Телец е вторият знак от зодиака. Неговата тема е умението да се спреш, за да възприемеш физическия свят чрез сетивата си: вкус, допир, зрение, слух и обоняние. В Телец Слънцето е последователно, методично, чувствено, възприемчиво и отзивчиво. Тук то се проявява най-активно, когато трябва да се защитава или съпротивлява. Най-силните му качества са търпеливост, упоритост, стабилност и надеждност.

През 2024 г. Слънцето ще преминава през Телец от 17:00 ч. на 19-ти април до 15:59 ч. на 20-ти май.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Слънцето е в Телец всяка година от 19 – 20 април до 20 май

Когато Слънцето се движи през този земен знак, растенията се вкореняват, а нашата необходимост от устойчивост и сигурност нараства. Времето е добро за поддържане и доизграждане на започнатото, както и за наслада и оценяване на това, което вече е на мястото си. Това е период за отсяване на същественото и отхвърляне на мимолетното.

Телецът е лоялен към всичко познато и цени дълготрайните неща. Тук цикълът на живота подчертава стабилността, същността и практичността на нещата и идеята за тяхната себестойност – по-скоро материална, отколкото духовна. Да материализирате постигнатото вместо да гоним радикални нови начинания, е подходяща водеща тема през този месец.

Слънце в Телец е познавач на красивото и много чувствен знак. Затова сега опитайте да се насладите на по-фината страна на живота, не забравяйте „да помиришете розите“, вместо да ги подминете в бързане за някъде.

Тъмната страна на Телеца е желанието му да притежава и грубостта, стигаща до дебелокожие. Пословичен е също с бавното си включване и загряване, но за сметка на това, постига стабилен растеж и е способен на упорита работа.

Тези най-общи качества и характеристики ще се проявят във всички проекти и задачи които започнете през периода на зодия Телец. Синхронизирайте своята енергия с тях през месеца.

Хората, родени през периода 21 април – 20 май са от Зодия Телец:

Зодия Телец | Taurus 21.04. – 20.05. в Наталната карта

Още за знака Телец

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните