Овен е първият знак на зодиака и бележи началото на нов жизнен цикъл. Символизира погледа към бъдещето, без връзка с миналото.

През 2024 Слънцето ще преминава през Овен между 06:06 ч. на 20-ти март до 17:00 ч. на 19-ти април.

Слънцето в Овен е силно и активно, ентусиазирано и спонтанно. Ние сме мотивирани от желание да се борим и да завладяваме. По-импулсивни сме и склонни към инициативи. Овенът е знакът на бързата ответна реакция, без много съжаление и угризения. Той е смел и иновативен, а и донякъде по детски невинен, незрял. През този период сме по- директни и праволинейни в нещата, които искаме, но също може да не виждаме по-далеч от носа си, без желание да планираме бъдещето.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Астрологическата нова година започна с влизането на Слънцето в знака Овен. Когато Слънцето се намира в Овен, цялата жизнена енергия е насочена към изграждането на нов живот. Това е период, през който се стремим да преследваме личните си интереси и по-ентусиазирано предприемаме нови проекти и задачи. В този пролетен месец вярваме по-силно, че ако покажем на другите своите способности, нашите усилия ще бъдат оценени справедливо.

Хората, родени през периода 21 март – 20 април са от Зодия Овен:

Зодия Овен | Aries 21.03. – 20.04. в Наталната карта

Още за знака Овен

Митoлогия за Овен: Златното руно

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните