Какъв стил на комуникация използваме? Как вземаме решения? Как събираме, обработваме, усвояваме и обменяме информация? Отговорът на тези въпроси в астрологията се определя от разположението на Меркурий по зодиакален знак в наталната карта.

Хората с Меркурий в Риби в хороскопа си са деликатни комуникатори с мек подход, който се възприема като приятен и топъл. Някои от тях са възприемани като истински поети.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

меркурий в риби

Без да се занимават твърде много с подробностите, тези хора сякаш попиват чувствата и настроенията на околните. Информацията, която извличат от заобикалящата ги среда, може да бъде необичайна и със сигурност е уникална, понякога силно изкривена под натиска на емоции и чувства.

Обичайно те са прекрасни слушатели, а когато ги оставите да говорят, са сърдечни събеседници. Когато става въпрос за общуване, тези хора са подвластни на настроенията си и това проличава и в техните писма и имейли. Малко е странно, защото никога не знаеш дали ще бъдат в спокойно състояние или ще се разсърдят за нищо.

Тези хора няма да се състезават за вашето внимание, но могат да сътворят словесна буря, когато са в подходящо настроение. Но е много трудно да се предвиди кога ще бъде това. Меркурий в Риби е тактичен, защото не иска да обижда другите по никакъв начин. Тези хора усещат аудиторията си и понякога поднасят точно това, което смятат, че другите искат да чуят. Да, Меркурий в Риби може да манипулира, но не защото е злонамерен, а просто иска на другите да им е удобно.

Тези хора изглеждат мечтателни и не се натрапват. Може да е трудно да се обвържат с едно убеждение или конкретно решение. Но това не е защото искат да ву разиграват – просто Меркурий в Риби поема толкова много информация от света, че неговият отворен за мнения ум не може да заеме една позиция твърде дълго.

Хората с Меркурий в Риби изпитват необичайно отвращение към студените факти и тежките решения. Водени повече от интуицията си, отколкото от реалността, те избягват да правят списъци и да водят отчет. Проявяват тенденция да не се захващат с пипкава работа, не се занимават с детайлите или с поправки на пропуските, а умът им често се отнася към страната на небивалиците

Но сетивата при Меркурий в Риби са настроени към всички нюанси на околната среда. Те разпознават и най-дребните тънкости, така че това, което им липсва в организацията, се компенсира с прозрение. Може да ги смятате за неорганизирани, но въпреки това те притежават невероятна способност да намират липсващите неща.

Хората с Меркурий в Риби често са завоалирани и недиректни в общуването си с другите. Ако се научат да се изразяват с по-голяма яснота и точност, ще открият, че проблемите и недоразуменията, с които обичайно се сблъскват, ще намалеят. Впечатлителната им природа понякога може да ги направи лесна жертва. Техните планове може да изглеждат твърде нереалистични и отвлечени за по-практичните хора, а липсващите детайли, ги правят още по-недостижими. Но визионерството на Меркурий в Риби е необичайно, а извисяването на вярата им е възхитително.

Любим израз: “Аз вярвам…”

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните