Близнаци е третият знак на зодиака. Той символизира общуването и усвояването на многобройните впечатления, които животът ни предлага. Но тук възприятието е неемоционално и се филтрира през разума, а акцентът е върху придобиването на информация и приложни знания.

През 2024г. Слънцето ще преминава през Близнаци от 20 май, 15:59ч до 20 юни, 09:20ч.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ РОЖДЕН ХОРОСКОП С ГОДИШНА ПРОГНОЗА

Какво да очакваме през периода на Слънце в Близнаци?

БлизнациКогато Слънцето е в Близнаци, желанието за знания и интересът към многообразието на живота ни мотивират. Ставаме по-общителни, рационални и неутолимо любознателни под това влияние.

Любопитство и разпиляване

Но в резултат на любопитството си и желанието да сме информирани за всички опции пред себе си, сме склонни да разпиляваме енергията си. Да, по-адаптивни сме и по-леко приемаме всичко, но с това намалява и надеждността ни.

Винаги има поне две опции

Близнаците са символ на двойнствеността и посредничество. Периодът на Близнаци е белязан от по-интензивно съсредоточаване върху интелектуалните и комуникативните дейности, отколкото през останалата година.

Търсене на информация за избор

По време на цикъла на Слънце в Близнаци събираме информация и се възползваме от обективността на мисълта си. Ако поставим сега акцент върху всичко, свързано с четене, писане, учене и обмен на информация, това ще ни послужи за себепознание и личностно развитие.

Къде най-добре ще се изяваваме?

Енергията на Близнаци е разумна, оптимистична, наблюдателна и адаптивна. Отличава се с доза скептичност и готовност да се обмислят алтернативните начини на мислене и гледни точки. През този период ние сме готови да търгуваме, споделяме, обменяме, да предаваме новини, да учим и да преподаваме, напътстваме и възприемаме.

Време за повече общуване

Подходящо е повече да общуваме с околните, да съберем необходимата ни информация и ако можем, да попътуваме за малко. Може да се каже, че сме по-бързи, приветливи, лесно се ангажираме и адаптираме, повече наблюдаваме и слушаме.

Негативите на Близнаци

Близнаци е знак както на интелекта, така и на хитростта. В негативен смисъл, можем да дадем ухо на клюките, да прекалим с говорене или да сме твърде рационални, когато съчувствието би било по-подходящо. Докато предаваме и обработваме информация, може да живеем предимно в главите си и да се изключим от всичко, което е в сърцата ни.

Хората, родени през периода 21 май – 21 юни са от Зодия Близнаци:

Зодия Близнаци | Gemini 21.05. – 21.06. в Натална карта

Още за Близнаци в Астрологията

Асцендент Близнаци (Asc Gemini) – Водещи качества. Комбинации с 12те зодии

Мъжът Близнаци – чаровен и рационален или опасно двойнствен

Жената Близнаци е любознателна и чаровна, но с променлив характер

Венера в Близнаци – Разнообразието е солта на живота

Меркурий в Близнаци – Комуникативност, бързи и рационални решения

Марс в Близнаци – Повече говорене, по-малко реални действия

Митология за Близнаци: Кастор и Полидевк

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните