Марс е планетата, която управлява нашите воля, стремежи и страсти и най-общо  определя как действаме на физическо ниво. Неговият знак показва характера и качествата на физическата ни природа – нашите първични, “мъжки” инстинкти, сексуалност, волята и стремежите за действие.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Лични качества при Марс в Близнаци в Наталната карта

марс в близнаци В променливия въздушен знак Близнаци, Марс е инертен и нефокусиран. Хората с Марс в Близнаци в наталните карти лесно се отегчават и се нуждаят от честа промяна на темпото, за да поддържат нивото си на енергия.

Разнообразието захранва техния двигател. Повече от всички други те реагират физически на скуката. Когато няма какво интересно да се прави, те са изтощени. Но ако има много вълнуващи неща в тяхната дневна програма, тези хора могат да бъдат неуморими!

Хората с Марс в Близнаци притежават страст към думите и когато се ядосат или запалят по нещо, те ги използват като свое оръжие. По-енергичните употребяват най-гневни, резки и саркастични думи. Другите просто обсъждат нещата, но запалено и страстно. Какъвто и да е случаят, хората с Марс в Близнаци трябва когато са запалени да разтоварват напрежението като разговарят или крещят (ако може, не на другите).

Всъщност разгорещените дебати са специалност на Марс в Близнаци. Тези хора черпят находчивост от своя остър ум, за да печелят спорове. Като цяло, те могат да бъдат твърде приказливи, понякога граничещо с лакардия. Ако наталните им карти показват по-голяма резервираност, те стават бъбриви само когато са под напрежение.

Някои хора с това положение на Марс са доста нервни, имат излишна психическа енергия. Точно тази нервност и безпокойство са в основата на техните физически успехи или падения. Когато са притиснати до ръба, те стават по-внимателни и готови за преговори.

Хората с Марс в Близнаци канализират физическата си енергия през ръцете си. Близнаци управляват ръцете, затова тези хора често изразяват енергията си чрез музикални инструменти и други подобни “играчки”, практикуване на спортове като тенис. Привлечени са от пъзели и развлекателни игри.

В своите иницитиви тези хора са много адаптивни, често успяват при всяка промяна. Обичайно се захващат с много проекти наведнъж, на моменти губят фокус. Продължителният интерес не е особено често срещан при тази позиция на Марс.

Трябва да се учат да съсредоточат енергията си, вместо да се разпиляват. Въпреки това, тяхната бърза адаптивност и презрение към рутината обикновено означава, че са твърде заети хора, дори да не знаят точно с какво.

Повече за знака Близнаци

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните