Какъв стил на комуникация използваме? Как вземаме решения? Как събираме, обработваме, усвояваме и обменяме информация? Отговорът на тези въпроси в астрологията се определя от разположението на Меркурий по зодиакален знак.

Меркурий, както и всички други планети, преминава във всички зодиакални знаци от Овен до Риби. Той се движи в близост до Слънцето и приблизително със същата скорост, като прави пълна обиколка през зодиака за около една година.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Често знакът на Меркурий е същият като знака на Слънцето и тогава те взаимно се подсилват по отношение на

темите на Меркурий – мислене, общуване, обучение, търговия, договаряне, кратки пътувания, отношения с братя и сестри.

Когато имаме различни знаци, то темпераментът се определя по Слънцето, а маниерът на общуване и мислене – по знака на Меркурий. Когато Слънчевият знак е Овен, дързостта и директността на Овена е значително смекчена при Меркурий в Риби. Ако Слънцето е във Водолей, комбинацията придава артистични умения и хуманитарна нагласа.

меркурий в рибиЩе разгледаме значението на Меркурий в Риби в два случая: когато Меркурий транзитира през Риби (Планетите в момента) и когато имаме такава позиция в даден рожден хороскоп (Натална астрология).

Меркурий транзитира през Риби от 3-ти до 19-ти март 2023

Когато Меркурий е в Риби, нашите мисловни процеси са по-визуални, интуитивни, влагаме повече ирационалност и въображение. Ние сме по-близо настроени към света на емоциите, който оцветява както мислите ни, така и стила ни на общуване. Сега умеен по-добре да отгатваме отговорите, отколкото да ги достигаме рационално, изразяваме се по-образно и вземаме решения интуитивно. Привлечени сме повече от информация и знание, които разширяват съзнанието ни.

В негативен аспект, може да изпитваме затруднения да изразим с думи своите въприятия, впечатления и мисли. Не ни харесва или не успяваме да анализираме нещата и поставяме конкретни дефиниции – те ни се струват ограничаващи и неточни. Осъзнаваме, че животът не винаги е логичен и предпочитаме да не мислим в черно-бели тонове.

По-чувствителни и впечатлителни сме, което означава, че първо преживяваме всичко и след това опитваме да го опишем с думи или да вземем решение. Понякога може да се чувстваме безпомощни или напълно завладяни от събитията без да можем да подходим рационално и да се справим с тях. Рибите периодично се нуждаят от време насаме, за да се възстановят и да се изчистят от натрупаните впечатления и заблуди.

Зодия Риби | Pisces 19.02. – 20.03. в Натална карта. Слънце в Риби

Как да използваме периодите на Меркурий в Риби?

Периодът на Меркурий в Риби е много благоприятен за: писане на художествени текстове, творчество, свързано с речта, визуални изкуства и дизайн, търговия с материали като лекарства, художествени предмети, както и за сесии с психолози, общуване на духовни теми.

  • Интерпретацията на транзитиращия Меркурий през знаците в даден момент показва как той ще въздейства върху хората като цяло – колективните нагласи за вземане на решения, по какъв начин ще общуваме в обществен мащаб.
  • Този вид транзити не се съобразяват с личните карти и със знака на Меркурий в наталните карти на всеки един човек.
  • Използва се също за целите на елективната астрология или астрологията за избора на най-подходящо време, защото показва какви видове активности е подходящо да планираме при този транзит.

Меркурий в Риби в Наталния хороскоп

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН ХОРОСКОП СЕГА

Хората с Меркурий в Риби в хороскопа са деликатни комуникатори с мек подход, който се възприема като приятен и топъл. Някои от тях са възприемани като истински поети. Без да се занимават твърде много с подробностите, тези хора сякаш попиват чувствата и настроенията на околните. Информацията, която извличат от заобикалящата ги среда, може да бъде необичайна и със сигурност е уникална, понякога силно изкривена под натиска на емоции и чувства.

Обичайно те са прекрасни слушатели, а когато ги оставите да говорят, са сърдечни събеседници. Когато става въпрос за общуване, тези хора са подвластни на настроенията си и това проличава и в техните писма и имейли. Малко е странно, защото никога не знаеш дали ще бъдат в спокойно състояние или ще се разсърдят за нищо.

Тези хора няма да се състезават за вашето внимание, но могат да сътворят словесна буря, когато са в подходящо настроение. Но е много трудно да се предвиди кога ще бъде това. Меркурий в Риби е тактичен, защото не иска да обижда другите по никакъв начин. Тези хора усещат аудиторията си и понякога поднасят точно това, което смятат, че другите искат да чуят. Да, Меркурий в Риби може да манипулира, но не защото е злонамерен, а просто иска на другите да им е удобно.

Тези хора изглеждат мечтателни и не се натрапват. Може да е трудно да се обвържат с едно убеждение или конкретно решение. Но това не е защото искат да ву разиграват – просто Меркурий в Риби поема толкова много информация от света, че неговият отворен за мнения ум не може да заеме една позиция твърде дълго.

Хората с Меркурий в Риби изпитват необичайно отвращение към студените факти и тежките решения. Водени повече от интуицията си, отколкото от реалността, те избягват да правят списъци и да водят отчет. Проявяват тенденция да не се захващат с пипкава работа, не се занимават с детайлите или с поправки на пропуските, а умът им често се отнася към страната на небивалиците

Но сетивата при Меркурий в Риби са настроени към всички нюанси на околната среда. Те разпознават и най-дребните тънкости, така че това, което им липсва в организацията, се компенсира с прозрение. Може да ги смятате за неорганизирани, но въпреки това те притежават невероятна способност да намират липсващите неща.

Хората с Меркурий в Риби често са завоалирани и недиректни в общуването си с другите. Ако се научат да се изразяват с по-голяма яснота и точност, ще открият, че проблемите и недоразуменията, с които обичайно се сблъскват, ще намалеят. Впечатлителната им природа понякога може да ги направи лесна жертва. Техните планове може да изглеждат твърде нереалистични и отвлечени за по-практичните хора, а липсващите детайли, ги правят още по-недостижими. Но визионерството на Меркурий в Риби е необичайно, а извисяването на вярата им е възхитително.

Любим израз: „Аз вярвам…“

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните