В астрологията планетата Меркурий управлява зодиакалния знак Близнаци. Затова когато се намира в него, всички теми на Меркурий се проявяват най-оптимално и най-типично, нямаме затруднения в областите: комуникация, търговия, работата на ума, обучението, сключване на сделки, кратките пътувания.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Меркурий в Близнаци в Наталния хороскоп

Хората с Меркурий в Близнаци обикновено са с бърз ум. Но могат да изглеждат повърхностни, което се дължи на техните разностранни и несъвместими интереси. Тези хора изглежда знаят по малко за всичко.

Обръщайте се към хората с Меркурий в Близнаци, когато ви трябват много факти и цифри, както и широки познания за дадена тема. Тяхното обучение също изглежда малко повърхностно – обикновено изкарват най-различни дипломи за всякакви обучения, защото имат твърде многостранни интереси, за да се задълбочат в една посока.

Меркурий в БлизнациТези хора учат най-добре в стимулираща и динамична среда. Лесно се отегчават, но заучават бързо. Те се впечатляват от всичко като улавят повече от околната среда от повечето хора и могат да обработват информацията със светкавична скорост! Неуморяемостта на Близнаци е особено видна, когато Меркурий е поставен в знака. Безпогрешно се проявява повишената умствена и нервна енергия.

Въпреки че Близнаците са свободомислещ знак, те често проявяват пристрастие към дадена гледна точка. Това е така, защото могат с лекота да проумеят логиката зад всяка една позиция, ез значение нейната морална, етична или емоционална стойност.

Като правило, те не вземат предвид света на емоциите в процесите си на вземане на решения. Освен ако Меркурий не формира аспект с Луната в рождената карта, рядко разчитат на интуицията. В този смисъл те могат да изглеждат твърде студено интелектуални и сурово логични. Липсата на съпричастност зад това, което казват и мислят, може да бъде особено разочароващо в близките им отношения.

Въпреки че хората с Меркурий в Близнаци обикновено са ангажирани и интересни оратори, те също могат да бъдат доста отнесени, лесно да отхвърлят или игнорират по-значими лични теми. Те не се привързват към своите мнения и идеи твърде дълго и резултатът е променливост в позициите и безчувственост, което е разочароващо за околните.

От друга страна, тяхното любопитство и желанието им да се адаптират към заобикалящата ги среда често се харесва. Тъй като притежават гъвкави умове, няма да имате голям проблем да ги убедите да променят мнението си и да се съгласят с вас.

Хората с Меркурий в Близнаци може да бъдат завладяващи оратори, често дори манипулиращи публиката, но това обикновено не е с нечисти намерения. По-скоро го правят като упражнение за ума, като загадка или с чувство за хумор. Те са в състояние бързо и ясно да забележат човешките слабости и след това да си играят с тях, без да влагат злоба.

Вземането на решения обикновено се извършва бързо и точно. Те се забавляват с думите, добри са в личните разговори и стават увлекателни говорители. Те общуват с изразено чувство за забавление и могат с еднаква лекота да намерят общ език с хора от всички сфери на живота.

Тези хора притежават присъствие на духа и като цяло ще ви впечатлят с остроумието си. Много малко вероятно е някога да ви отегчат или омръзнат.

Още за знака Близнаци

Зодия Близнаци | Gemini 21.05. – 21.06. в Натална карта. Слънце в Близнаци

Асцендент Близнаци (Asc Gemini)

Венера в Близнаци – Разнообразието е красотата на любовта

Марс в Близнаци – Повече говорене, по-малко реални действия

Мъжът Близнаци – чаровен и рационален или опасно двойнствен

Жената Близнаци е любознателна и чаровна, но с променлив характер

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните