Положението на Марс в знак показва характера и качествата на физическата ни природа – нашите първични, „мъжки“ инстинкти, сексуалност, волята и стремежите за действие. Марс преминава през целия зодиак за около 2 – 2.5 години, като има периоди на ретроградно движение.

Марс транзитира в Близнаци от 20 август 2022 до 23 март 2023

Следната интерпретация се отнася до настоящото движение на Марс и възможните ефекти върху събитията през периода и хората като цяло. Това не е лична прогноза. Транзитите на Марс се използват избор на най-добрия момент за дадено действие, което е в сферата на елективната астрология .

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Преминаването на Марс през Близнаци този път ще продължи много по-дълго от обикновено поради ретроградното му движение в знака от 30 октомври 2022 г. до 12 януари 2023 г. Марс ще престои в Близнаци седем месеца – влезе на 20 август 2022г и ще излезе на 25 март 2023г.

Разсеяността е най-големият враг

В Близнаци Марс е ставнително слаб – 2 от 6 точки – и се проявява многостранно и гъвкаво, без да е особено решителен или фокусиран. Трябва да внимаваме да сме по-концентрирани в действията си, да не се отказваме бързо, за да не станем неефективни.

Разширяване на интересите

Това обаче е отличен период за разнообразяване на интересите ни и доказване силата на комуникационните ни умения.Това важи в най-голяма степен за “марсовите” сфери – спорт, танци, частен бизнес, състезания от всякакъв вид, физически предизвикателства.

Давид побеждава Голиат с ума си

Може би най-забележими през този период са нашите тактически умения. Сега по-добре знаем как да планираме и маневрираме в действията си, за да постигнем целите.

Близнаците са интелектуален знак, затова сега е отлично време за изработване на умни стратегии и полезни тактики за постигане на нашите желания и следване на страстите ни. Сега сме находчиви и съобразителни и знаем как да използваме думи и красноречие като ефективно оръжие.

Повече думи, по-малко физическа сила

Използваме по-скоро ума и речта, отколкото физическа сила, за да изразим гнева си и да наложим волята без конфликт. Ставаме много приказливи и оживени, когато изпитваме страст и сме ентусиазирани по дадена тема.

Марс в Близнаци в Наталния хороскоп

марс в близнаци Марс е планетата, която управлява нашите воля, стремежи и страсти. Знакът на Марс в наталния хороскоп най-общо  определя как хората действат на физическо ниво.

В променливия въздушен знак Близнаци, Марс е инертен и нефокусиран. Хората с Марс в Близнаци в наталните карти лесно се отегчават и се нуждаят от честа промяна на темпото, за да поддържат нивото си на енергия.

Разнообразието захранва техния двигател. Повече от всички други те реагират физически на скуката. Когато няма какво интересно да се прави, те са изтощени. Но ако има много вълнуващи неща в тяхната дневна програма, тези хора могат да бъдат неуморими!

Хората с Марс в Близнаци притежават страст към думите и когато се ядосат или запалят по нещо, те ги използват като свое оръжие. По-енергичните употребяват най-гневни, резки и саркастични думи. Другите просто обсъждат нещата, но запалено и страстно. Какъвто и да е случаят, хората с Марс в Близнаци трябва когато са запалени да разтоварват напрежението като разговарят или крещят (ако може, не на другите).

Всъщност разгорещените дебати са специалност на Марс в Близнаци. Тези хора черпят находчивост от своя остър ум, за да печелят спорове. Като цяло, те могат да бъдат твърде приказливи, понякога граничещо с лакардия. Ако наталните им карти показват по-голяма резервираност, те стават бъбриви само когато са под напрежение.

Някои хора с това положение на Марс са доста нервни, имат излишна психическа енергия. Точно тази нервност и безпокойство са в основата на техните физически успехи или падения. Когато са притиснати до ръба, те стават по-внимателни и готови за преговори.

Хората с Марс в Близнаци канализират физическата си енергия през ръцете си. Близнаци управляват ръцете, затова тези хора често изразяват енергията си чрез музикални инструменти и други подобни “играчки”, практикуване на спортове като тенис. Привлечени са от пъзели и развлекателни игри.

В своите иницитиви тези хора са много адаптивни, често успяват при всяка промяна. Обичайно се захващат с много проекти наведнъж, на моменти губят фокус. Продължителният интерес не е особено често срещан при тази позиция на Марс.

Трябва да се учат да съсредоточат енергията си, вместо да се разпиляват. Въпреки това, тяхната бърза адаптивност и презрение към рутината обикновено означава, че са твърде заети хора, дори да не знаят точно с какво.

Повече за знака Близнаци

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните