На 25-ти март 2024 (понеделник) в 10 часа настъпва мартенското Пълнолуние на 5 градуса и 7 минути в знака Везни. Слънцето ще се намира в Овен на същите градуси. Всяко пълнолуние или ежемесечна опозиция на Слънцето и Луната, е време на кулминация и първи резултати от това, което е започнало при предходното му Новолуние.

Пълнолунията по оста Овен – Везни поставят темата за аз-а и влизането във връзки, за независимостта ни и необходимостта от споделяне, за личното и общото. Всяко Пълнолуние е време на кулминация с обещанието да се изпълнени това, което е започнало при предходното Новолуние или поне да даде първи резултати и насоки как да продължим.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Темата на Пълнолунията е баланса или липсата му. Нещо в нас бива максимално извадено на показ и осветено, което ни подтиква да се погрижим за онези неща в личния си живот, които може би сме пренебрегвали или отлагали.

Пълнолунията са по-емоционално време – за романтика, ползотворно свързване и балансиране на връзките ни. Осветената, налята Луна символизира, че сме по-наясно със своите инстинкти и емоционални желания, а балансиращото я Слънце заявява нашите творчески импулси и стремежи за личностна изява.

 Пълнолунието през март е придружено от Лунно затъмнение

Лунните затъмнения са по-редки явления и представляват по-интензивни Пълнолуния. Прочетете повече за тази лунация тук:

Лунно затъмнение във Везни на 25 март 2024

През следващите една -две седмици всички ще разберем какво означава това Пълнолуние за нас. Очаква се да активира най-значително хората, родени в началото на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог и с лични планети и точки около 5-я градус на същите знаци.

За всички е добре да не блокираме израза на чувствата си и да ги изразим. Дали е нужно да внимаваме, докато го правим? По-скоро трябва да знаем, че сме подвластни на емоциите си и не се очаква да действаме рационално.

пълнолуние архиви
Изображение: UNSPLASH

Как ни влияят пълнолунията?

Пълнолунията изваждат на повърхността най-разнообразни заровени емоции, особено когато активират чувствителни точки в нашите хороскопи. Случват се събития, които на пръв поглед изглеждат изненадващи. Но по-късно и в ретроспекция, се разбира, че те не са толкова изненадващи, защото това, което се проявява на повърхността при Пълнолуние, е било подготвяно и може би пренебрегвано отдавна.

Пълнолунието е моментът на кулминация и време за първа оценка дали ще се изпълни на това, което е започнато при Новолуние. Обичайно се свързва с емоционална криза в личните отношения,в оценката на резултатите и при създалите се връзки. Когато луната е пълна и ярка в небето, в живота ни възниква символично „осветление“.

Емоциите ни, нашите инстинкти, реакции и подсъзнателна същност – символизирани от Луната – са най-интензивни, имаме ясно усещането за избухване в емоционалния ни свят. Време е да изразим себе си и да изразим емоциите си. Правилото е, че трябва да внимаваме, докато го правим, защото при Пълнолуние реакциите, които избухват от нас, са първосигнални, инститивни и нерационални.

При Пълнолуние не се правят планирани медицински интервенции и операции,

макар, че традиционно в такива периоди се обострят психосоматичните заболявания и се раждат повече деца.

Пълнолунията и личните ни връзки

Двойките, които са се срещнали при пълнолуние, често описват първата си среща като изненадваща по някакъв начин, независимо дали е заради бързото развитие на нещата или чувствата, които са изпитвали един към друг, са ги изненадали. Например, жена, която винаги влиза в интимни връзки бавно, която изненадва себе си, като се съгласява на секс с мъж на първата им среща при пълнолуние.

Ако погледнете назад към връзките си, е много вероятно именно 24 часа преди и след Пълнолунието са се случили някои от следните събития:

  • за първи път сте си казали „Обичам те“
  • споделили сте особено запомнящи се и интимни моменти
  • имали сте внезапен спор
  • настъпила е изневиделица раздяла
  • възникнали са изненадващи разкрития за някой от вас.

Счита се, че когато запознанството се случи малко след Пълнолуние, това е добре за втори брак и по-осъзнати, зрели връзки с „широко отворени очи“ и след като партньорите са имали неуспешни връзки и търсят нещо по-смислено.

Но от друга страна, когато искате да изведете връзката си на ново ниво, като се ожените или заживеете заедно, се препоръчва да го направите при растяща луна, в периода от Новолунието до Пълнолунието. Това е така, защото новолунието се счита за ново начало, а пълнолунието е символ на кулминацията.

Синхронизиране с фазите на Луната

Обърнете внимание, че между октомври 2023 и март 2024 всички Пълнолуния се случват около 5-я градус. Имаме цикъл от половин година, през който ще бъдат активирани всички знаци – 6 двойки – чрез петия градус. Ако имате планета или връх на дом на този градус (или между 3я и 7мия), можете да проследите един по-дълъг, цикличен процес в живота си . Научете повече тук:

Синхронизиране с Фазите на Луната – Как се прави?

Допълнителни материали на тема Пълнолуние

Пълнолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните