Дева е шестият знак на зодиака. Темите, свързани с Девата са: практично използване на придобитото, анализ на събраната информация в най-големи детайли,  категоризиране, отделяне на годното от негодното, усвояване.

През 2024 г. Слънцето ще преминава през Дева между 22 август, 17:55 ч. и 22 септември, 15:43 ч.

Всяка година при преминаването на Слънце през Дева нашият фокус се насочва към парчетата от пъзела, към малките неща в живота ни. В средата на годината е време да се погрижим за практическата страна на делата си. Идеално време да се организираме, да преразгледаме режима си на труд и почивка, да се подготвим за следващия трудов сезон.

Да анализираме и подредим детайлите на ежедневието си може да не звучи особено забавно, но със сигурност ще ни освободи от ненужния стрес, произлизащ от започнатите и недовършени задачи, от работата с небалансиран график. Нужно е да „почистим” от затлачени проекти или да ги планираме за довършване.

Сега е момента да вземете всичко, което е ваше и честно сте си заслужили, за да го използвате максимално в реалния свят. Приложението на натрупания опит, самоанализ с цел вземане на поука и ползването на изводите в практиката – това е темата на този месец.

С умерена предпазливост и усърдно постоянство, погрижете се за нещата, които са непосредствено край вас. Колкото и велики да са идеалите и визията ви, сега трябва да запретнете ръкави и да изцапате ръце с конкретни и осезаеми дела.

Хората, които са родени през периода от 23 август до 22 септември, са от зодия Дева:

Зодия Дева | Virgo 23.08. – 22.09. в Наталната карта

Още за знака Дева:

Асцендент Дева (Virgo) в наталния хороскоп. Комбинации с 12те зодии

Жената Дева – очарователна в търсене на съвършенството

Мъжът Дева завладява с прецизност и желание да бъде съвършен

Меркурий в Дева – Аналитично мислене и прецизна работа

Венера в Дева – разумна, предпазлива, в служба на Любовта

Марс в Дева – Практичният перфекционист

Митология за Дева: Деметра и Персефона

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните