Марс е планетата на личната инициатива, волята и физическата активност. Марс преминава през всички зодиакални знаци за около две години и половина, с различна скорост и с периодично ретроградно движение.

Когато транзитният Марс е в Риби

Тази кратка интерпретация на Марс в Риби се отнася до позицията на планетата през дадения период и нейното възможно въздействие върху колективното съзнание и обществото като цяло. Използва се за целите на елективната астрология или астрологията за избор на най-добрия момент.

Марс е в Риби от 14 април до 24 май 2022.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Когато Марс преминава през знака Риби се чувстваме по-малко мотивирани за физическо действие, за конкурентна борба и реализацията на традиционни амбиции. Интересува ни повече следването на духовни или емоционални стремежи. Не харесваме конфронтацията и директната борба. Нашата активност е по-скоро с променлива енергия и тонусът ни е нестабилен, с колебания нагоре-надолу.

Зодия Риби | Pisces (19.02. – 20.03.) – Мисия и характеристики на зодията

В своите активни действия може да проявим алтруизъм като поставим нуждите на другите пред нашите собствени. Нашата идеалистична и романтична страна излиза на преден план. По време на този цикъл не сме напълно наясно какво искаме и как се постига, затова и следването на целеустремен и праволинеен курс става по-трудно и сложно.

Марс в Риби в Наталния хороскоп

Марс в РибиЖените и мъжете с Марс в Риби са с мек и деликатен характер и преминават през живота по начин, който трудно може да се нарече праволинеен. Най-често изглежда, че се движат по течението. Марс е планетата на действието и утвърждаването, а Рибите са пасивен воден знак, който рядко се проявява по директен и категоричен начин. Затова разположението на Марс в Риби се счита за необичайна комбинация.

Тези хора са склонни да изпитват вина заради гнева си и имат трудности със себеутвърждаването. Това не е активна позиция за Марс, затова те обичайно оставят живота да им се „случва“, вместо да се опитват да контролират посоката му.

Тяхното очарование е, че изглеждат сякаш са неспособни да навредят дори на муха. Но когато не намират творчески израз на марсовата си енергия, те могат да предизвикат буря чрез пасивната си агресия.

Хората Марс в Риби обичат да се впускат в сложни игри, за да получат това, което искат, въпреки че дори те не винаги знаят какво точно искат! Желанията им са променливи и зависят от настроението им и често е трудно да се определи тяхната позиция по даден конкретен въпрос. Някои хора с това разположение обаче заемат много активна позиция по въпроси, които са в темата на Риби – благотворителност, състрадателност, религиозна служба и изкуство.

При Марс в Риби имаме комбинация на огнена планета с воден знак, затова енергийните нива се колебаят много – от изблици на активност, последвани от пасивно инерционно движение. Тъй като е трудно в ежедневието да се овладява и използва тази енергия от приливи и отливи, то намирането на подходяща работа, може да се окаже доста трудно.

Най-щастливите личности с Марс в Риби са онези, които намерят творчески израз на енергията си, който им позволява да изразяват своите моментни желания, присъщото им състрадание и дори своя гняв, свободно и с въображение, без да нараняват никого. Подходящо е да се насочат към изящни спортове или танц, за да намерят перфектния отдушник за творчеството и физически постижения.

Повече за знака Риби

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните