В астрологията планетата Меркурий управлява зодиакалния знак Близнаци. Това означава, че когато се намира в него, всички теми на Меркурий се проявяват най-оптимално и най-типично, нямаме затруднения в областите: комуникация, търговия, работата на ума, обучението, сключване на сделки, кратките пътувания.

Меркурий е в Блзинаци от 30 април до 05 юли 2022.

Меркурий се движи близо до Слънцето и преминава през зодиака за същото време – около една година. Но понеже той е периодично ретрограден, пребиваването му във всеки знак не е ясно разделено както при Слънцето.

Транзитът на Меркурий през даден знак във всеки даден момент показва характера на “меркурианските” събития и възможните ефекти върху населението като цяло. Тук не търсим лични събития и индивидуална прогноза. Транзитите на Меркурий се използват най-добре за целите на елективната астрология или астрологията за избор на най-подходящо време. Те изследват възможните влияния по темите на Меркурий, независимо от позицията на Меркурий по знак в наталните карти на индивидите.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Например, ако имаме избор, може да предпочетем да започнем обучение когато Меркурий е в Близнаци (силен, подвижен), а не в Риби (разсеян, отнесен). Така картата на събитието “Обучение” ще имаме силен Меркурий, което обещава успешно провеждане.

Когато Меркурий транзитира през Близнаци

Когато Меркурий е в Близнаци, ние сме по-комуникативни, любопитни и общителни. Меркурий се чувства във вихъра си, в най-голямата си сила. Повишено остроумни и проницателни сме, особено при спор или изказване на мнение. Игрите на думи, каламбурите, изтъкването на любопитни факти, и най-дребните подробности в информацията са значими и дори преговорите са приятни. По-лесно повтаряме и имитираме, по-бързо схващаме фактите и решаваме загадките, а нашите наблюдения са безпристрастни и лишени от емоция.

В негативен смисъл, по-склонни сме да намираме удовлетворение от придобиването на голямо количество повърхностни познания по много и разностранни теми, отколкото да се задълбочаваме само в една посока. Умствената и нервната енергия са повишени и много лесно се разсейваме.

Меркурий в  Близнаци в Наталния хороскоп

Хората с Меркурий в Близнаци обикновено са с бърз ум. Но могат да изглеждат повърхностни, което се дължи на техните разностранни и несъвместими интереси. Тези хора изглежда знаят по малко за всичко.

Обръщайте се към хората с Меркурий в Близнаци, когато ви трябват много факти и цифри, както и широки познания за дадена тема. Тяхното обучение също изглежда малко повърхностно – обикновено изкарват най-различни дипломи за всякакви обучения, защото имат твърде многостранни интереси, за да се задълбочат в една посока.

ПОРЪЧАЙТЕ НАТАЛЕН ХОРОСКОП И ПРОГНОЗА

Меркурий в БлизнациТези хора учат най-добре в стимулираща и динамична среда. Лесно се отегчават, но заучават бързо. Те се впечатляват от всичко като улавят повече от околната среда от повечето хора и могат да обработват информацията със светкавична скорост! Неуморяемостта на Близнаци е особено видна, когато Меркурий е поставен в знака. Безпогрешно се проявява повишената умствена и нервна енергия.

Въпреки че Близнаците са свободомислещ знак, те често проявяват пристрастие към дадена гледна точка. Това е така, защото могат с лекота да проумеят логиката зад всяка една позиция, ез значение нейната морална, етична или емоционална стойност.

Като правило, те не вземат предвид света на емоциите в процесите си на вземане на решения. Освен ако Меркурий не формира аспект с Луната в рождената карта, рядко разчитат на интуицията. В този смисъл те могат да изглеждат твърде студено интелектуални и сурово логични. Липсата на съпричастност зад това, което казват и мислят, може да бъде особено разочароващо в близките им отношения.

Въпреки че хората с Меркурий в Близнаци обикновено са ангажирани и интересни оратори, те също могат да бъдат доста отнесени, лесно да отхвърлят или игнорират по-значими лични теми. Те не се привързват към своите мнения и идеи твърде дълго и резултатът е променливост в позициите и безчувственост, което е разочароващо за околните.

От друга страна, тяхното любопитство и желанието им да се адаптират към заобикалящата ги среда често се харесва. Тъй като притежават гъвкави умове, няма да имате голям проблем да ги убедите да променят мнението си и да се съгласят с вас.

Хората с Меркурий в Близнаци може да бъдат завладяващи оратори, често дори манипулиращи публиката, но това обикновено не е с нечисти намерения. По-скоро го правят като упражнение за ума, като загадка или с чувство за хумор. Те са в състояние бързо и ясно да забележат човешките слабости и след това да си играят с тях, без да влагат злоба.

Вземането на решения обикновено се извършва бързо и точно. Те се забавляват с думите, добри са в личните разговори и стават увлекателни говорители. Те общуват с изразено чувство за забавление и могат с еднаква лекота да намерят общ език с хора от всички сфери на живота.

Тези хора притежават присъствие на духа и като цяло ще ви впечатлят с остроумието си. Много малко вероятно е някога да ви отегчат или омръзнат.

Още за знака Близнаци

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните