Венера в Риби е нежна и привързана, макар и труднодостъпна, тъй като при нея има копнеж за нещо, което е трудно да се определи и следователно, трудно да се задоволи. Границите се размиват под Венера в Риби. Негативната страна на тази позиция е да си позволяваме да бъдем измамени, защото сами искаме да вярваме в нещо неистинско. Също така, умението да се изплъзваме и уклончивостта.

Венера преминава през целия зодиак за около година. Тя се движи близо до Слънцето, но с различна от него скорост и периодични ретроградни движения, затова престоят ѝ във всеки знак е с различна продължителност.

Проверете дали Вашата Венера се намира във Риби като генериате своята натална карта или поръчайте личен Натален хороскоп „Кой съм аз“.

Транзитна Венера в Риби – 27 януари – 20 февруари 2023

Трябва да внимаваме да не се влюбваме в идеализирани хора и образи. Също така е важно да не се поддаваме на поведение, което избягва директността и откритостта,

Венера в РибиВенера е в екзалтация в Риби и затова се чувства добре в знака. Тук тя е предана, състрадателна, изключително раздаваща се и способна на жертви. При този транзит можем да разчитаме силно на своята интуиция по отношение на финанси и любовен живот. Привлечени сме и оценяваме по-високо изоставените, поетични, необикновени, художествени обекти, ситуации и хора. Търсим дейности, които ни вълнуват дълбоко, вдъхновяват или ни ангажират емоционално.

Сега парите може да се изплъзнат през пръстите ни или да си затворим очите за по-практическите аспекти на живота ни. Финансите обаче ще се подобряват, ако се свържем със своите интуитивни таланти и въображение, с желанието си да лекуваме и служим и с чувството си за мисия.

Този транзит не е особено силен по отношение решимост за активно действие, но е добър за адаптирането ни и за повишаване на съчувствието и приемането с любов.

Подобно на Водолея, любовта на Рибите е космическа. При Рибите обаче няма граници в любовта. Можем да изпитваме любов към всичко и всички, състрадание и дори привличане към онези, които са изоставени, пренебрегнати или жертви. По-лесно правим саможертва и трудно определяме границите си. Стени се разрушават и ни е по-трудно да кажем не, особено ако изпитваме състрадание. Но също така сме склонни да избягваме всичко, което ни кара да се чувстваме неудобно.

Невъзможните желания и големите надежди са типичен израз на Венера в Риби. Твърде лесно можем да повярваме в това, в което искаме да вярваме. Трудно е да постигнем ангажимент и обвързване с обектите на чувствата си, а и самата ни любов не е лесно да се определи и намери израз под това влияние.

Рибите никога не гледат на света в черно-бяло. Те по-скоро виждат всички цветове на дъгата. С богинята на любовта в Риби и нашата любов е всеобхватна, многообразна, чувстваме се и прелъстители, и прелъстени. По-лесно прощаваме и приемаме различията, проявяваме състрадание към партньорите си.

Други типични преживявания, свързани с този транзит, са комплекса на мъченика, който дава всичко от себе си за любимия, но е неоценен; любов към различните, търсене преди всичко на сродната душа. Добър период за всяка романтична душа, която има склонност към идеализиране на хората и намира красотата във взаимоотношенията.

ПОРЪЧАЙТЕ  ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП И СОЛАР ЗА ЕДНА ГОДИНА

Венера в Риби в Наталния хороскоп

Хората от Венера в Риби изглеждат като мечтателни, меки партньори. Целият начин, по който флиртуват, обещава прекрасно прекарване. Притежават неуловим чар – те са сладко игриви, леко лабилни и може би малко непостоянни. Те ценят романтиката и поезията и предпочитат постепенно да „усетят“ както вас, така и връзката, която имате, така че не очаквайте голямо планиране занапред. Тяхната повишена чувствителност понякога може да бъде подвеждаща. Да, те са емоционални хора, но ако сте влюбени в тях може да откриете,, че техните емоции са насочена не само към вас, но и към цялото човечество.

Мъжете и жените с Венера в Риби искат да знаете, че любовта им е безусловна. Те не са впечатлени от вашия обществен статут и ви обичат и приемат заради всичко, което сте отвътре. Те си падат по аутсайдери и са привлечени от по-особените хора или от онези, които се нуждаят от някаква помощ. Поради своя романтичен поглед към света, те често са привлечени от ситуациите на страдание и мъченичество и лесно влизат в ролята на спасителя или жертвата.

Жената Риби – мистична жрица и непоправима мечтателка

За разлика от Венера във Везни, която процъфтява при равноправно партньорство, Венера в Риби всъщност е привлечена от неравенството и необходимостта от служене! Тези хора могат доста да ви объркат или подведат и трудно ще ги дефинирате, защото те напипват интуитивно ходовете си във взаимоотношенията. Колкото и да искат, им е трудно да се ангажират формално, а когато в крайна сметка успяват, то не е ясно какво се крие под повърхността.

Да доставиш удоволствие на хора с Венера в Риби означава да се наслаждаваш на нежни и романтични моменти с тях. Обаче не винаги ще можете да разчитате на него/нея, дори може да сте сигурни, че от време на време ще извърта истината. Не трябва да забравяте, че го прави, защото се страхува да не ви нарани и не може да понесе да ви причини сърдечна болка. Постарайте се да го разбирате, въпреки че и това не е лесна задача предвид факта, че той/тя сам не познава себе си. Дори някои хора с Венера в Риби поддържат тайни любовни връзки точно защото се чувстват неразбрани.

Опитайте се да се примирите с очевидната липса на посока във връзката ви. Тези хора са толкова възприемчиви и отворени към всички възможности отвън, че им е трудно да сами да се обвържат с някаква ясна идея или човек.

Но като цяло, те са интригуващи партньори, които ще ви възнаградят с любов, която максимално се доближава до безусловната. Този човек би ви казал: „Ще те обичам заради самия теб и ще те приема без условия. Дори целият свят да смята, че не заслужаваш любов, аз ще те видя и обикна такъв, какъвто си наистина.”

ПОРЪЧАЙТЕ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Хората от Венера в Риби се оказват в любовни отношения, основани на даване, жертване в името на другия и милостивост. Те са винаги готови да простят, да позволяват всичко и да дават безкористно. И защото такива връзки изискват свръхчовешко себеотрицание и винаги създават неравенство и проблеми, те често негодуват, че са използвани.

В любовта Венера в Риби дава много, но не всичко. Най-важното да запомните е следното: грешка е да се мисли, че Венера в Риби е слаба позиция, което всичко ще приеме, но също така е грешка да се мисли, че Риби е силна, волева и водеща. Те са и двете. Нашата препоръка е: не ги притискайте отвъд границите на техните възможности, защото макар да изглежда, че те нямат такива, винаги теглят чертата в някакъв момент. Избягвайте да се възползвате от добрата им природа и готовността да правят жертви. Те осъзнават и приемат своята готовност да прощават като своя сила и вие също трябва да я уважавате.

Повече за знака Риби

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните