Лъв е петият знак на зодиака и в зодиакалната последователност представлява точката на кулминация, разкош, притегателният център, който излъчва топлина. Управляван от Слънцето – изворът на енергия на нашата вселена – Лъвът символизира умението да се създава.

Слънцето преминава през знака Лъв всяка година между 23 юли и 22 август. Лъвът иска да бъде творчески активен и да изразява себе си, независимо дали чрез игриво взаимодействие с живота или съзидателност под всякаква форма, включително раждането на деца. Лъвът дори да не е много артистичен, се приема като такъв, защото иска да направи нещо със своите таланти, да се изяви и да сътвори нещо, с което да се прослави и да получи аплодисменти.

Сега е и време да си припомните, че животът е една голяма игра, а вие сте пораснало, но все още палаво дете. Оставете на спонтанността да освежи дните ви след период на сериозност и ангажираност. Обтегнатите ви нерви имат нужда от повече смях и забавление, нужно е само да не се страхувате от последствията и да позволите нещата да се случват непринудено.

В Лъв Слънцето е гордо, общително и игриво. Слънце в Лъв е изключително индивидуално – през този период не се задоволяваме просто да бъдем един от екипа. Време е да блеснем, да добавим нотка цвят и драма към живота си и да се представим пред публиката си.

“Лято е и животът е лесен”, се пееше в познатата класика. Да, това е период на разцвет и разкош – време, когато искаме да се забавляваме и да изразим себе си. Сега сме по-щедри и мащабни в нашите жестове и отношение. В негативен смисъл, можем да бъдем извънредно егоцентрични и суетни.

Докато Слънцето е в Лъв, ние поемаме по открития път на публичността и много често сме мотивирани да спечелим уважението и обичта на повече хора. По-естествено изразяваме радост, шегуваме се и отдаваме от своята топлина и сърдечност. Доколкото е по силите и в характера ни, сега сме по-склонни да поемем водеща роля в живота си или да станем център на внимание и активност.

Хората, които са родени през периода между 23 юли и 22 август, са от зодия Лъв:

Зодия Лъв | Leo 23.07. – 22.08. в Наталната карта

Още за знака Лъв

Асцендент Лъв (Leo) – Характеристики. Комбинации с 12те зодии

Мъжът Лъв – Яркият и достолепен крал на зодиака

Жената Лъв – Страстна и доминираща, готова на всичко

Меркурий в Лъв – Мащаб и блясък на мисълта

Венера в Лъв – Време за игра и творчество

Марс в Лъв – Страст и гордост, самоувереност и мащаб

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните