Синастрията е онзи дял от астрологията, който изучава отношенията между хората. Използва се сравняване на техните рождени карти, като се анализират аспектите между техните части (планети, домове). Синастрията показва какво всеки от партньорите провокира в другия, как ще си въздействат и взаимодействат.

Тази статия предствлява част от  Хороскопа за партьнорска съвместимост “Синастрия”.

ПОРЪЧАЙ ХОРОСКОП ЗА ПАРТНЬОРСКА СЪВМЕСТИМОСТ

Марс в СинастриятаМарс е Богът на Войната. Защо тогава го разглеждаме с приоритет в хороскопа синастрия? Най-кратко казано, Марс символизира мъжкото начало, като баланс на Венера, богинята на Любовта. В астрологията на отношенията Марс е планетата на сексуалното желание и физическото изразяване. Той се свърва с нашите животински инстинкти.

Докато Венера управлява романтичното и дори платонично привличане, Марс показва нуждата ни от сексм физическо надмощие и завладяване. Важно е да се отбележи, че активираният в синастрията Марс не подпомага връзката да продължи завинаги. Но ако са налични други индикатори за любов и стабилни взаимоотношения, силните аспекти на Марс ще засилят страстта и интереса, привличането най -вече в спалнята.

Стихията на Марс в наталната карта

Всеки човек има Марс в своята натална карта, разположен в даден знак и стихия. Когато се анализира тази позиция на Марс, може да се орпедели как той/тя ще използва физическата си енергия, какво ще го мотивира към действие. Като правило, всеки хороскоп Синастрия – преди по същество да се съпоставят двете карти – започва с анализа на положението на Марс във всяка от картите.

Какво мотивира хората? Какво ги кара да стават от леглото сутрин? Как постигат това, което искат? Да потърсим отговорите според елемента (или стихията), в който се намира Марс в наталната карта.

Марс в мъжките знаци и стихии – Огън и Въздух

Хората от Марс в Огън (тоест в знаците Овен, Лъв или Стрелец) обикновено се определят като страстни. Когато се ядосат, всички около тях го разбират. Пи тях има много малко прикриване и потайност. Те обичат да получават точно това, което искат, и обикновено няма да скрият този факт от вас. Хорат с огнен Марс са твърде нетърпеливи, за да играят интелектуални игри или да прилагат стратегии, за да стигнат там, където са пожелали.

Хората с Марс в елемента Въздух (Марс в Близнаци, Марс във Везни или Водолей) обикновено имат много интереси и разнообразни мотиви за действие. Тези хора използват интелекта си, за да получат това, което искат. За разлика от Марс в огън, те са напълно способни да възприемат дадено поведение и тактика, за да получават и правят нещата, които искат. Техните маниери обичайно са доста изискани и премерени. Те рядко ще ви засегнат физически или емоционално, като предпочитат да уреждат споровете си на интелектуално ниво.

Марс в женските стихии – Земя и Вода

Когато Марс е в стихията Земя (тоест в знаците Телец, Марс в Дева или Козирог), притежателят на хороскопа рядко е агресивен, но се отличава със забележителна решителност и упоритост. Житейските цели на тези хора често са съвсем практични – реалистични и постижими. Те стават сутрин с идеята, че трябва да работят за това, което искат в живота.

Хората с Марс във Вода (тоест в знаците Рак, Марс в Скорпион или Риби) обикновено са доста умели в стратегията. Те са по-емоционални и водени от инстинктите си хора. Малко вероятно е да се проявят открито агресивно, за да получат това, което искат в живота. Но следват по-интуитивно своя пътя през живота, като чувствата и действията им работят в синхрон. Въпреки, че не са толкова адаптивни и изискани като Марс във въздух, те също използват обмислени тактики и по-скоро поемат по заобиколни начини към изпълнението на желанията си.

В синастрията има два основни принципа на свързване между партноьрите – подобие и противостояние.

  • Ако вашата Венера е същия знак или стихия с Марс на партньора, помежду ви ще доминира хармонията и разбирането без голямо усилие, Но това може да доведе до скука или липса на интерес, на страст.
  • Когато имаме съчетание на мъжка и женска енергия, връзката е изпълнена с живот, дори това да е привличане между противоположности. Такива връзки имат по-големи шансове да останат в личната ни история като вълнуващи, страстни и водещи ни към развитие.

Аспекти на Марс в Синастрията

Когато работят аспекти на Марс между двете карти в синастрията, сексът може да не е толкова чувствен, разнообразен и носещ екстаз, както при активна Венера. Но може да бъде доста интригуващ и удовлетворяващ на физическо и телесно ниво. Когато Марс силно работи в синастрията, но аспектите са нехармонични, двойката е постоянно заета със спорове, конкуренция един с друг и караници.

Въпреки, че аспектите на Марс може да не събират и сближават двойката, те имат голяма стойност. Конфликтът и напрежението, които Марс внася в една връзка, може да бъде както труден, така и доста стимулиращ и ободряващ. За партньори, които са ориентирани към растеж и развитие на връзката, базисните истини, които аспектите на Марс разкриват, ще допринесат за страстта и цялостното удовлетворение. Когато Сатурн и Плутон не са замесени с тежки аспекти, тази двойка ще спори много. Но енергията, която ще извличат от конфликта, ще се увенчава със страхотен секс и с нестихващо вълнение да бъдат заедно.

Когато Марс на единия партньор прави аспект към планета на другия, ето как това се отразява на отношенията им, според другата планета:

Марс и Слънце

Аспектите на Марс със Слънце обикновено подчертават физическото привличане и подсилват активността и действията на партньорите. Това са две типично мъжки енергии, които могат да намерят динамичен творчески синхрон, но и да се конкурират. Трудните аспекти могат да показват страстна връзка, изпълнена с конфликти на база наранено его и конкурентно лидерство.

Твоето Слънце в домовете на партньора в Синастрията

Марс и Луна

Аспектите на Марс с Луна могат да подсилват сексуалността, но и носят несигурност, естабилност. Агресивността се среща с чувствителността и има опасност от нараняване – емоционално и дори физическо, при негативните аспекти. Свръхчувствителност, лесноа обидчивост, емоционален тормоз и домашни разправии могат да присъстват силно в такава връзка.

И още: Твоята Луна в домовете на партньора в Синастрията

Марс и Меркурий

При аспекти на Марс с Меркурий, когато са положителни, имаме страстни и стимулиращи разговори, думите буквално могат да възпламеняват, общуването е интензивно и динамично. Но когато са напрегнати, и най-обикновените разговори бързо се превръщат в спорове. Партньорът, чиито Марс участва в аспекта, може да прояви нечувствителност към гледната точка на партньора с Меркурий.

Венера и Марс

Това са едни от най-важните аспекти за любовна връзка, за физическо и/или емоционално свързване. Всеки аспект между Венера и Марс в синастрията показва сексуално или романтично привличане. В зависимост от вида и силата на аспекта, може да имаме мощен сексуалният магнетизъм, хармоничен баланс или разрушителни страсти. Прочетете повече за значението на различните аспекти между тези планети тук:

Богинята на любовта Венера в Хороскопа Синастрия

Марс и Нептун

Аспектите на Марс с Нептун, подобно на тези с Луната, обикновено са показателни за сексуалното привличане (ако са благоприятни). Имаме огън и вода, мтжка и женска енергия, които се палят и гасят, провокират и потушават. Но това взаимодействие може също да бъде разрушително и неусточиво, ако едната стрихия надделее. Ще имаме или пожар, или пълно задушаване на искрата.

Марс и Плутон

Аспектите между Марс и Плутон също са много стимулиращи, макар и по-интензивно. Страстта и сексуалността могат да достигнат големи дълбочини. Но енергиите са доста сходни – Марс е огън, Плутон е вулканичната лава – и подобно на Марс-Слънце, може да възникне конкуренция. Умелото използване дори на трудните аспекти изключва достигането на крайности и влизане във война между волята на двамата, търсене на хармония чрез съзнателност.

Марс и Сатурн

Едни от най-трудните аспекти, които могат да възникнат между двете карти в синастрията, са между Марс и Сатурн (особено съвпад и квадрат). Сатурн е дисциплинираща, ограничаваща, студена земя, която може да потуши огъня безвъзвратно. Марс също като стихия, отнема всякаква стабилност и изгаря до основи. Освен ако и двамата партньори не са готови да работят съзнателно върху връзката си с искрено разбиране и толерантност и желание за растеж заедно, напрежението, разочарованията и блокирането на физическата енергия могат да се окажат непреодолими.

Значение на Асцендентите при Синастрия

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните