилия, има известна склонност към екстремизъм.

Всички хора, които са родени между 23 октомври и 21 ноември, са от зодия Скорпион:

Зодия Скорпион | Scorpio 23.10. – 21.11. в Наталната карта

Още за знака Скорпион

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните