Козирог е десетият знак от зодиака. При него водеща тема е изявата в социалната сфера. Инициативността и лидерството по отношение на земните акчества – практичност, заземеност, упоритост и делови подход – имат най-голяма сила.

Слънцето преминава през Козирог от 22 декември до 19 януари

Това, което искаме да правим през този период, се отличава с характера на енергията на Козирога.

Енергията на времето

Традиционни празници, “мръсните дни” между Коледа и Ивановден, а след това меланхолията на зимата и връщането към работа с годишни планове. Козирог е управляван от планетата Сатурн, за която най-важните ключови думи са правила, граници, контрол, отговорност и много работа. Затова през този период не всичко е лесно и безпроблемно в живота.

Планиране на годината

Краят на всяка календарна гдина и началото н новата е време за създаване на планове. Но това рядко става като се втурваме безразсъдно и мислим нереалистичн. Напротив. Годишните обещания обикновено се основават на здрав разум, практичност и целесъобразност, не се гони придобиването на светкавични дивиденти на всяка цена. Набелязаните проекти са дългосрочни и с трезво разбиране, че за да се постигне сериозен успех, са нужни време и много работа.

Равносметка за подобряване на самочувствието

Препоръчително е в период на Козирога периодично да се обръщаме назад към постигнатото от нас през годините. Това ще ни даде по-голяма увереност в собствените възможности и способности. Добиването на самоувереност стимулира да запретнем ръкави, за да можем да се трудим занапред и да постигнем следващите си големи цели и задачи.

Хората, родени всяка година между 22 декември до 19 януари, са от зодия Козирог:

Зодия Козирог | Capricorn 22.12. – 19.01. в Натална карта.

Прочетете още за знака Козирог

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните